miercuri, 14 martie 2012

Intel intră pe piaţa de televiziune

Producătorul de procesoare Intel Corp plănuieşte să intre pe piaţa de televiziune, anunţă Wall Street Journal. Publicaţia chiar denumeşte compania ca fiind "tipul cel nou de la cablu".

Intel Corp plănuieşte introducerea unui serviciu de televiziune prin internet, care să fie pentru început adresat consumatorilor de televiziune din SUA.

Intel Corp a dezvoltat o interfaţă de utilizator prin care telespectatorii pot selecta programele dorite şi deja caută operatori mass-media pentru a-şi forma o grilă de programe pentru serviciul său de televiziune.

Intel lucrează în prezent la producerea propriului receptor set-top box şi se prevede că renumita companie va deveni un "operator de cablu virtual", furnizând televiziune exact ca orice operator de cablu tv, însă prin tehnologia tv prin protocol IP.

Aceasta miscare ar putea marca o schimbare strategică de a firmei Intel, prin intrarea în lumea afacerilor din televiziune. Recent, Intel a declarat că a decis să abandoneze, cel puţin temporar, producţia de televizoare inteligente, concentrându-se mai mult asupra producţiei de receptoare tv prin protocol IP.

Producătorul de procesoare Intel intră însă pe o piaţă aglomerată şi se alatura în competiţie altor viitori puternici operatori tv prin protocol IP, inclusiv Google si Apple. Aşadar, succesul implementării planurilor sale nu va fi unul uşor.

În luna ianuarie 2011, compania a angajat pe fostul director executiv BBC, Erik Huggers, pentru a coordona intrarea în domeniul home-entertainment. Interesul companiei în televiziune este parte a unei strategii de extindere dincolo de piata de PC-uri.


Un comentariu despre subiectul „Intel intră pe piaţa de televiziune”:
Administrator

Noutăți despre subiect aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/02/mii-de-programe-de-televiziune-de-la.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile