luni, 19 martie 2012

Noile specificaţii tehnice DVB 3DTV

Ultimele specificatii tehnice DVB 3DTV se pare că nu vor fi puse la dispoziţie până la sfârşitul anului 2013.

David Wood ( presedinte al modululului comercial DVB 3DTV ) a explicat la conferinta mondială DVB de la Roma că mai trebuie străbătută o perioadă îndelungată până se stabilesc standardele DVB 3DTV. Apoi trebuie studiat impactul aceste tehnologii în plan comercial.

"Psihologic vorbind, oamenii de abia au inceput să se obişnuiască cu actualele standarde 3DTV, deci va mai trebui să treacă o perioadă înainte de a introduce o altă tehnologie 3D, mai avansată", a spus el.

Noile standarde 3D ar necesita mai degrabă implementarea de noi receptoare decât utilizarea inventarului existent de set-top box-uri folosite în recepţionarea programelor 3DTV din prezent.

Două dintre principalele cerinţe în faza 2b a proiectului DVB 3DTV sunt compatibilitatea cu dispozitivele tv 3D actuale (Frame Compatible) şi asigurarea unei calităţi Full HD pentru fiecare dintre imaginile stânga şi dreapta din transmisiilor 3D.

Pentru asigurarea unei mai bune calităţi a percepţiei ochiului uman, Wood a spus ca este posibil să se aleagă sistemul de transmisie 3D cu imaginile transmise "sus-jos" şi nu " stanga-dreapta" cum este folosind in prezent.


Niciun comentariu despre subiectul „Noile specificaţii tehnice DVB 3DTV”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile