joi, 12 aprilie 2012

CAM-uri de la UPC România

IMPORTANT: Verificați compatibilitatea televizorului dvs. cu standardul CI+ în articolul de AICI.

Vrei o solutie simpla si de calitate pentru televizoarele tale indiferent de locul in care se afla ? Ia-ti cardul digital UPC si vei avea direct pe televizorul tau peste 120 de canale TV si 22 de posturi de radio. In plus, poti avea si canalele HD si 3D.


UPC este primul operator important de comunicatii prin cablu din România care a implementat in premiera în România un dispozitiv bazat pe tehnologia CI+ , cunoscut ca şi CAM ( Conditional Access Module ) care se introduce in anumite televizoare compatibile cu aceasta tehnologie si permite astfel receptionarea de canalele TV digitale, inclusiv cele 3D si High Definition.

Cardul digital poate fi achizitionat numai daca esti abonat la televiziunea digitala a acestui operator si este vandut in doua variante - una la un pret de 5 lei/lunar (fara TVA), tarif ce include un canal HD, TVR HD, iar alta care include 13 canale HD (dintre care unul 3D) la un pret de 15 lei/lunar (fara TVA).

Cel mai ieftin abonament de televiziune digitala la acest operator costa 20 de lei (fara TVA) si include 65 de canale TV.

Operatorul a lansat insa promotional si noi pachete 3Play in parteneriat cu Samsung, care includ acest dispozitiv. Cardul este compatibil cu televizoarele care au integrata functionalitatea CI+.

Acest dispozitiv are însa si limitari, dar prea puţin importante faţă de beneficii:

•Nu suporta functii interactive (Jocuri UPC)
•Nu suporta inregistrarea programelor TV (DVR)
•Nu functioneaza pe orice televizor



Ghid de instalare a televiziunii digitale

1. Înainte de a începe instalarea Digital Cardului, verifică dacă pachetul tău de instalare conţine Digital Cardul şi smartcardul UPC.
În cazul în care pachetul de instalare nu este complet, sună la 031 1000 872 sau vino în orice magazin UPC.
Atenţie: nu conecta încă Digital Cardul la televizor.

2. Asigură-te că ai introdus cablul coaxial în televizor. Îţi recomandăm să foloseşti un cablu coaxial de bună calitate, cu mai multe straturi de izolaţie.
Recomandăm folosirea unui cablu coaxial de tip RG6 (F6).
Introduceţi cartela SmartCard în Digital Card, în sensul indicat pe etichetă.

3. Porneşte căutarea automată a canalelor digitale pe televizorul tău urmând paşii descrişi în manualul televizorului.
Atenţie: nu cupla încă Digital Cardul la televizor.

4. După ce procesul de căutare a fost finalizat cu succes, vor fi găsite canale TV care nu au încă sunet, nici imagine. Numai acum poţi introduce Digital Cardul UPC în portul televizorului tău. Locul portului CI+ poate fi diferit, în funcţie de marca şi tipul televizorului.
Consultă instrucţiunile de utilizare ale televizorului tău, pentru a vedea unde se află portul şi cum trebuie introdus Digital Cardul.
La majoritatea mărcilor de televizoare, portul CI+ se află în partea stângă a televizorului. Mai jos este ilustrată modalitatea în care se introduce Digital Cardul în portul aferent. La câteva mărci, televizorul nu este prevăzut cu un port CI+, acesta fiind livrat separat. Mai întâi trebuie să montezi acest port la televizor. În acest scop, consultă manualul televizorului tău.

5. După ce Digital Cardul UPC a fost introdus în televizor, asigură-te că eşti pe unul dintre canalele digitale din pachetul tău. Nu vei avea încă imagine şi sunet pe acest canal. Automat va începe un proces de autorizare a cardului în reţeaua digitală UPC. Acest proces poate dura până la 60 de minute. Pe toată această perioadă, televizorul nu trebuie oprit. La terminarea cu succes a autorizării, Digital Cardul UPC este instalat şi te vei putea bucura de televiziunea digitală de la UPC.
Instalarea Digital Cardului UPC este acum completă. În cazul în care, după trecerea celor 60 de minute, nu recepţionezi încă televiziunea digitală UPC, te rugăm să contactezi Departamentul de Relaţii cu Clienţii la 031 1000 872.

Parametri de reţea utilizaţi în căutarea canalelor

Verifică în manualul televizorului cum se face căutarea canalelor. Paşii indicaţi în manualul televizorului pot fi diferiţi în funcţie de marca, modelul şi versiunea de software a televizorului.
Căutarea canalelor durează destul de mult, putând ajunge şi la 30 de minute dacă optezi pentru căutare completă.

În paşii indicaţi în manualul televizorului ţi se pot cere şi parametri de reţea.

Verifică  mai jos valorile care se potrivesc pentru localitatea ta.

Pentru toate localităţile:

Ţară - Alege de preferinţă “România” dacă această ţară se regăseşte în lista de opţiuni din meniul televizorului

Limbă meniu - Alege, după preferinţă, din lista de opţiuni a televizorului

Oră - Pentru sincronizarea corectă a Ghidului TV asigură-te că ai selectat sau setat ora locală a României

Sursă semnal cablu - Alege din meniu una dintre opţiunile: Antena / TV / Cable In / DVB-C / Cable
Canal - Alege din meniu una dintre opţiunile: Digital&Analogic/ Digital

Mod căutare canale - Alege din meniul televizorului una dintre opţiunile: Complet/ Utilizator/ Rapid/ All /Automatic /Fast/ Quick
Frecvenţă: 306000
Symbol rate: 6900
Modulaţie: QAM 256

Pentru unele localităţi :
Localitate - Identificator reţea (Network ID)

Bucureşti 31417
Petroşani /Petrila 31434
Suceava 31451
Blaj 31443
Botoşani 31424
Medgidia 31437
Iaşi 31441
Deva 31439
Roman 31445
Dej 31429
Bacău 31421
Timişoara 31453
Braşov / Poiana Braşov 31456
Tecuci 31419
Galaţi 31435
Alba Iulia 31418
Focşani 31457
Curtea de Argeş 31422
Buzău 31427
Zalău 31448
Brăila 31425
Cernavodă 31449
Tulcea 31454
Aiud 31442
Constanţa 31431
Bistriţa 31423
Călăraşi 31428
Cluj-Napoca 31430
Slobozia 31440
Sânnicolaul Mare 31444
Ploieşti 31447
Miercurea Ciuc 31438
Târgovişte 31433
Sighet 31432
Turda 31436
Odorheiul Secuiesc 31426
Vatra Dornei 31452
Caracal 31458
Giurgiu 31420
Târgu Frumos 31459
Sf. Gheorghe 31446
Sibiu 31460


Verificarea instalaţiei de cablu din locuinţă

Prin intermediul unei reţele moderne cu echipamente de ultimă generaţie, UPC transmite către tine semnalul digital. Acest semnal poate fi distribuit către diferitele echipamente audio-video pe care le deţii. Calitatea recepţiei serviciilor de televiziune digitală este dată şi de calitatea instalaţiei de cablu din locuinţa ta.

Din experienţa noastră putem spune că o instalaţie de cablu defectuoasă, poate afecta buna funcţionare a serviciilor de televiziune digitală pe care le recepţionezi. De exemplu, conectorii defecţi sau de proastă calitate provoacă adesea probleme. Pentru a beneficia de calitatea superioară a serviciilor UPC Digital TV, în cazul în care componentele instalaţiei de cablu din casa ta nu
corespund cerinţelor, va fi nevoie să le înlocuieşti.

Cabluri coaxiale

Semnalul TV este transportat prin intermediul cablurilor coaxiale către şi în interiorul casei tale. Avem rugămintea să ai în vedere următoarele cerinţe pentru aceste cabluri:

Foloseşte numai cablu coaxial de bună calitate, cu mai multe straturi de izolaţie (tri-shield, quad-shield etc.). Nu folosi niciodată cabluri coaxiale care au conductorul central liţat (făcut din mai multe fire torsadate între ele).

Conductorul central trebuie să fie un fir solid din oţel cuprat sau din cupru. Recomandăm folosirea unui cablu coaxial de tip RG6 (F6).

În cazul în care foloseşti un spliter pentru distribuţia semnalului, nu conecta niciodată un cablu mai lung de 15 metri pe niciuna dintre ieşirile lui. În cazul în care ai un amplificator de distribuţie, nu recomandăm să foloseşti un cablu mai lung de 50 de metri pe niciuna dintre ieşirile lui.

Nu îmbina niciodată mai multe bucăţi de cablu. Prin îmbinarea mai multor bucăţi de cablu pot apărea pierderi de semnal sau erori de decodare (macroblocuri).

Conectori

Pentru minimizarea posibilităţii ca semnalul din cablu să fie perturbat de alte semnale din exteriorul reţelei, foloseşte numai conectori din metal şi conectori IEC metalici (mufe TV). Folosirea unor conectori cu carcasă din plastic duce deseori la apariţia erorilor (pierderi de semnal, erori de decodare etc.).

Splitere

Distribuţia semnalului către diferitele echipamente pe care le ai în casă (de
exemplu mai multe televizoare) se face prin intermediul spliterelor. Foloseşte numai splitere cu carcasă din metal.

Există 3 feluri de splitere:
- Spliter în T
- Splitere ce pot fi montate în interiorul prizei TV. Există prize TV care permit instalarea unui astfel de spliter în interiorul lor.
- Splitere de perete ce pot fi montate direct pe perete sau în interiorul casetei de distribuţie, în cazul în care ai aşa ceva în locuinţa ta. Conectorii acestui tip de spliter au forma unui filet exterior şi poartă numele de conectori de tip F–tată.

Nu instala niciodată splitere în cascadă, unul după altul. Cu cât sunt mai multe splitere instalate în cascadă, cu atât pierderile de semnal sunt mai mari. Acolo unde este totuşi necesară instalarea mai multor splitere, pentru reducerea sau eliminarea acestei cascade, poţi folosi un spliter cu mai multe ieşiri sau cu un amplificator.

Amplificatoare

Semnalul de televiziune poate fi distribuit către două-trei televizoare, prin montarea unui spliter pentru fiecare televizor şi eventual a unui amplificator.
Acest tip de conexiune poate fi determinant pentru calitatea imaginii şi sunetului recepţionate de televizorul tău precum şi pentru calitatea serviciilor pe care le recepţionezi.
De asemenea, UPC pune la dispozitie următoarele informaţii ajutătoare:

Televizorul meu are o versiune de software veche. Cum pot s-o actualizez?

Software-ul televizorului este pus la dispozitie pe pagina web a marcii televizorului tau. În general, cele mai noi modele de televizoare se pot conecta direct la internet, astfel ca vei putea actualiza software-ul în câtiva pasi. O alta posibilitate este folosirea unui card de memorie USB, cu care actualizezi software-ul cu ajutorul computerului. Daca ai nevoie de ajutor la instalarea software-ului, ia legatura cu Serviciul de asistenta tehnica a marcii televizorului tau.

Cât dureaza pâna când televizorul meu recunoaste Digital Cardul UPC?

Poate dura câteva minute pâna când televizorul tau recunoaste automat Digital Cardul. Nu scoate Digital Cardul din port în timp ce procesul de recunoastere este în curs.

Am facut instalarea conform manualului, dar Digital Cardul nu este recunoscut desi am un televizor compatibil cu Digital Cardul. Ce trebuie sa fac?

Asigura-te ca smartcardul si Digital Cardul sunt corect introduse in televizor. Daca problema persista contacteaza Departamentul Relatii cu Clientii la 031 1000 872. Echipa noastra te va ajuta cu placere.

Cât dureaza pâna când am imagine dupa ce televizorul a recunoscut Digital Cardul?

Activarea Digital Cardului poate dura pâna la 60 minute.

Am reusit sa instalez canalele si televizorul a recunoscut Digital Cardul, dar au trecut deja 60 minute si înca nu am imagine. Ce trebuie sa fac?

Contacteaza Departamentul de Relatii cu Clientii la 031 1000 872. Echipa noastra te va ajuta cu placere sa finalizezi instalarea.

Cat poate dura cautarea automata a canalelor?

Operatiunea de cautare automata a canalelor poate dura chiar si 30 de minute, in functie de modelul televizorului si metoda de cautare selectata in meniul televizorului. Parametrii de cautare se pot regasi in capitolul "Parametri de retea utilizati in cautarea canalelor", de la pagina 6. Recomandarile de fata asigura receptia corecta, rapida si eficienta a canalelor din grila digitala UPC.

Televizorul meu poate efectua cautarea canalelor atat din grila digitala cat si din cea analogica. Ce recomandati?

Daca televizorul receptioneaza si canalele analogice, Digital Cardul UPC iti permite si vizualizarea acestor canale, pentru a te bucura si de grila de baza analogica UPC.

Detin mai multe televizoare compatibile cu Digital Cardul UPC. Pot utiliza Digital Cardul UPC pe acestea?

Da, Digital Cardul UPC (cu smartcardul inclus) se poate utiliza alternativ in mai multe televizoare. Singura conditie este ca la instalarea initiala a Digital Cardului in televizor sa se efectueze o cautare a canalelor din grila digitala.

Pot accesa serviciile interactive oferite de UPC cu Digital Cardul UPC?

Nu. Serviciile digitale interactive (Jocuri, Cautare avansata) se pot accesa doar cu mediabox-urile oferite de UPC.

Pot utiliza Ghidul de programe TV?

Da, poti folosi ghidul de programe pe televizorul tau. UPC asigura, de asemenea, afisarea informatiilor despre programul curent si cel imediat urmator. Functionarea corecta si facilitatile ghidului TV pot varia insa in functie de modelul televizorului utilizat. UPC nu garanteaza functionarea corecta a informatiilor din ghidul TV pe mai multe zile sau afisarea corecta pe televizoarele necertificate.

Cum functioneaza controlul parental?

Functia de control parental este controlata direct de televizor. Citeste manualul televizorului pentru a putea instala corect functia de control parental.

Cum pot construi o lista de canale favorite?

Functia de canale favorite este controlata de televizorul tau. Te rugam sa citesti manualul de utilizare al televizorului pentru a stabili lista de canale favorite.

Pot modifica ordinea canalelor?

Ordinea canalelor este presetata automat pe televizor. Daca vrei sa schimbi ordinea canalelor, consulta instructiunile de folosire ale televizorului.

Televizorul afiseaza urmatorul mesaj "Modulul tău CI+ trebuie actualizat imediat. Nu vei putea accesa serviciul de televiziune digitală până nu se termină actualizarea." Ce trebuie sa fac?

Acest mesaj apare in situatia in care o noua versiune de software este disponibila pentru Digital Cardul UPC. Trebuie sa permiti actualizarea de software apasand pe butonul OK de pe telecomanda. Nu vei putea accesa serviciul de televiziune digitală UPC până nu se termină actualizarea.

Televizorul afiseaza urmatorul mesaj de eroare: "Nu aveti acces la acest canal". Cum trebuie sa procedez?

Cel mai probabil, canalul in cauza nu se regaseste in abonamentul tau; verifica pe upc.ro daca acest canal TV se afla in abonamentul achizitionat.

Pot solicita canale suplimentare?

Da, este posibil. Intereseaza-te pe upc.ro, la 031 100 1000 sau intra in cel mai apropiat magazin UPC.

Televizorul afiseaza urmatorul mesaj de eroare "Smartcard invalid". Ce trebuie facut?

Asigura-te ca smartcardul si Digital Cardul sunt corect introduse in televizor. Daca problema persista, contacteaza Departamentul Relatii cu Clientii la 031 1000 872. Echipa noastra te va ajuta cu placere.

Televizorul afiseaza urmatorul mesaj de eroare "Nu poti folosi acest Smartcard. Smartcardul poate fi deteriorat". Ce trebuie sa fac?

Asigura-te ca smartcardul si Digital Cardul sunt corect introduse in televizor. Daca problema persista, contacteaza Departamentul Relatii cu Clientii la 031 1000 872. Echipa noastra te va ajuta cu placere.

Televizorul afiseaza urmatorul mesaj de eroare "Smartcardul a fost suspendat". Ce trebuie sa fac?

Daca problema persista, contacteaza Departamentul Relatii cu Clientii la 031 1000 872.


27 de comentarii despre subiectul „CAM-uri de la UPC România”:
Anonim

Oare merge si pentru RDS?

Anonim

De ce TV Samsung UE32D5000PWXXH nu este certificat UPC?

Anonim

nu merge pe RDS
este alt sistem de codare: Conax la upc si Nagra la rds
si oricum la rds sunt imperecheate cardurile cu receptoarele
este mai greu...........da merge pentru cine se pricepe...

Cred ca merge pe TV UE32D500.... daca are pentru CI+ sigur merge.

Anonim

Ma poti ajuta?

Unknown

merge pe rds?

Anonim

Nu merge pe RDS, nu accepta RDS activarea/ imperecherea cu alte receptoare decat cele oficiale.

Anonim

Nu inteleg, de ce n-ar merge la UE40D6500VH(UE40D6500VHXXU) daca merge cu ci+?

Cristi

Daca te referi la RCS, nu functioneaza, din cauza ca nu iti activeaza RCS-RDS cartela decat pe receptoarelor lor speciale ( sunt niste subrutine de programare care nu permit decat ce vor ei ).

Daca te referi la UPC, e posibil sa functioneze, dar sa nu fie testat televizorul, de aceea neaparand in lista ca testat.

sorin

pai de ce sa dau 15lei /luna fara tva cand din 2015 toate programele vor fi obigatoriu digitale iar ce care au tv cu DVB-T pot pune pe casa antena si pot prinde (in bucuresti)tvr1 hd,protv hd etc ,pe gratis cu o investitie minima fara a mai fi dependenti de tel. prin cablu care de fapt a facut un monopol :fiind doar doua mari si late in bucuresti.

Anonim

Pai da, vor fi digitale prin eter, dar cate ? 5-10-20 ? :)

Sau vor fi doar 2-3 ( TVR ), iar restul codate.

Asa ca tot acolo ajungi. :))))

Mereanu Alin

Am doua televizoare cu CI care nu sunt in lista UPC .. crezi ca merge .. cineva care dispune de acest serviciu poate sa vina la mine sa probeze .. contracost , desigur

Anonim

Pai nu ai pe nimeni prin zona cu CI? Lasa un email ceva sa te contacteze oamenii care vor sa te ajute.

Anonim

Samsung UE40C6500 nu este in lista dar 6000 si 6700 sunt , exista vreo posibilitate ca 6500 sa fie compatibil?

Anonim

TV Samsung UE32D5000PWXXH are ci+ si functioneaza SmartCard RDS

Viorel

La autentificare retea imi apare numai 4 DIGITI iar codurile din Romania sunt pe 5 DIGITI, al 5-lea nu mai e loc de introdus, e problema din card sau echipament(TV)?

Anonim

Ce coduri? Fii mai explicit...

Unknown

Viorel asa imi apare si mie la un Sony Bravia din 2010 , cand au venit cei de la UPC sa faca instalarea nici ei nu stiau de ce nu apar 5 casute sa bage id-ul de reatea.Pana la urma am lasat asa cand imi apare la deschiderea TV-ului ii dau return si intra in normal. Problema cred ca e de la TV o fi modelul mai vechi.Am dat si factory settings si degeaba desi in Engleza imi scria sus sa introduc 5 digiti dar apareau decat 4 casute pana la urma important e ca merge

Anonim

am tv orion t28-dled in specificatiile pe pag de net scrie slot CI+ pe carte scrie CI cum pot afla daca merge cardul de la upc

Unknown

se poate face ceva daca am CI si nu CI+

Anonim

Faci update la cel mai nou firmware al televizorului. Daca nu rezolva problema si nu il face compatibil cu CI+, nu ai ce mai face. Ori renunti la folosirea de CAM CI+, ori cumperi televizor compatibil cu CI+.

Anonim

Multumesc mult pentru detalii si pasi, m-au ajutat :)

Anonim

AKIRA MODEL B01HU32H ESTE COMPATIBIL?

Anonim

Nu cred... Aici scrie ca nu are port CI+ :

http://www.avcesar.com/data/?produit_id=109925

port CI+ : Non

eu neculai

Buna seara ! Sunt abonat la UPC .Azi am primit cardul CI+ Unde gasesc ID retea ? Va multumesc.

Anonim

In televizor, prin meniu, daca televizorul e compatibil cu CAM-ul. Iar lista codurilor o gasesti aici:

https://www.upc.ro/pdf/lista-codurilor.pdf

Unknown

Am incercat sa instalez programele si nu pot mi-a aparut cardul nu a fost introdus si nu ma pot intoarce din nou ce trebuie sa fac

Anonim

Resetare tv? Reintroducere corecta card?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile