joi, 9 august 2012

TVR a achitat obligaţiile curente lunare la bugetul de stat

Pentru prima dată de la suspendarea deciziei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) de blocare a conturilor operaţionale ale TVR, televiziunea publică a achitat obligaţiile curente lunare la bugetul de stat.

TVR a plătit integral, în data de 3 august 2012, obligaţiile aferente lunii iunie, în sumă de 10.042.266 de lei, către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, se arată într-un comunicat al postului.

Comitetul Director interimar al TVR a fost informat in data de 7 august 2012, despre efectuarea plăţii.

Preşedintele – Director General al TVR, Claudiu Săftoiu, a dispus, în 26 iulie 2012, primele măsuri de reducere a cheltuielilor, care vor duce la o economie de 5,3 milioane lei (aprox. 1,15 milioane euro)*. Aceste măsuri sunt estimate să producă rezultate începând cu luna august 2012. Sumele provenite din aceste economii vor fi direcţionate prioritar către plata datoriilor la bugetul de stat.

În ultimii trei ani, Televiziunea Română nu a reuşit să plătească integral şi la timp sumele aferente obligaţiilor fiscale lunare.

ANAF a blocat în data de 21 mai 2012, în totalitate, conturile bancare operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate. La finalul anului trecut, acestea erau în valoare de 272.699 mii lei, din care circa o treime erau penalităţi.

La sfârşitul lunii iunie, ANAF a suspendat prin Hotărârea nr. 617/2012, pentru o perioadă de şase luni, executarea silită a creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală faţă de TVR, interval în care TVR trebuie să deruleze un proces de redresare economică a societăţii. Sursa: adevarul.ro


Niciun comentariu despre subiectul „TVR a achitat obligaţiile curente lunare la bugetul de stat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile