sâmbătă, 15 decembrie 2012

Discovery cumpără televiziuni din Europa

Compania americană de media Discovery Communications îsi extinde în mod considerabil activitățile în Europa prin achizitii in valoare de peste € 1.5 miliarde de euro, incercand sa devina unul dintre cele mai mari grupuri de televiziune cu plată din Europa.

În nordul Europei, Discovery va prelua canalele deținute de compania media germana ProSieben Sat.1 , la prețul de 1,3 miliarde €. Portofoliul achizitionat include toate activele de televiziune și radio din Norvegia, Suedia, Finlanda și Danemarca, inclusiv 12 televiziuni și 19 posturi de radio. Compartimentul de productie ProSiebenSat.1 de din nordul Europei (Red Arrow Entertainment Group) nu este parte a tranzacției.

Acțiunile recente dovedesc marea putere financiară și planurile din viitorul apropiat ale grupului Discovery Communications.

"SBS Nordic are un portofoliu complet de rețele de distribuție, cu o echipa de management extraordinară, care va extinde amprenta grupului Discovery în întreaga regiune nordică, adică una dintre cele mai stabile piețe de televiziune din lume", a declarat David Zaslav, președinte și CEO al Discovery Communications.

Mark Hollinger, presedinte si CEO al Discovery Networks International, a adaugat: "Achiziționarea SBS Nordic este o continuare a strategiei de mai mult de 20 de ani a grupului Discovery, acea de a investi pe plan internațional pentru a construi una dintre cele mai extinse rețele mass-media la nivel mondial, care include acum 153 rețele în 217 țări. Așteptăm cu nerăbdare adăugarea rețelelor SBS Nordic la portofoliul nostru, dar și să învățăm lucruri noi de la echipa lor de conducere, o echipă foarte respectată și cu experiență. Astfel creștem afacerea noastră internațională, cu o nouă rețea condusă de către exprimentata noastră echipa regională".

În cazul în care autoritățile antitrust dau undă verde, afacerea va fi semnată definitiv în primul trimestru al anului 2013.

ProSiebenSat.1, care este în majoritate deținut de grupurile de investiții KKR și Permira , dorește să se folosească de infuzia de capital pe care o va primi, pentru a rambursa datorii și pentru a plăti dividente către acționarii săi.

Prin ieșirea de pe piața din nordul Europei, ProSiebenSat.1 se va concentra pe piața sa principală din Europa, aceea a vorbitorilor de limbă germană. În aprilie 2011, compania cu sediul la Munchen a mai vândut activele sale din Olanda și Belgia.

Discovery intenționează să preia, pentru suma de 170 milioane de euro, și o participatie de 20% din grupul Eurosport, o filială a radiodifuzorului comercial francez  TF1.

Pentru alte 14 milioane de euro, Discovery dorește să achiziționeze o participație de 20% în canalele tematice de televiziune TV Breizh, Histoire, Ushuaia TV și Stylía, deținute tot de TF1.


Niciun comentariu despre subiectul „Discovery cumpără televiziuni din Europa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile