vineri, 14 decembrie 2012

Receiverele de streaming vor cuceri piața mondială

Numarul de receivere vândute care au facilitatea de a reda fluxuri video sau/si audio online ( printre care si cele compatibile cu tehnologia tv prin protocol IP si video on demand online ) a atins un nou record în anul 2012, în conformitate cu Grupul de Cercetare Multimedia (MRG).

Creșterea de servicii video streaming a atras atenția producatorilor de echipamente electronice care se pregatesc serios să sprijine eficient serviciile de streaming media.

Unele dintre aceste produse de streaming media s-au bucurat de o creștere semnificativă în ultimii doi ani.

Playerele multimedia, uneori numite OTT set-top box sau adaptoare media digitale ( cum ar fi Apple TV, WD Live TV sau Roku HD) au avut "povești de succes" ale pieței de media playere de streaming.

Dar si alti producatori au inceput sa vanda cu mare succes receptoare de streaming media, cum ar fi playerele Logitech Revue, Seagate’s GoFlex TV HD Media Player sau recentul produs Google Nexus Q.

În 2011, la nivel mondial vanzarile de receivere de streaming a crescut la 6,8 milioane de unități. Cu toate acestea, cererea pentru aceste produse continuă să crească în mod constant și MRG preconizează că vanzarile totale de astfel de playere vor depăși 8.3 milioane unități în 2012.  În întreaga lume media veniturilor provenite din vanzarea receiverele de streaming a crescut cu 20% în 2012, comparativ cu 2011.

În ciuda provocărilor pieței, cererea de astfel de playere va rămâne in crestere continua pana in anul 2016.

Se pare ca incet, dar sigur, receiverele de streaming vor inlocui receiverele de satelit si cablu digitale clasice. Singura sansa ca si acestea din urma sa reziste pe piata este sa includa tehnologiile de receptie streaming, pe langa cele clasice de receptie.

La nivel mondial numarul de playere multimedia de streaming este de așteptat să crească cu mai mult de 30% în 2012, iar apoi cresterea anuala a vanzarilor va fi peste 10%, până în anul 2016.


Niciun comentariu despre subiectul „Receiverele de streaming vor cuceri piața mondială”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile