sâmbătă, 15 decembrie 2012

Meciurile de fotbal din campionatele europene si Cupa Mondială vor fi transmise necodat ?

Țările UE pot solicita ca evenimentele de importanță majoră să fie difuzate necodat de catre televiziuni, a declarat Niilo Jaeaeskinen, un avocat general de la Curtea de Justiție a UE.

FIFA și UEFA ( organismele de conducere din domeniul fotbalului ) sunt împotriva includerii Cupei Mondiale și Campionatele Europene ca evenimente transmise obligatoriu necodat, asa cum au propus Belgia și Marea Britanie. Asa numita lista "Crown Jewels" garantează ca evenimentele sportive importante sa fie transmise pe canale de televiziune necodate. Astfel, aceste organisme sportive ar pierde toate taxele pentru drepturile de retransmisie care se pot percepe de la operatorii de televiziune cu plată.

Deși opinia lui Jaeaeskinen este non-obligatorie, punctul său de vedere va fi probabil studiat de instanța din Luxemburg.

FIFA și UEFA au argumentat ca limitarea transmiterii meciurilor doar pe televiziunile free-to-air ( FTA, necodate ) ar încălca drepturile lor de proprietate.

Lista de evenimente sportive din Marea Britanie, care ar trebui să fie disponibilă pe televiziunile free-to-air ( în special pe canalele care au acoperire generală - BBC One, BBC Two, ITV1, Channel 4 si Channel 5 ) sunt Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial de Fotbal și finalele Campionatul European, finalele englezesti si scotiene ale Cupei FA, Grand National, the Derby, Wimbledon, finala cupei mondiale de rugby si finala ligii de rugby Challenge Cup.

Aceste evenimente sunt protejate în temeiul Legii Audiovizualului din 1996, care asigură că meciurile trebuie sa fie disponibile si transmise in direct pe televiziunile necodate.


Niciun comentariu despre subiectul „Meciurile de fotbal din campionatele europene si Cupa Mondială vor fi transmise necodat ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile