miercuri, 30 ianuarie 2013

Digi TV va avea programe HD prin satelit ?

Se pare ca Digi TV va intra pe piața HD prin satelit. Bineinteles, probabil câteva canale HD vor fi lansate initial pentru Digi Tv Ungaria, iar Romania va rămâne in asteptare. Deci să ne rezumam deocamdata la a prezenta informatiile ca simple zvonuri, care ar fi extraordinar dacă s-ar confirma si pentru țara noastră.

Digi Tv ( RCS-RDS) ar fi ales deja modelele de receptoare HD, respectiv set-top-box-uri NA1000HD fabricate de Kaon Media, care vor permite recepționarea noilor canale HD prin satelit.

Initial, canalele HD vor fi dedicate pentru Ungaria. Vor fi probabil în această listă canale High Definition proprii.

Introducerea acestor canale HD prin satelit va necesita ocuparea a cel puțin a unei frecvente, asadar este posibil ca o parte dintre canale sa fie realocate, iar unora dintre programele de televiziune SD deja emisie sa le fie scazut bitrate-ul sau sa fie eliminate definitiv. Bineinteles, ar mai exista si varianta inchirierii unor noi transpordere, dar putin probabila.

Conform itcafe.hu, receiverul de satelit va fi Kaon NA1000HD.

Asteptam cu interes confirmarea si materializarea proiectului, chiar daca pentru Romania probabil va fi peste 1-2 ani, mai ales ca exista multi doritori de televiziune HD prin satelit de la Digi TV, iar aceasta a fost ceruta in nenumărate rânduri de către abonații la televiziune prin satelit ai RCS-RDS. Dar probabil canalele HD, cel putin in acest an, vor fi doar la Digi Tv Satelit Ungaria. Sa vedem in 2014.

Update 24 aprilie 2014: Digi Tv a introdus in teste canale HD prin satelit. Detalii AICI.


56 de comentarii despre subiectul „Digi TV va avea programe HD prin satelit ?”:
Cosmin07

nicio data preconizata?

Anonim

Din moment ce au comandat si primit receiverele HD de satelit, inseamna ca e treaba serioasa, nu doar zvonuri.

Probabil anul acesta.

daniel

daca vor avea si acestea softul care blocheaza accesul la fta-uri sa se ..... in ele!

Anonim

Mie imi convine oricum, poate sa blocheze accesul la alte canale HD. Oricum nu prea sunt programe HD necodate, asa ca eu vreau HD de la Digi. Unde stau eu nu e alta solutie decat prin satelit si nu am nici chef sa schimb providerul, nu e asa usor pentru mine. Din cauza distantei, platesc mereu in avans abonamentul pe o jumatate de an.

Anonim

http://ro.kingofsat.net/hdtv-0.8W.php

Mai mult ca sigur si acestea vor avea un soft de banana care nu vor avea canale FTA . Oricum pe satelit se astepata si la aceasta ora introducerea canalelor BBC pe care Dolce i-a luat inainte (n.r RDS-RCS) cu tot cu exlusivitatea lor si cu premierea . Jenant

Anonim

Un nr de telefon din piatra neamt imi poate da cineva?

Cosmin07

a mai aparut vreo data noua?

Anonim

Doar zvonuri, ca ar fi până in aprilie 2013, desi nu prea cred...

Anonim

Probabil ca e vorba doar de Digi HU, atatea zvonuri neconfirmate au fost pana acum ca si daca vor apare multdoritele HD omul va crede ca este o iluzie optica. Pana la urma vor apare ca nu se poate evita la infinit, insa nu se stie anul

iuresh23

salut! deci sunt satul de atatea zvonuri. sunt client digi satelit si astept cu nerabdare transmisia HD de prin 2011 :))...va rog mult de tot daca mai aflati ceva sa ma tineti si pe mine la curent. nu prea am timp sa caut pe net ptr ca am un job care imi ocupa aproape tot timpul. antoncosmin23@ymail.com e emailul meu. mersi mult

Cristi

iuresh 23 si ceilalti care va lasati emailul sa va trimita cineva noutati, va garantez ca 100% il lasati degeaba. Nimeni pe nici un site nu face astfel de servicii personale. Daca nu aveti timp sa cautati noutatile, cine te retine sa nu va aboneti cu facebook-ul sau cu alte metode de abonare puse la dispozitie de acest site sau de altele ?

iuresh23

gata domnu Cristi! o sa dau cate un check in fiecare zi. imi cer scuze ca am avut tupeul asta

Administrator

Domnule Cristi, va rugam sa reveniti ontopic. Multumim pentru intelegere.

Cristi

Ok. Oricum zvonurile nu pot fi confirmate decat de reprezentanti RCS-RDS. Dar cum dumenalor sunt destul de tacuti in aceasta privinta, nu avem decat sa asteptam. Eu totusi cred ca in vara aceasta se va lansa oferta si pentru Romania.

iuresh23

mersi mult. sa speram ca macar in vara sa se lanseze oferta. eu am abonament la digi doar ptr ca au acaparat ei liga 1. sunt fan fotbal, deci platesc abonamentul doar ptr 1 meci pe saptamana...pe care uneori nici nu apuc sa l vad. deci cum am promis o sa mai dau cate un check pe aici sa vad ce mai stie lumea. mersi inca o data ciao ciao

Anonim

De vreo 2 saptamani se transmit pe satelit in pachetul digi programele digi sport1 1Hd si digi sport2 Hd.Partea nasoala e ca sunt transmise cu sunetul doar in ungureste.Ar fi super daca ar avea si pista audio in romana.In schimb imaginea este impecabila.Asteptam cu nerabdare si celelalte programe Hd ,bineneteles cu limba romana.

Cristi

Canalele alea HD sunt dedicate pentru Ungaria ( de exemplu au talk-showuri vorbite in ungureste direct), de unde coloana sonora in romana ? Sunt canale diferite față de cele romanesti.

Cosmin07

un nou subiect pt administratorul blogului, ceva nou in legatura cu pro tv hd si tvr hd la focus sat ? , sau este strans legat de lansarea digi tv satelit hd?

Anonim

Din ce se aude va fi o colaborare intre Digi Tv si Focus Sat. E foarte posibi sa fie introduse pro tv hd si tvr hd in simulcrypt pe ambele DTH in acelasi timp sau la scurt timp.

Nu prea ai de unde sa obtii asemeneainformatii, sunt considerate secret de serviciu si nu le spune nimeni pana nu devine oficial, e vorba de concurenta.

Anonim

Din surse sigure se va lansa HD prin satelit pentru Romania la Digi Tv. Se intarzie din cauze independente de RCS-RDS ( nu sunt inca libere capacitatile de satelit dorite si se incearca diverse solutii pentru eliberarea cel putin a unui transponder actual folosit de Digi Tv). Receiverele HD au sosit la sediul RCS in Romania si deja sunt distribuite la "beta-testeri". Si nu vorbesc din auzite si acesta nu e un zvon. Eu sunt unul dintre acesti "beta-testeri". Asa ca informatia este corecta. Aveti rabdare

iuresh23

oooo super super :) asta da veste :) mersi Anonim

Anonim

Am reciver-ul HYUNDAI-HDT la digi-tv prin satelit.Pana scot astia hd-urile pot achizitiona eu unul compatibil cu card(imi poate sugera cineva vreo marca anume)?

Cristi

Cardul nu merge decat imperecheat cu receiverul, si RCS-RDS imperecheaza cardul doar cu receiverele oficiale oferite de ei. Iti poti cumpara, dar nu il poti folosi la Digi Tv.

Anonim

Merci mult Cristi...inca o-ntrebare...am un tv Samsung 3d...daca iau receiver hd voi putea vedea 3d daca transmit ei???

Cristi

Cum am mai spus, doar cu receiverul lor oficial si cu cartela imperecheata cu receiverul lor vei putea prinde eventuale viitoare programe 3D de la Digi Tv ( si NU cu alt receiver daca doresti sa vezi programe 3D de la Digi TV). Dar nu am auzit sa aiba in plan sa introduca televiziuni 3D si extrem de mici sperante prin satelit.

Dar totusi programe tv 3D exista prin satelit, insa majoritatea sunt codate si apartin de alti operatori internationali cu renume. Cu un receiver HD vei putea vedea unele dintre aceste programe 3D pe televizorul tau 3D, numai sa ai acces la ele ( abonament etc ). Uite aici o lista cu programele 3D, nu stiu cat de actuala mai e, dar asa ca sa iti faci o impresie:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2010/12/lista-canale-3d-hd-prin-satelit-pe.html

Anonim

Am inteles ca digi-tv transmite canalul ala de muzica UTV in 3d,nu stiu daca prin cablu sau satelit,oricum eu n-am posibilitate decat prin satelit ca sunt la madrid...oricum iti multumesc mult de tot pentru informatii.(sper sa scoata astia curand DVB-uri HD)

Cristi

Exista anumite teste in mediu restrans pentru UTV in 3D ( un program cu totul diferit de ce e acum ), dar stiu ca testele erau parca prin IPTV local... UTV fiind al RCS-RDS, e posibil sa aiba o astfel de intiativa...

Anonim

http://hdsatelit.blogspot.ro/2011/11/utv-transmite-experimental-in-3d.html

Uite ce a scris Fanta pe rdi-board.com

Azi dimineata am inceput teste pe receiverul HD de la Digi Satelit.
Cateva date despre receiver :
KAON NA1000HD
MPEG4HD/H 264


Receiverul vine in cutie alaturi de un cablu HDMI si manual de utilizare in limbile romana, maghiara, ceha, slovaca, croata si sarba semn ca acest receiver va fi destinat tuturor pietelor unde RCS-ul activeaza pe segmentul de televiziune prin satelit.
Ca dimensiuni receiverul este putin mai mic decat Dreamboxul 800.Panoul frontal este foarte simplu contine indicator de alimentare, fereastra de afisaj, buton de pornire, slotul pentru card si doua butoane pentru schimbat canalele.
In schimb panoul din spate este "utilat" cu tot ce aveam nevoie : intrarea lnb, tv scart, s/pdif (optic), mufa HDMI, RJ45, port usb si alimentare 12V.


Deoarece programe HD sunt numai in oferta Digi Ungaria am selectat ca tara "Ungaria", a pornit
o scanare rapida cu care am gasit 80 de canale TV dintre care 5 HD (DS1,DS2,Sport1,M1 si Digi World).Am insistat cu testele pe aceste canale.Pana acum receptionam Digi in format HD pe IPTV,receiver DVB-C, dreambox si tunerul DVB-S din interiorul plasmei.
Nu pot sa spun ca sunt un expert in analiza claritatii imaginii dar se observa foarte usor ca imaginea oferita de receiverul de satelit nu este cu nimic mai prejos decat cea oferit de catv (digital) si internet (IPTV).


Meniul este simplu, intuitiv si complet.Pentru noi cei invatati cu Humax-ul (asa cum m-am invatat cu meniul de la Nokia) am fost impresionat de simplitate si utilitatea acestuia.
1.GHID TV (ghid program/cautare/rezervari/editare lista canale)
2.Media (inregistari)
3.Sistem AC (sistem ac/cutie postala)
4.Setari (setare sistem)


Evident ca aceste submeniuri aveau la randul lor alte minimeniuri, unele dintre ele chiar stufoase.


Am introdus un stick USB, mi-a cerut sa-l formatez, apoi am apasat pe butonul rosu, iti cere sa setezi durata si apoi porneste inregistrarea.Daca incerci sa comuti pe un alt canal in acest timp receiverul il afiseaza ca si canal indisponibil.Formatul in care a fost salvata captura nu mi-a fost recunoscut de player-ul BR pe care-l folosesc in mod constant.


In rest receiverul se misca rapid, n-am sesizat blocaje sau alte bug-ri, cert este ca l-am testat doar o ora si asta fara sonor deoarece stiti ca eu consider maghiara cea mai urata fonetic limba pe care am auzit-o vreodata (sa nu ma intelegeti gresit, n-am nimic cu ungurii).
Asteptam pachetul HD pentru Romania si oferta comerciala.

iuresh23

mersi de info! asteptam asteptam....cam de 1 an eu cel putin

Anonim

..eu astept de vreo 2 ani... dar ce mai conteaza 2-3 saptamani?! HD-uri sa fie :))

Anonim

ma intreb cum vor proceda cei de la digi vom plati chirie pentru decodor sau o sa le cumparam

Romanian Dreambox Info

Digi HD va aparea in semestrul 2 al acestui an si in Ro.

Anonim

rcs&rds introduce receiver satelit kaon K-700 full hd

iuresh23

mai stie cineva ceva? abia in semestrul 2 va aparea? pai asta poate sa fie si in decembrie...vai si amar...totdeauna trebuie sa fim ultimi...

Anonim

cred ca dupa ce se vor muta pe thor 7 vom vedea programe hd

Anonim

daca te referi la Thor 7 asta?..........

Telenor Satellite Broadcasting's (TSBc) latest satellite, THOR 7 will provide the Norwegian Troll base located at the South Pole with increased satellite capacity for the distribution of key meteorological data from the research station, Trollsat.

...vom avea HD la Sf.Asteapta!

detrax

Eu cred ca nu esti informat despre Thor 7 sau faci glume. Se refera la acest Thor 7:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/digi-tv-se-muta-pe-thor-7-tot-la-1-grad.html

Anonim

scuze dar doream sa spun despre cel de la 1 w

detrax

Pai Thor 7 acela va fi lansat la 1 grad vest. Chiar din titlul articolului respectiv se observa aceasta.

Anonim

Deci...Caragiale in toata regula....recivere sunt(la ei), televizoare sunt(la noi,...transmisia in semestrul 2 (probabil semestrul este o unitate de masura klingoniana unde niciodata nu se precizeaza anul..).....asa ca....eu cu cine votez..??

Anonim

poate daca se combina cu digi la unele canale sa mai poata exista focus sat au o grila sd sub orice critica

Anonim

Mai da cat le trebuie? stau in italia si din cauza lor platesc doua abonamente la DOLCE HD,iar la digi platesc 47 de ron pe luna(o nimica toata) dar la Romtelecom 200 de ron pe luna pentru doua tv, este incredibil.si mai baga si penalizari de 40 de ron pe luna ca nu platesc la timp si ma taie de la satelit imediat ce am depasit termenul de plata. am si sky italia si nu costa asa de mult cat ma costa DOLCE,in ziua cand voi avea de la digi programe HD sar in masina si nu ma opresc pana la sediul romtelecom si eu,sun tot timpul la digi si le spun despre diferenta dintre digi si dolce,la digi parca ar transmite cu telefonul mobil,jenant, cand dau de pe protv HD pe un canal de la digi ma apuca durerea de cap, si am TV nu gluma (samnsung seria 8 de 55 de inci(2500 de euro)
sa faca ceva ca vor pierde clienti mai ales cei din afara tari care platesc online,eu vreau trei set ca am trei TV, nu ma intereseaza, si cum aflu ca sunt disponibile sar in masina si vin imediat in romania.
va salut.

Anonim

buna mi sa blocat resaiveru nu pot sa mai dau inapoi pe meniu sa pot introduce codul

Anonim

stau in Germania si nu merge antena dolce vreau cordonate va rog cine ma poate ajuta

DTH Fan

Anonim de la 28 august 2013, 20:48, ai incercat sa il scoti din priza si sa astepti vreo 5 minute, apoi sa il reintroduci sa vezi daca isi revine? Daca nu isi revine, inseamna ca s-a defectat. Eventual verifica si cu alta telecomanda, poate e de vină telecomanda.


28 august 2013, 20:52, ce coordonate doresti ? Frecvente de receptie sau pozitionarea antenei ?

Frecventele Dolce Tv le gasesti aici:

http://ro.kingofsat.net/pack-dolcetv.php

Repozitionarea antenei recomand sa o faca un specialist. Sau poti folosi calculatorul de orientare a antenei din tutorialul de aici, daca vei pierde poate chiar cateva zile in caz ca nu ai experienta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2011/01/calculator-pentru-unghiul-de-azimut-si.html

John

ce se mai aude de Digi HD prin satelit ?

Anonim

Cred ca nimic, poate cand se va lansa satelitul cel nou, la anul.

Anonim

sint disponibile deja si in romania dar se pot comanda numai de la agentiile digi personal , nu se pot comanda online

Anonim

se pot achizitiona contra sumei de 150 lei sau se pot lua in custodie contra sumei de 5 lei lunar.

Unknown

salut baieti ,azi e o zi mare pentru mine,am intrat in posesia unui decoder HD satelit Kaoon 1000 ,si am ramas socat cat de bine sa vede fara sa am nici un canal HD, asta ca sa intelegeti ce urat se vedea inainte pe SMART TV SERIA 8000 SAMNSUNG in valoare de 2500 de euro,de multe ori imi venea sa dau cu ciocanul in el dar chinul a luat sfarsit, am dat o gramada de bani pe el dar a meritat, faptul ca raspunde rapid la comenzi si canalele sa vad la rezolutia de 560 p este extrordinar,nu inteleg de ce au asteptat asa de mult.mai ramane sa bage si cateva canale HD alea care merita si gata.

Anonim

Prietene, daca ai 2500 de euro sa dai pe un televizor, de ce nu ai si 100 de euro sa iti iei un receptor HD si sa vezi canale HD la liber ( cateva zeci ) transmise pe diversi sateliti ?

Unknown

anonim ,asa pui tu problema? ca nu am 100 de euro sa iau un decoder la liber? pai am dat 170 de euro pe asta de la digi, si mai am si sky italia cu abonament 60 de euro pe luna, dar pe mine ma interesa foarte mult sa vad si eu canale romanesti in hd si nu alea la liber,si singura posibilitate sa prind semnal de unde stau eu este numai digi, dolce nu am semnal din cauza unui bloc din fata mea si sus pe terasa nu ma lasa broscari ca asa e in italia sunt batuti in cap.
pentru canale hd si macar pe un sfert din internetul de la digi as plati fara nici o ezitare 100 de euro pe luna, aici internet de MARE VITEZE ,7 MB platesc 39 de euro plus sky 60 euro ,fa tu socoteala.

Anonim

Pai de ce nu te abonezi la Focus Sat, daca vrei programe romanesti HD ? Ca are canale HD in limba româna si acelasi semnal si pozitie a satelitului cu Digi Tv, deci sigur le receptioneazi:

Discover Channel HD
History HD
Travel Channel HD
National Geographic HD
National Geographic Wild HD
EuroSport HD
EuroSport 2 HD
Sundance Channel HD
Animal Planet HD

Toate astea au subitrare sau audio in romana la Focus Sat.

Unknown

de unde sa stiu eu treaba asta, bine ca mi-ai zis, acum trebuie sa caut pe cineva care vinde decodoare de la focus sat, prin roma ,multumesc mult de informatie

Anonim

Te ajut eu. Cauta.ma pe messengger danutbrenda

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile