duminică, 20 ianuarie 2013

Update 4.20.23 LG Smart Tv Firmware

De cateva zile a aparut update la firmware 4.20.23 pentru unele dintre televizoarele LG Smart.

Am asteptat sa gasesc review-uri pe net despre log-ul schimbarilor ( changelog ) la noul soft, in speranta ca update-ul de la firmware 4.10.37 la firmware 4.20.23 nu va face ca televizorul meu LG620S sa piarda o functie importanta ( cum ar fi playerul de filme ) .

Cum nu am gasit deloc asa ceva, până la urmă am decis sa fac update-ul si sa vedem ce posibilie imbunatatiri va aduce, iar apoi sa vi le prezint si dvs.

Update-ul a durat aproximativ 5 minute si l-am pornit din meniul de update al televizorului, televzorul fiind conectat bineinteles la internet de bandă largă ( printr-un router ).

Dupa ce a finalizat downloadul si update-ul, televizorul s-a restartat, initial fara sunet, apoi dupa un minut cu toate functiile active.

Probabil principala functie a acestui update a reprezentat-o compatibilizarea televizorului cu noul SDK 2.40, dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru televizoarele LG Smart. Acest ultim SDK aduce imbunatatiri semnificative pentru HTTP Live Streaming, deci cu siguranta ca vor incepe sa apara si mai multe aplicatii de streaming pe televizoarele LG, cam invinse până acum la acest capitol de catre competitorul direct Samsung ( aplicatii cum ar fi Voyo, HBO GO, televiziune live, filme la cerere etc ).

Pentru a nu va mai tine in suspans, va voi prezenta pe scurt partile pozitive si negative ale noului update.
Precizez ca o parte dintre aceste modificari sunt observate pur si simplu cu simțurile și pot fi doar simple iluzie, desi privirea nu prea ma inseala dupa aniii lucrați in domeniul tehnic in diverse televiziuni.

PRO:  Redare mult mai detaliata si mai "limpede" a imaginii in playerul incorporat al televizorului. Postprocesarea este mult mai bună, iar filmele 720px cu greu mai pot fi deosebite de filmele 1080px. Imaginea este mult mai naturala si mai putin translucida, dar totusi plăcut colorată si luminoasă ( de mentionat ca si updateul anterior adusese o imbunatatire la playerul incorporat, in sensul pornirii mult mai rapide a redarii filmelor de pe USB ).

PRO SI CONTRA: Redare mult mai detaliata, mai "limpede" si mai naturală imaginii programelor HD, cu precizarea ca totusi se simte o scadere substantiala a iluminării. Desi anterior aveam iluminarea si contrastul al aproximativ 70% ( pentru ca televizorul sa aiba aceiasi luminozitate ca vechiul meu televizor LCD ), dupa acest update am fost nevoit sa urc iluminarea ( sursa de lumina ) si contrastul la aproape 100%, pentru a obtine aceasi senzatie de luminozitate. Este cert ca au limitat oarecum aceste setari, pentru a prelungii durata de functionare a televizorului ( iluminarea puternica forteaza diverse componente ale televizorului ). Totusi am fost nevoit sa cresc valorile acestor doua setari, nu imi place sa privesc o imagine intunecata.

PRO: A fost adaugată in meniul de setari o imagine test 3D.

PRO: EPG-ul ( ghidul de programe ) se deschide si se inchide mult mai repede.

CONTRA: S-a facut update la browserul de internet. Nu stiu ce imbunatatiri a adus, dar cu siguranta merge de două ori mai greu decât inainte ( nu ca inainte ar fi fost prea rapid ). Probabil noile imbunatatiri de compatibilitate a browserului consumă si mai mult din memoria RAM a televizorului, ingreunand buna functionare a browserului.  De retinut ca update-ul anterior adaugase o functie importanta si anume redarea full screen apentru Flash Playerul incorporat in browser, respectiv redarea pe tot ecranul de filme online etc. Televizorul reda foarte bine filme online, daca reusesti sa gassti un site fara zeci de reclame sau ferestre pop up care sa blocheze televizorul la redarea filmelor , eventual o varianta mobila a acestor site-uri.

PRO SI CONTRA: Au aparut doua noi aplicatii premium, Voyo.ro si HBO GO, despre care cu siguranta majoritatea cunoasteti ca ofera servicii de streaming online, filme si seriale la cerere, sau chiar televiziuni online. Este o veste foarte buna lansarea acestor aplicatii pentru televizoarele LG Smart, dar partea pentru care am notat si CONTRA acest update nu e neaprat cauzată de LG, ci de dezvoltatorii respectivelor aplicatii, in ideea ( si recomandarea pe care o facem aici ) de a permite demonstrativ testarea acestor aplicatii, pentru o perioada de macar cateva zile, fara obligatia de a introduce date de card bancar sau alte asemenea informatii. Voyo ofera aceasta perioada trial de 15 zile, dar dupa parcurgerea unei etape in care identifici datele tale de plată. HBO Go nu ofera din cate stiu aceasta varianta trial, totusi ofera acces la vizonarea macar a trailerelor filmelor si emisiunilor care pot rula in aplicatie, fara introducerea de date suplimentare. Era necesara o astfel de perioada de trial full a celor două aplicatii, fara alti pasi suplimentari, pentru ca viitori clienti ai celor doua noi servicii premium sa observe care este calitatea imaginii si sunetului serviciilor de streaming. O astfel de perioada trial fara alte formalitati era in avantajul si al detinatorilor aplicatiilor, atragand clientii dupa perioada trial, dar si in beneficiul si placera utilizatorilor.

Cam acestea sunt observatiile mele până acum privind acest update la firmware 4.20.23 pentru LG Smart Tv. Probabil mai sunt si alte modificari, pe care va rog pe dvs, cititorii nostri, sa le adaugati la comentarii, pe masura ce le descoperiti.


3 comentarii despre subiectul „Update 4.20.23 LG Smart Tv Firmware”:
Anonim

desi e mult mai comod asa (via internet) sa faci update de soft nu-ti recomand sa mai faci asa ceva!!! e scris si in ghidurile oficiale de service,orice mica intrerupere pe traseu (tv >> router >> ISP >> servere, etc) duce la distrugerea televizorului. e nevoie si de o intrerupere de zecimi de secunda ca sa "rupa" fluxul de date (0 si 1) si sa te trezesti cu un superb tv pe post de mobila... si sigur nu vrei asta!

metoda USB e SFANTA!

Cristi

Nu cred ca e asa cum zici tu. Eu am facut update de vreo cateva ori si nu am avut probleme.

Pentru ca update-ul prin internet nu se face cum spui tu, ci intai se downloadeaza fisierul de update, apoi cand e downloadat complet, tv-ul ii verifica crc-ul sa vada daca e corect 100% fisierul downlodat.

Daca ceva nu e in regula nu se intampla nimic, te pune sa il redownloadezi.

Daca e totul corect, incepe procesul de update propriu-zis si deja e similar ca si cum ai face update de pe stick.

Singura problema este sa nu se intrerupa alimentarea cu energie electrica intre momentul cand a fost sters complet vechiul firmware ( deci dupa verificare si stergere) si momentul cand se termina scrierea noului firmware.

Dar acest risc este prezent la ambele metode de update.

Si metoda stick nu e chiar asa sigura: daca incurci si pui alt firmware de la alt tv pe stick ? Prin internet nu apare acest risc.

Anonim

Cristi are dreptate

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile