luni, 4 martie 2013

Amos 6 ( 4 grade Vest )

Space Exploration Technologies (SpaceX) și Space Communication Ltd (Spacecom) au anunțat că Falcon 9 este vehiculul de lansare care a fost selectat pentru a efectua plasarea pe orbita a satelitului AMOS-6 de la Spacecom.

Lansarea este planificată pentru anul 2015 de la Cape Canaveral ( Statele Unite ale Americii ).

Satelitul AMOS-6 va înlocui AMOS-2 pe pozitia orbitală 4 grade vest, întrucat misiunea AMOS-2 se va încheia în anul 2016.

AMOS-6 va fost construit de către Agenția Spațială din Israel și va oferi servicii de telecomunicații, inclusiv acces la Internet prin satelit pentru Africa, Orientul Mijlociu și Europa.

Performanțele sale vor fi superioare celor ale lui AMOS-2 și AMOS-3 ( cumulate ), potrivit lui David Pollack, CEO al Spacecom.

AMOS 6 va cântări 5 tone si va încorpora noi tehnologii, care vor reprezenta un salt semnificativ în capacitățile de retransmisie.

Costurile pentru Amos-6 vor fi de aproximativ 200 milioane dolari si va avea o durată de exploatare de 16 ani.

AMOS este denumirea care va fi folosita in continuare, semnificând initialele de la Affordable Modular Optimized Satellite, dar ( ca o mică și interesantă paranteză ) este si o posibila aluzie la Amos, profetul din Vechiul Testament, autorul al Carții lui Amos. El a trăit în Israel în timpul secolul 8 î.Hr, iar cele nouă capitole ale cărții lui Amos aduc acuzații de rupere a legământului omului cu Dumnezeu ( bineinteles, si știința poate fi privită de unele fețe bisericești ca una dintre aceste acuzații ).


Un comentariu despre subiectul „Amos 6 ( 4 grade Vest )”:
BANI

foarte buna vestea !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile