vineri, 8 martie 2013

Ce înseamnă tv prin protocol IP

Televiziunea prin protocol IP este un sistem prin care serviciile de televiziune sunt livrate, folosind suita protocoalelor de internet, printr-o rețea care schimbă pachete de date, cum ar fi Internetul. Asadar, in loc să fie livrat prin intermediul semnalului terestru tradițional, prin satelit sau cablu, televiziunile sunt livrate prin internet.

Serviciile tv prin protocol IP pot fi clasificate în trei grupe principale:

- televiziune in direct ( live ), cu sau fără interactivitate a emisiunii TV curente;

- televiziune difuzată la timp diferit ( time-shifted ):  reluari ale emisiunilor de televiziune care au fost la oră sau zi de emisie din trecut, start-over TV (redarea emisiunii curente de la începutul ei) etc;

- video la cerere (VOD): telespectatorii căuta intr-un catalog de ​​videoclipuri, care nu are legătură neaparat cu programele tv.

Televiziunea prin protocol IP se distinge de televiziunea prin Internet prin procesul său de standardizare, care inca este în curs de desfășurare (de exemplu, standardele propuse de Institutul European de Standarde în Telecomunicații) și scenarii preferențiale de implementare în rețelele de telecomunicații folosite de abonat, cu viteza mare de acces prin intermediul unui receiver sau a altui client de comunicatii ( hardware sau software ).


Exista mai multe definiții ale tv prin protocol IP, in general fiind asimilate cu fluxurile video transmise digital prin rețelele IP.

O definiție oficială aprobată de grupul Internațională a Telecomunicațiilor pentru tv prin protocol IP ar fi:
"tv prin protocol IP reprezinta servicii multimedia, cum ar fi televiziunea sau continutul video / audio / text / grafică / date furnizat prin rețele bazate pe IP, de catre operatorii care pot asigura un nivel necesar de calitate si compatibilitate al serviciilor de transmisie date si au experiență in a oferi securitate, interactivitate si fiabilitate." Asadar, din aceasta definitie rezulta ca nu orice sistem sau website de televiziune online poate fi catalogat tv prin protocol IP, ci numai cele care ofera un anumit standard de calitate, preferabil la fel cu cel obtinut prin transmisia digitală televiziunii prin cablu, satelit sau terestru ( bitrate bun si calitate a compresiei, rezolutie, framerate), incat sa nu existe diferențe.

O altă definiție mai detaliată a tv prin protocol IP este cea dată de Alianța pentru soluții în industria de telecomunicații (ATIS) in anul 2005:

"Tv prin protocol IP este definit ca livrarea sigură și de calitate ( catre abonați ) de filme, divertisment video și servicii conexe. Aceste servicii pot include, de exemplu, televiziune in direct ( live tv), continut video la cerere (VOD) sau televiziune interactivă (ITV). Aceste servicii sunt furnizate printr-o rețea care utilizează protocolul IP pentru a transporta semnalele audio, video și de control, convertite in mod digital. Spre deosebire de websiteurile cu filme sau televiziune online de pe internetul public, tv prin protocol IP prevede securitate la accesul continutului oferit, performanță si calitate, incat să asigure o experiență de divertisment superioară, transformandu-se astfel într-o mediu de afaceri convingator pentru furnizorii de conținut, agenții de publicitate și clienți deopotrivă ".


Un comentariu despre subiectul „Ce înseamnă tv prin protocol IP”:
Anonim

io credeam ca orice sit cu tv online e iptv

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile