vineri, 29 martie 2013

Cele mai citate posturi de televiziune și radio din România

Compania mediaTRUST Romania a realizat un studiu privind cele mai citate produse media din România in luna februarie 2013. Vom detalia doar cele mai citate posturi de televiziuni si de radio din Romania, pentru alte tipuri de produse media invitandu-va sa cititi studiul oferit pe site-ul realizatorilor.

La capitolul posturi TV, media a citat indeosebi informatii care, initial, au aparut la
Realitatea TV si Antena 3 cu 53, respectiv 43 mentiuni. Romania TV este clasat pe locul
trei cu 30 de mentiuni.

In ceea ce priveste posturile radio, media a citat cu precadere informatii transmise de Kiss FM, Magic FM si Europa FM.

Studiul “Cele mai citate produse media din Romania” ofera informatii cu privire la numarul citarilor unor produse in media (print), fara a include si agentiile de presa. Cercetarea a fost realizata in perioada 01 -28 februarie 2013.

Analiza include toate materialele din presa tiparita care au citat diferite media (publicatii print, online, radio si TV).

Raportul include publicatii care fac referire la articole, comentarii si declaratii ce au aparut in diferite media, cu conditia ca acestea sa nu fie review-uri sau reprintari din alte media.
Publicatiile incluse in raport pot fi recunoscute dupa urmatoarele forme:
O declaratie se afla intre ghilimele si sursa este mentionata, in fraze care arata astfel: “Joi, Libertatea a scris ca …”/ “jurnalistii de la Adevarul au notat ca …”/ “Radio Romania Actualitati informeaza despre …”/ “in interviul de la Antena 3 X a spus ca …”/ “potrivit unui studiu condus de saptamanalul Capital …”

Principalul criteriu conform caruia un anumit material poate fi acceptat, consta in referirea directa asupra unui articol, a unei declaratii sau a unui comentariu publicat in alt ziar (print sau online) sau la un post de radio/TV.

Suma referirilor la anumite ziare sau posturi radio/TV nu include citarile mutuale (ale publicatiilor care fac parte din acelasi trust):

Adevarul Holding, Biz Age, Cancan Media, Editura Evenimentul Zilei si Capital, Media Sud Management, Editura Intact, Ringier Romania, M&C Strategy Development, Media Gamma Publishers, Mediafax Group, Intact Interactive, Intact Media Group, Antena TV Group, Antena 3, Ad Evolution, Hotnews.ro, Q2M, Internet Corp, Europe Development International, Grupul Media Camina, Radio XXI, Societatea Romana de Radiodifuziune, PRO TV, Lagardere, Realitatea Media, SBS Broadcasting Media, RCS&RDS, B1 TV Channel, Dogan Media International, Clas Media, Oglinda Television, Societatea Romana de Televiziune.

Daca o referire la acelasi ziar, post radio/TV, portal a aparut de mai multe intr-un material, dar in diferite contexte, multiplicitatea citarii, nu cea a referirilor la alt mediu, s-a luat in considerare in analiza finala.

Raportul nu include materiale care:

- fac referire la profilul de business al unui mediu particular sau includ informatii care reprezinta comentarii
ale jurnalistilor, fara ca acestea sa fie corelate cu ceea ce este scris in articolele respective;
- se refera la presa straina;
- sunt numite referinte proprii – un ziar/post face referire la propriile sale informatii sau articole, sau la cele
din publicatii apartinand aceluiasi trust;
- au fost publicate intr-un ziar, al carui continut cuprinde materiale republicate in alte ziare;
- citeaza publicatii neactualizate (mai vechi de 3 ani), sau care se refera la media care nu mai exista;
- se refera la informatii de pe site-urile unor companii si organizatii;
- sunt repetitii ale acelorasi programe de la un anumit post TV sau radio;
- fac referire la filme difuzate de posturile de televiziune;
- sunt comentarii despre o fotografie sau o coperta
- sunt review-uri publicate in presa sau difuzate la TV sau radio.

Studiul nu include informatii care provin de la agentiile de presa: Mediafax, NewsIn si Agerpres.
Analiza include 13 publicatii tiparite (Adevarul, Biz, Business Magazin, Capital, Click, Curierul National, Evenimentul Zilei, Forbes, Jurnalul National, Libertatea, Money Express, Romania Libera, Ziarul Financiar), posturi TV ( Antena 1, Antena 3, B1 TV, Kanal D, Money TV.ro, N24 Plus, OTV, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, TVR 1, TVR 2), radio-uri (Bucuresti FM, Europa FM, Guerilla FM, Kiss FM, Magic FM, PRO FM, Radio 21, Radio ZU, Realitatea FM, Radio Romania Actualitati) si site-uri (adevarul.ro, antena1.ro, antena2.ro, businessmagazin.ro, cancan.ro, capital.ro, click.ro, curierulnational.ro, dailybusiness.ro, evz.ro, gandul.info, hotnews.ro, jurnalul.ro, libertatea.ro, moneyexpress.ro, paginademedia.ro, realitatea.net, romanialibera.ro, rtv.net, stirileprotv.ro, wall-street.ro, zf.ro).

mediaTRUST Romania a fost infiintata in 1999 si furnizeaza servicii de monitorizare catre companii romanesti si straine. Compania este membra din 2004 a FIBEP, principala organizatie internationala a agentiilor de monitorizare, iar din octombrie 2010 este detinuta in proportie de 100% de IMM – Institute of Media Monitoring Polonia. Clientii companiei provin din cele mai diverse sectoare ale pietei, de la domeniul financiar la cel al telecomunicatiilor, IT, farmaceutic, energie, gaze naturale, petrol, educatie, sport, cultura, showbiz, politic.

Sursa si detalii privind monitorizarea sunt disponibile pe www.mediatrust.ro


Niciun comentariu despre subiectul „Cele mai citate posturi de televiziune și radio din România”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile