vineri, 29 martie 2013

UPC România, rezultate bune în televiziunea digitală prin cablu si satelit

Conform unui comunicat public remis oficial de catre UPC România, compania a incheiat anul 2012 cu rezultate bune – tendinta pozitiva din trimestrul al treilea a continuat si in ultimele luni ale anului, iar compania a inregistrat cresteri pe segmentele de business in care activeaza: televiziune digitala si prin satelit (DTH), Internet si telefonie fixa. Eforturile companiei in trimestrul al IV-lea din 2012 s-au concentrat pe lansarea noului portofoliu de produse, pe promovarea internetului de mare viteza Fiber Power si a televiziunii digitale HD.


UPC Romania a continuat si in trimestrul al IV-lea 2012 sa isi mareasca baza de RGU cu 3,5%, adaugand, fata de trimestrul anterior, peste 58.300 noi abonamente, ceea ce face ca baza totala de RGU sa fie, la finele anului 2012, de 1.733.900. Totodata, baza de clienti a UPC Romania a crescut – in ultimele trei luni compania a castigat 25.300 noi clienti, in crestere cu 2,2% fata de trimestrul anterior. Compania a incheiat anul 2012 cu un numar total de 1.177.600 clienti.

Televiziunea digitala a adus companiei un plus de 19.400 de abonamente in ultimele trei luni din 2012, iar baza de abonamente de televiziune digitalã a crescut cu 4,8% fata de trimestrul anterior, ajungand la un total de 423.600. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, UPC a inregistrat o crestere de 19% a numarului de clienti de televiziune digitala. UPC este compania cu cea mai extinsa grila digitala prin cablu (132 programe TV) si cea mai mare grila de canale HD transmise prin cablu –18 canale HD, prin recenta lansare a Animal Planet HD – si este singurul operator care poate oferi abonatilor continut 3D.

Numarul de abonati HD ai UPC Romania a cunoscut o evolutie, ajungand la peste 44.000 la sfarditul lunii decembrie 2012, reprezentand 10% din baza totala de digital. Aici ne referim la clientii care aleg sa plateasca un fee suplimentar pentru a beneficia de pana la 18 canale HD. De la 1 octombrie 2012, toti clientiii UPC la televiziune digitala au acces la minim 3 canale HD incluse in abonamentul standard.

Cu o crestere constanta in ultimii ani s-a evidentiat si televiziunea prin satelit (DTH), numarul de clienti pe acest segment ajungand la sfarsitul trimestrului al IV-lea la 319.700, adica o crestere de 7,9% fata de trimestrul al III-lea.

In ceea ce priveste serviciul de televiziune analogica se observa o diminuare a bazei de clienti, fata de trimestrul anterior, aceasta fiind determinata in intregime de migrarea catre serviciul digital care ofera o experienta de vizionare cu mult mai buna si optiuni diverse precum HD, 3D, DVR, ghid electronic de programe si control parental.

Ritmul crescut de migrare a clientilor la serviciul de televiziune digitala, cresterile pe segmentele de internet si VAS-uri (servicii cu valoare adaugata) au condus la inregistrarea unei cresteri a veniturilor in lei de 3,4% in T4 2012 comparativ cu T4 2011, respectiv de 3,1% pentru intregul an 2012, comparativ cu anul 2011.

UPC are cresteri si pe segmentul de servicii Internet, unde compania a castigat in trimestrul al IV-lea 16.300 abonamente, raportand o crestere de 5,1% fata de trimestrul anterior. La sfarsitul anului, UPC Romania avea 333.000 de abonamente de internet. Internet-ul este segmentul cu cel mai mare potential de crestere, impulsionand dezvoltarea pietei de telecomunicaaii. Serviciul de Internet Fiber Power 150 Mbps – lansat in premiera de UPC in luna octombrie – ofera clientilor cea mai buna experienta de navigare pe web, confirmand poziţia de lider in tehnologie a companiei. UPC ofera servicii Fiber Power de mare viteza catre peste 125.000 de clienti, reprezentand aproape 40% din totalul clientilor de internet. De asemenea, peste 75.500 de clienti sunt abonati si la solutia de Internet wireless.

Cresteri se observa si pe segmentul de telefonie fixa, unde, raportat la T3 2012, in ultimul trimestru al anului 2012 s-a inregistrat o crestere de peste 7,9% a numarului de clienti, in prezent 228.900 de abonati beneficiind de serviciile de telefonie ale UPC. Comparativ cu ultimul trimestru al anului 2011, cresterea pe segmentul de voce a fost de peste 21%.

„Observam, la nivel de consumatori, cerinte si dorinte din ce in ce mai avansate, pe toate segmentele, axate din ce in ce mai mult pe interactivitate, interconectivitate si personalizare. Lansarea noului portofoliu de produse si a Internet-ului Fiber Power 150Mbps raspund cerintelor actuale ale clientilor in materie de tehnologie si ofera posibilitatea de a alege servicii de inalta calitate la preturi competitive. In anul 2013 continuam sa investim in extinderea acoperirii cu servicii de Internet Fiber Power si in lansarea de noi aplicatii interactive de televiziune digitala si vom completa oferta cu pachete noi de continut”, declara Severina Pascu, CEO UPC Romania.

Referitor la venituri, asa cum am menţionat mai sus, UPC Romania a inregistrat o crestere a acestora in lei. In ceea ce priveste veniturile in T4 2012, acestea sunt de aproape 115 milioane RON, comparativ cu aproape 111 milioane RON in T4 2011. Daca ne referim la veniturile pe intreg anul 2012, acestea sunt de peste 450 milioane RON, in crestere fata de 437 milioane RON in anul 2011.


3 comentarii despre subiectul „UPC România, rezultate bune în televiziunea digitală prin cablu si satelit”:
Anonim

BRAVO LOR.Ce iseamna corectitudinea.

Anonim

Au mai introdus 2 canale HD: Viasat si Travel. La mai multe.

Anonim

este singura companie de cablu in adevaratul sens al cuvantului; aroganti insa cu angajatii si platesc foarte prost...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile