vineri, 29 martie 2013

Firmware 4.20.53 LG Smart Tv update

A apărut update pentru unele televizoare LG Smart Tv, la firmware 4.20.53, disponibil si prin actualizare automata de pe serverele LG din Romania ( de exemplu pentru LM6200S ).

Soft-ul ( firmware ) anterior disponibil in România era 4.20.23.

Ce am observat până acum la noul firmware 4.20.53 este faptul ca se mișcă mult mai bine in toate meniurile, inclusiv in selectare surse semnal si in LG Smart World.

O alta caracteristica importanta este la playerul video, care are acum subtitrarea ( mai exact caracterele subtitrarii ) conturată complet cu o linie subtire in jurul literelor, in special in partea din stanga si sus, fiindca in partea dreapta si jos exista umbra de la caractere care era si inainte. Felicitari LG pentru aceast contur. Poate ca ar fi fost necesar sa fie un pic mai gros totusi sau sa existe posibilitatea de a fi de grosime personalizabilă.

Un meniu nou apare dupa ce apesi butonul Settings de pe telecomandă, apoi alegi meniul Imagine, apoi alegi Control Avansat  si apoi optiunea "Culoare preferată", care contine setari pentru "Culoarea ierbii" ( mai galbenă sau mai verde ), "Culoarea pielii"( mai roşie sau mai galbenă ) si "Culoarea cerului" ( mai albastru ceruliu deschis sau albastru ultramarin închis).

De asemenea, imaginea la filmele 3D este mai stabilă si cu efect pop-up ceva mai pronuntaț la distanta mai mică de televizor, ceea ce este un element de functionalitate foarte important. A fost eliminată acea "focalizare" automată, care se adapta mereu după cele doua imagini din filmul 3D. Odată cu eliminarea acelei functii au disparut si fluctuațiile obositoare.

Au aparut si informatii ajutătoare mai detaliate la Parametrii 3D care sunt afişaţi când este activat modul 3D si se apasa tasta Settings pe telecomanda, fiind explicate fiecare din functiile din acel meniu ( adâncime 3D, punct de vizualizare 3D etc)  printr-un text de info in partea de sus a meniului.

O altă imbunatatire a sesizat-o la funcíonalitatea browserului de internet: e prima data cand reusim sa vizionăm, fără mari dificultăţi, filme online în modul full screen pe mai multe site-uri de filme, pe care nu înainte reuseam vizionarea din cauza multitudinii de reclame de tip pop-up si / sau pop-under se deschideau si blocau browserul televizorului. Nu stim daca este o varianta mai noua de browser, dar per total functioneaza mult mai bine si nu mai este necesar sa vizionam filmele online pe varianta mobila a respectivelor site-uri, unde nu existau acele reclame pop-up sau pop-under ( adică de tipul www......com/?m=1, respectiv site-urile care aveau activat si template-ul simplu pentru telefoane mobile).

În aplicațiile preinstalate, a aparut funcția "Căutare", care bineînteles face exact ce iti spune numele, respectiv căutări de: videoclipuri pe Youtube, de rezultate pe web folosind motorul de cautare Bing si de asemenea potrivirile termenului de căutare cu aplicațiile existente in baza de date LG Smart World.


UPDATE ( comentariu anonim, neverificat ): Acum sunetul 5.1 este transmis de la Blu-ray Player sau alt dispozitiv, urmând calea --> cablu HDMI --> Televizor --> Iesirea optică --> Amplificator / sistem audio audio.

Probabil mai exista si alte caracteristici si functii  noi pe care nu le-am observat încă.

Deci sa incepem update-ul la firmware 4.20.53 pentru televizorul LG Smart Tv.

Pentru inceput alegem din setari, meniul Asistenţă, optiunea Actualizare software si cu televizorul conectat la internet ( preferabil prin cablu, nu wireless ), pornim actualizarea.

De obicei in acest moment trebuia sa apara mesajul ca se face update ( progres update si scriere noul firmware ). Dar se pare ca LG a schimbat ceva in procesul de update ( probabil pentru si mai mare siguranta ), pentru ca nu mai este afisat mesajul cu progresul update-ului ( dupa download ). Asteptati maxim cateva minute dupa terminarea downloadului, până apare mesajul de mai jos. Daca nu apare, dati inchidere la meniul de download de mai sus si daca va apare mesajul de mai jos, totul e in regula pana la aceasta etapă.

Nu opriti televizorul pana in acest moment !

Dupa ce downloadul este complet si a aparut mesajul de mai sus, noul firmware inca nu este activ. Va fi disponibil dupa ce restartati manual televizorul ( oprire - repornire, din telecomandă)

Iata cum apare dupa repornirea televizorului, acesand din nou meniul corespunzator de update.

Dupa finalizare update si restart, verificati daca aveti firmware cel nou. Nu uitati sa dati resetare la setarile de fabrica si sa aveti limba în română și țara pe Romania la aplicatile premium, daca nu va apar toate aplicatiile sau toate meniurile noi. E singura solutie intr-o astfel de situație, chiar daca necesita ulterior rescanarea canalelor si refacerea listelor de Favorite.


10 comentarii despre subiectul „Firmware 4.20.53 LG Smart Tv update”:
Anonim

foarte tare updateul si probabil si observatiile dvs

din ce am vazut chiar asa sunt toate, chiar daca oficial nu sunt anuntate

poate e LG modest sau nu e sigur de rezultate si ne lasa pe noi sa le descoperim ??? :))

oricum ma bucur ca LG se tine de treaba si face atat de des updateuri

ideea e sa le continue si dupa 1-2 ani cand apar televizoare noi si modelele acestea numai sunt la vanzare, adica sa ofere suport mai mult timp

Bobic Daniel

confirm 3D e mult mai fain acum !!!

Cristi

Updateul e pentru seriile LM 570, 620, 660, 669, 670, 671, 760 de la LG.

Anonim

it also now will pass 5.1 from the a blu ray player (blue ray - HDMI - TV - optical out - AMP

De asemenea, acum va trece 5.1 de la un Blu Ray player-ului (albastru ray - HDMI - TV - out optică - AMP

Administrator

Anonymous, thanks for this good info,

Multumim pentru informatie anonim.

M.E.

Blu-Ray Player am, dar nu am un sistem audio 5.1 cu intrare optica ca sa sa fac testele. Dar poate sa testeze cineva care are si sa ne confirme daca este sau nu adevarata aceasta functie noua.

Legat de noul firmware, pentru cine nu observa schimbari, trebuie sa dati revenire la setarile de fabrica la tv si va vor aparea toate meniurile noi si vei vedea si 3D putin mai in afara ecranului. Altfel probabil anumite elemente si functii din vechiul update sunt inca active, iar cele noi sunt in stand-by. Sau ceva de genul acesta. De aceea unii nu vad toate schimbarile si nici imbunătățirea 3D. Nu era necesară aceasta revenire la setarile de fabrica până acum, dar la unele modele, dupa acest ultim update, trebuie facuta resetarea. La mine nu a fost nevoie, ca s-a facut automat si dupa restart a inceput rescanarea frecventelor.

Tocmai faptul ca la unii v-a ramas intacta lista de canale doveste un update incomplet. Asa au ramas intacte si functiile vechi, nefiind activate cele noi. Deci dati revenire la setarile de fabrica daca vreti sa va bucurati de toate functiile si imbunatatirile noi.

Am observat ca imaginea in modul 3D nu mai fluctueaza continuu pe orizontala la marginile stanga-dreapta, cum facea inainte. Probabil au dezactivat acel reglaj / focalizare automata, de aceea se vede mai stabil 3D. Iar acea iesire mai in față a imaginii este reală, ai impresia ca imaginea e cu totul iesita din ecran vreo 10 cm, chiar daca filmul nu era asa creat, e un fel de mutare a punctului de focalizare in față pentru planurile / "straturile" 3D medii si apropiate simultan. Plus ca am observat si o profunzime / adancime mai mare a imaginii pentru planurile indepartate.

Pentru admin: puteti adauga acest comentariu in articol, daca doriti.

Anonim

ME stii care e faza cu 3d imbunatit ? si la mine se observa da depinde de la persoana la persoana
eu vad asa cum zici tu chiar e inbunatatire mare da nevasta nu a observat nimic mai bine. doar varumiu a zis ca nu il mai doar capul pe 3d si ca vede si el ceva efecte 3d ca inainte nu le prea vedea

Dany Boss

a mai tare updatare de cand am luat tvu !!!!

Bravo LG tineo tot asa !!

Unknown

ma gasiti pe ghioca_florin va rog sa bag si eu update acesta msss

Anonim

Baga cablul de internet in televizor si dai update din meniu ( face automat de pe serverul LG prin internet), ca asta e deja update mai vechi, au aparut altele mai noi.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile