duminică, 17 martie 2013

Frecvențe DVB-T ( DVB-T2 ) România, acoperire semnal digital terestru România

ATENȚIE: Din 17 iunie 2015, noul standard de televiziune digitală terestră în România este DVB-T2, iar receptoarele si televizoarele care includ tuner DVB-T și nu au tuner DVB-T2 nu sunt compatibile cu standardul DVB-T2. Noutățile actualizate le găsiți acum în articolele următoare:
- Antenele de recepție pentru DVB-T2 rămân identice, cu condiția să fie pentru UIF ( detalii construcție antenă Yagi găsiți AICI, iar discuții despre amplificatoare UIF găsiți AICI). 
- Pentru noutăți despre emițatoarele de televiziune digitală terestră, locația si puterea lor, hărți de acoperire, precum și canale de emisie, citiți articolele de AICI, de AICI și de AICI
- De asemenea, mai multe noutăți despre DVB-T2 găsiți AICI.  Urmează articolul inițial.

***

Aici gasesti frecvențele pentru televiziunea terestra DVB-T ( viitoare DVB-T2 ) din Romania, actualizate la data de 6 februarie 2014. Vă rugam sa adaugati si dvs. noi frecvente pe măsura ce apar sau să precizati dacă anumite frecvente nu mai functioneaza, la comentariile articolului.

Pentru receptia semnalului digital deterstru ( atat HD, cat si SD ) nu sunt necesare antene speciale DVB-T, ci orice antena ""clasică" ( cu elemenți ) acordata in dimensiuni si buclă pe canal este bună ( eventual chiar si una multicanal universală preferabil fără amplificator sau chiar antenă de cameră, in zonele cu semnal foarte bun). Bineinteles, aveti nevoie si de un receptor digital ( televizor cu tuner DVB-T incorporat, receiver DVB-T etc ).

În prezent nu exista decat in Bucuresti si Sibiu emitatoare digitale terestre active:

546 mhz 5kw Mux-3 Bucuresti / Herastrau ( activ )
682 mhz 5kw Mux-1 Sibiu / Păltiniş, Oncesti ( activ )
738 mhz 5kw Mux-2 Bucuresti / Herastrau  si tot 5kw in Sibiu / Păltiniş, Oncesti (activ)
778 mhz 5kw Mux-1 Bucuresti / Herastrau  ( activ )

Pe aceste emitatoare tereste digitale sun retransmise atat programe HD, cat si Programe SD.
In afara de sport.ro HD și ProTV HD ( pachetul Mux 3 ), care sunt transmise doar pe emitatoarele din zona Bucuresti, pe toate celelalte emițătoare ( atat zona Bucuresti, cat si zona Sibiu ) sunt transmise programele: Antena 3,  Kanal D,  Prima Tv, TVR 3, Music Channel,TVR 1, TVr 2, TVR News, TVR HD.

Mai exact, sunt transmise urmatoarele televizuni in pachete diferite pentru DVB-T:

Mux 1: Antena 3,  Kanal D,  Prima Tv, TVR 3, Music Channel
Mux 2: TVR 1, TVr 2, TVR News, TVR HD
Mux 3: sport.ro HD și ProTV HD

Se preconizeaza ca vor fi lansate si altele emitatoare terestre noi pentru Mux-1 si Mux-2, insa nu se stie când. În lista de frecvențe de mai jos gasiti datele de receptie pentru televiziune digitala, care au fost planificate ( tratati-le ca zvonuri ) pentru viitorul mai apropiat sau mai indepartat:

474 mhz Mux-2 Satu Mare
482 mhz Mux-2 Bistriţa / Heniu
506 mhz Mux-1 Oradea
522 mhz Mux-1 Târgu Mureş / Cornesti
554 mhz Mux-1 Cluj-Napoca/Feleacu
578 mhz Mux-1 Bistriţa / Heniu
666 mhz Mux-2 Oradea
706 mhz Mux Arad / Siri
786 mhz Mux-2 Cluj-Napoca/Feleacu
794 mhz Mux-2 Târgu Mureş / Platou Cornesti
842 mhz Mux-2 Arad / Siri, Timişoara / Urseni, Satu Mare
850 mhz Mux-2 Timişoara / Urseni

UPDATE 2 septembrie 2016: Emisia DVB-T în România a încetat. Noua harta a acoperirii DVB-T2 o găsiti AICI.


41 de comentarii despre subiectul „Frecvențe DVB-T ( DVB-T2 ) România, acoperire semnal digital terestru România”:
Anonim

FOARTE BINE mai asteptam putin ,rog cei care receptioneaza DVB-T sa scrie aici,ce programe tv in ce zone etc.Mare atentie receptia lor sa fie stabila toata ziua NU propagare.SUCCES

Anonim

Nu se mai aude nimic de DVB-T cablisti intervin cu toate fortele pentru a ingreuna transmisia DVB-T ,mai ales asociatia cablistilor .Cei care intirzie transmisia digital terestra sa raspunda. AICI NU MAI INTERVINE LEGEA CONCURENTEI!! Ei vor sa se extinda cit mai repede in toata tara.

Anonim

In Deva nu reusesc sa receptionez nimic de pe emitatorul de la Sibiu, a reusit cineva ?

Damian

Pai daca te uiti in hartile cu acoperire de mai sus a emitatorului de la Sibiu, Deva nu este in zona de acoperire. Poate cu antena cu 30 de elemente acordata pe canal si cu bucla acordata si amplificator acordat pe canal sau poate nici atunci.

Anonim

ce liniste ee, nu se mai face nimic!!

Anonim

Mai e timp destul pana la termenul limita din iunie 2015...

Cezar

as dori sa stiu daca cu televizoarele prevazute cu tunere DVB-T sau cu un receptor separat compatibil DVB-T se pot receptiona si programele transmise in DVB-T2.

Anonim

Nu se poate receptiona DVB-T2 cu televizor sau receiver, sau PC tunner care au doar demodulator DVB-T.
Insa cand se va lansa televiziunea DVB-T2 in Romania, vor fi posesori de televizoare DVB-T care vor avea surpriza sa le receptioneze. Motivul ? Unele televizoare care au specificat ca au tunner DVB-T, de fapt au tunner DVB-T2, dar nu au pus accentul productorii in specificati pe aceasta precizare. Insa aceste situatii vor fi foarte rare, iar raspunsul general este ca nu se vor receptiona canale DVB-T2 cu dispozitive cu demodulator DVB-T.

Anonim

Am auzit de noua versiune pe IP tv deci digitala DVBT va dispare, CICA nu ar fi rentabila, dar si in occident are probleme deci nu se mia investeste in tehnologie. Pacat caci multi din noi raminem cu aparatele pe masini sau acasa.

Anonim

o sa fie dvbt in deva cand or fi gata autostrazili in republica socialista rumunia..adica la ...

Anonim

In Oltenia ( Drobeta Turnu Severin ) ,cand i se va da drumul ?

Unknown

In Gorj statia de emisie Cerbul ,Ranca ,a inceput emisia digitala terestra ?
Daca da pe ce canal trebuie cautat semnalul?

Laurentiu

Nu cred ca a inceput emisia DVB-T2 de la Rânca, probabil va incepe spre sfarsitul anului.

Vezi aici amplasmentul emitatoarelor, canalele si puterea:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2015/05/amplasamente-canale-si-putere.html

Iar aici vezi alte noutati:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2015/06/ultima-zi-de-emisie-terestra-analogica.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2015/06/dvb-t2-mux-1-pana-la-data-de-31.html

Unknown

Nu contest tehnica avansata,contest doar sistemul de aplicare!!!!

Unknown

Atita timp cit nu ai acoperire in toata tara,cum iti permiti sa scoti analogic fara sa poti acoperi cu digital???

Daniel

Are cineva informații despre acoperirea din zona Galați? Sau dacă se recepționează în această zonă.

Unknown

Salut !!! Va rog pentru ajutor,ma intereseaza cum pot eu din Banatu sarbesc sa vizionez programele TVR1 si TVR2 digitale find ca pana acum nu am avut nici o problema cu vizionarea acestora dar de cand au trecut la semnalul digital nu le mai pot viziona?!
Multumesc mult
Nicolae

Anonim

Pai probabil nu mai sunt transmise in analogic, eventual incearca in FIF, dar slabe sanse...

valim

Pe toata zona Dunarii intre Braila - Tulcea - Sulina se prind posturi Ucrainiene ,Moldovenesti chiar si Romanesti analog dar din Romania digital nimic. Ce se intampla ,mai avem voie sa privim la televizor sau nu? Daca aveti un raspuns postati si pentru marinarii Romani aflati in acesta zona.

valim

Am uitat sa va precizez ca inca noi cei din care lucram in zona Dunarii Braila-Tulcea Sulina conform hartii nationale inca suntem cu cetatenie Romana si inca Dobrogea si sudul Moldovei este teritoriu Romanesc.

Bogdan

Valim crezi ca-n Romania o sa existe vreodata digital terestru la standarde occidentale? Sa fim seriosi. Primul pas ca sa se faca ceva pentru digital terestru ca sa existe fondurile necesare ar fi sa se inchida TVRul sau cine vrea sa-l vada sa accepte privatizarea lui sau plata lui suplimentara atat pe cablu, terestru sau satelit
Bani pentru implementarea, extinderea si dezvoltarea DVB-T2 in Romania nu exista in schimb exista bani pentru pierderile si aberatiile TVRului

Sunt un mare fan pentru inchiderea definitive a TVRului iar cine are sentimental de patriotism dezvoltat in el si vrea sa vada emisiunile acestor posture publice sa scoata banul din buzunar si sa nu mai fie obligatory taxa radio-tv. si nici fonduri de la bugetul de stat

Anonim

Eu sunt mare fan al inchiderii Antenelor si a Pro TV-ului, dar in acelasi timp si un MARE fan al TVR. Asta nu inseamna ca opinia ta conteaza mai putin si nici ca a mea conteaza mai putin. Deci, mai bine sa ramana toate, pentru toate gusturile, si sa se dezvolte frumos pentru toata lumea, deoarece diversitatea e mai importanta decat opinia unora dintre noi, in speta a mea, ca pe a ta nu imi permit sa o contrazic, ca poate te superi.

Anonim

Chiar daca s-ar desfinta toate canalele TVR, taxa radio tv tot va ramane, ca o platesti pentru dreptul de a receptiona canale prin cablu, satelit etc. Undeva in lantul de transmisie, unele dintre canale tot tranziteaza spatiul aerian al Romaniei, beneficiu care e taxabil. Dar deja am dat-o in offtopic. Legat de subiect, sunt zvonuri ca de prin iarna vor trece multe emitatoare cu acoperire foarte mare in DVB-T2, am citit pe niste forumuri importante. Stie cineva ceva la subiect, vreo confirmare mai oficiala ?

Unknown

In Craiova se prinde ceva pe dvbt2? Nu de altceva dar sa nu cumpar tuner degeaba....

Anonim

In Oltenia nu cred, probabil din 2016.

cipsziozsef

In judetul Mures cand va sosi semnalul DVB-T2 ? prin 2040?

Anonim

Am cumparat un receptor alien dvb t2 ,locuiesc aproape de vlahita(jud.harghita), de ce antena am nevoie sa receptionez programe tv sau radio? Merita sa incerc macar? Sau in zona asta nu prea? Multumesc anticipat pentru ajutor!

Laurentiu

Ai nevoie de antena Yagi exterioara sau de antena de camera, daca semnalul e puternic in zona ta. Aici ai acoperirea cu semnal, vezi daca te incadrezi cu localitatea ta in zona acoperita cu semnal DVB-T2 de pe acea harta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2015/11/dvb-t2.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/schema-antena-digitala-terestra.html

Anonim

IN JUDETU BIHOR LA 80KM DE ORADEA SE PRINTE FOARTE BINE POSTURILE TVR SI REGIONALELE ASTEPTAM SI ANTENA 1 SI PRO TV- UL AM REUSIT SEMNAL F BUN CU UN SETOBOX SYNAPS T2 SI O ANTENA AHD343 TOT SYNAPS 54 % SEMNAL 100% CALITATE PLUS PACHETUL UNGURESC MINDING TV TOTAL 20 PROGAME

FLORIN

IN ACEST MOMENT IN TIMISOARA CU O ANTENA BUNA ORIENTATA SPRE SUD (dealul Varsetului) SE PRIND URMATOARELE POSTURI
554000/32K/256QAM - Televizija SD , TV Viminacijum , TV Victoria , OK TV , TV Pancevo , TV Lav , TV Banat
506000/32K/256QAM - RTS 1 , RTS 2 , PINK , B92 , PRVA , HAPPY , RTV 1 , RTV 2 , RTS 3 , INFO
si ale noastre de pe releul Calea Urseni =
474000/32K/256QAM - TVR 1 , TVR 2 , TVR 3 , TVR CLUJ , TVR CRAIOVA , TVR IASI , TVR TIMISOARA , TVR TG. MURES , TVR HD .
Concluzia = VECINII NOSTRI SUNT MAI HARNICI.....OARE CAND VOM PRINDE SI NOI MUX 1 si MUX 3 aici in Timisoara ? Cred ca am pus o intrebare grea.....

Anonim

pro tv terestru nu mai difuzeaza canale analog pro tv cluj si turda de multa vreme din 2015 nu mai au omen de la tara semnal terestru aanalog in Format DVB-T2 Merge Pro tv pana la sfarsitu anului 2016

Anonim

pro tv terestru nu mai difuzeaza canale analog pro tv cluj si turda de multa vreme din 2015 nu mai au omen de la tara semnal terestru analog in Format DVB-T2 Merge Pro tv pana la sfarsitu anului 2016
20 martie, 2016

Anonim

Nu este o gluma,in urma cu ceva timp seful firmei Tv sat din Ramnicu Sarat Buzau anunta in presa buzoiana ca incepand cu 1 iunie ,in urma licitatiei castigate de firmasa buzoienii se vor bucura de receptia a 16 programe transmise dvbt2 pe raza jud Buzau.Deocamdata sunt receptionate numai trei programe le asteptam si pe cele 13 programe care vor fi incluse in multiplexul1 regional Istrita Buzau.

Anonim

La Buzau pe canal 48 dbvt2 B1,Realitatea,Vh1 ,Eurosport (codat) si U tv(muzica)

Unknown

In bacau se receptioneaza:ch8 tvr1,ch10 tvr1,ch11 kanal2 md ch30 prime tv md,ch57 moldova1 ch 61 se receptioneaza tvr1 cu sunetul radio romania actualitati din cauza statiei radio galbeni.

Anonim

La 5 km de Bacau pe canalul 39 DVB-T2 (frecventa 618000KHz) se receptioneaza 9 programe TVR, 1,2,3,HD,Iasi,Cluj,Timisoara,Craiova,Tg-Mures.

Anonim

Cu ce antena si in ce localitate receptionati canalele din Moldova?

Unknown

semenic pe canalul 45 si resita pe canal 44

Anonim

La Ploiești se recepționează atât de la emițătorul de pe Coștila cât și de la București, (cei ce au antena orientată către București au surpriza să recepționeze și programe tv Bulgaria) postat 13.03.2017

Anonim

Buna seara, Stie cineva , despre un canal romanesc f.f. bun ( personal il apreciez ) CINEMARATON , care prezinta numai filme romanesti ,Ma rog ,,uneori cu ceva comentarii ,cica anti-comuniste , pe care nu le apreciez ,ptr, ca , deformeaza ADEVARUL ISTORIC, Sunt abonat la cablu rds & rcs si nu-l gasesc ,Am dat ,,cautare , dar nimic, Imi povestea un amic ,ca l-a vazut la dolce-telecom satelit ,

Anonim

https://hdsatelit.blogspot.ro/2017/03/din-30-martie-2017-televiziunea.html

E la AKTA si Telekom. Ai cautat pe site dupa Cinemaraton ? Ca apareau o multime de rezultate cu informatii.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile