joi, 14 martie 2013

Google Reader se închide. De ce se desfiintează Google Reader ?

Google Reader se va inchide la 1 iulie 2013.

Era exact serviciul pe care il foloseam zilnic pentru citirea RSS la care eram abonat.

Se pare ca va trebui sa cautăm alternative la fel de bune.

In afara de Google Reader, Google va inchide si aplicatiiile Google Cloud Conect, AppsScript, Snapseed Desktop, CalDav API, Google Building Maker, Search API for Shopping si Google Voice pentru Blackberry.

De ce se inchide Google Reader? :( Probabil din cauza scaderii numarul de utilizatori ai RSS? Cu sigurnata blogerii si jurnalistii il foloseau zilnic. Sau probabil din cauza retelelor de socializare, care devin tot mai de succes, iar Google va pune si el accent mai mult pe reteaua proprie de socializare ?

Sa speram ca se va renunta la aceasta decizie, desi hotararea desfiintarii serviciului Google Reader pare definitiva.

Pentru cine nu stie, Google Reader este o aplicatie de continut si platforma oferita de Google, un agregator de continut provenit de la feed-uri web. A fost creat la inceputul anului 2005 de catre inginerul Chris Wetherell de la Google si lansat pe 7 octombrie 2005, prin Google Labs.

Ce alternative avem ? Sigur nu la fel de simple si bine organizate aplicatii web-based, ci mai degraba aplicatii independente instalate in dispozitive sau pc. Ca aplicatii web-based alernative ar fi Bloglines, NetVibes, Newsblur,

De exemplu, majoritatea web broswerelor instalate in PC ( inclusiv Opera ) au si functia de RSS reader. Si unii clienti de email ( cum ar fi Mozilla Thunderbird ) au functia de RSS Reader. Feedly este o solutie, fiind oferit ca extensie / add-on pentru principalele browsere de internet.

De asemenea, mai exista aplicatii pentru desktop care se pot instala ( Desktop RSS Readers ) si pot oferi acces la fluxurile la care sunteti abonati, direct sau prin intermediul fluxurilor memorate in browserul implicit al sistemului de operare.

Una dintre acestea este FeedDemon.

O alta alternativa ar fi diverse aplicatii RSS Reader pentru tablete, telefoane mobile si MAC.


Niciun comentariu despre subiectul „Google Reader se închide. De ce se desfiintează Google Reader ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile