duminică, 10 martie 2013

Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP

Am primit diverse intrebări în ultimul timp. Chiar dacă unele par retorice pentru avansații in recepția televiziunii prin satelit, am decis sa le răspundem.

Sunt pasionați la început de drum care caută astfel de răspunsuri.

De asemenea, oricine are intrebari legale despre receptia prin satelit, puteti sa le adresati mai jos la comentarii si vom incerca sa le raspundem ( noi sau alti cititori cu mai mare experiență), în functie de timpul disponibil si de informatiile de care dispunem.

1. "Daca risaiverul nu este conectat la lnb se vede ceva la tv ?"

Raspunsul este ca nu veti receptiona programe de televiziune sau radio prin satelit, fără un LNB conectat. Este o componenta esentiala a sistemului de receptie. Cu siguranță veti vedea la televizor meniurile receiverului, daca receiverul este functionabil, alimentat cu energie electrica si corect conectat la televizor. De asemenea, este preferabil sa definiti in scris receptorul de satelit ca receiver, set-top-box sau receptor.

2. "De ce nu merg programele libere cu receiver digi ?"

Din cauza ca la ultimele update-uri ale receptoarelor de satelit Digi Tv, pe care si dvs probabil ca le-ati efectuat, s-a retras posibiliatea de a receptiona alte programe decat cele ale operatorul RCS-RDS.

3. "Cum sparg parola de la programele digi ?"

Programele Digi Tv sunt criptate in sistemul de codare Nagra 3, un algoritm complex si nu o simplă parola ca la email, care odata introdusa iti ofera acces pe termen nelimitat la programele Digi Tv. De asemenea, vizionarea programelor fără subscriptie legală nu reprezinta linia etică a blogului nostru, deci nu vă putem răspunde la aceasta intrebare.

4. "DDTV nu mai merge la digi tv. De ce ?"

DDTV nu mai este transmis prin satelit ( cel putin in aceasta perioada de catre operatorul RCS-RDS ).

5. "Nu gasesc canale analogice pe astra 19,2 est. Cum fac sa le gasesc?"

Pe Astra 19,2 est nu mai sunt transmise canale analogice.

6. "Pe ce satelit este dolce ?"

Fostul Dolce Tv ( acum Romtelecom ) este transmis in acest moment pe satelitul Hellas Sat la 39 grade Est.

7. "Cum prind programe 3D la Digi?"

Momentan Digi Tv nu transmite prin satelit programe 3D. Au existat ( si probabil ) mai există cateva teste pentru UTV in 3D prin tv prin protocol IP, dar incă nu pe satelit.


754 de comentarii despre subiectul „Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii   < Comentarii mai vechi   Comentariile 601 – 754 din 754 comentarii
Anonim

Da, HD se vede mai bine decat SD, de vreo patru ori mai bine. Trebuie desigur vezi canalele HD pe televizor HD, si de asemenea semnalul sa fie HD ( adica sa ai receptorul HD - cutia de la firma la care esti abonata la cablu sau satelit), ca altfel nu se va observa diferenta.

HD are rezolutia imaginii de 720 pixeli latime pe 576 pixeli inaltime, iar HD are rezolutie de 1920 pixeli latime pe 1080 pixeli latime.

Anonim

Salut. M-am abonat la FocusSat si am vazut ca este pe satelitul Thor. Am cerut un CI Card (TV-ul are receptor T2, C si S2, CI+), dar nu au asa ceva. Am conectat de proba antena de satelit direct la TV si am constatat ca receptioneaza la liber posturi TV, radio si date si de la alti sateliti, nu numai de la Thor, dar dureaza o vesnicie pina scaneaza tot. Intrebari:
1: Ce vecini are Thor pe care ii pot receptiona?
2: De ce nu pot vedea canalele rusesti necodate plus altele pe care nu se vede nimic? (la filtrul de cautare am exclus canalele codate);
3: Ce se poate face cu canalele de date? Cum le pot folosi?
4: Unde gasesc un CAM CI (sau cum se numeste corect) la un pret decent? Am inteles ca trebuie Conax.
Multumesc. George M, Targoviste.

DTH Fan

1. Daca vrei sa incerci receptie FTA ( adica programe necodate), iti recomand alti sateliti, nu cei din imediata vecinatate a satelitului Thor. Mai precis iti recomand pozitia orbitala 19,2 grade est si cea de la 13 grade est, care au o multime de programe necodate, inclusiv HD. De exemplu, ai aici lista cu canale necriptte de pe Astra 19,2 est:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

2. Nu stiu exact care e cauza, dar e posibil ca antena sa nu fie foarte precis reglata si sa nu ai semnal pe anumite frecvente. Daca insa iti afiseaza numele respectivelor canale la scanare, atunci alta e cauza, probabil nu transmit nimic sau chiar sunt codate, desi le afiseaza televizorul ca necodate.

3. Nu prea ai ce face cu transmisiile de date, probabil sunt transmisii de update firmware pentru diverse receptoare ale unor operatori DTH care transmit canalele din grila la acea pozitie orbitala.

4. Cred ca unul din acestea doua ( posibil chiar amandoua ) sa fie un CAM compatibil pentru Focus Sat ( totusi, inainte de a comanda, verifica telefonic, intrebi reprezentantul acelui magazin online daca respectivul CAM e compatibil 100% cu smartcardul Focus Sat ):

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=1116&category_id=54e771b96b6296bc0f7917607e81dace

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=833&category_id=54e771b96b6296bc0f7917607e81dace

Unknown

Buna.Am cumparat o antena{citez cum scrie pe cutie}"Antenne TV omnidirectionnelle mixte 12/24 Volts CC-75 Ohms"
DVB-T
DTT
TNT
Acuma vreau sa ma ajutati putin si sa imi spuneti daca pot folosi aceasta antena la un receptor de satelit la care sa fac un abonament la DIGI de exemplu si sa prind canalele romanesti in strainatate.Deci practic doresc sa stiu daca aceasta antena poate inlocui antena satelit.
Sau cum pot folosi aceasta antena sa prind canale romanesti in strainatate.
Va multumesc!

Anonim

Este antena pentru receptia terestra de telviziune in VHF si UHF si pentru radio in FM. Nu este antena de satelit, nu va receptiona semnal de satelit, nu se poate utiliza pentru receptia prin satelit. Asa arata o antena de satelit:

https://www.google.ro/search?site=imghp&tbm=isch&q=antena+satelit+offset

Anonim

Buna seara...Am o antena satelit cu LNB cu doua iesiri care este conectata la un reciver dolce si prinde perfect vre o 60 de programe.Eu vreau sa conectez pe cealalta iesire din LNB un reciver digi dar nu prinde nimic.,.Pute ti sa mi spune ti ce sa fac ca sa pot prinde si canale digi si dolce pe aceeasi antena cu lnb dubla iesire?

Anonim

Digi e pe 1 grad Vest, Dolce e pe 39 grade Est. Deci nu se poate cu aceeasi antena in acelasi timp. Mai cumpara o antena si un LNB si orienteaza noua antena pe 1 grad Vest.

Anonim

Ce receptor sau placa captura DVB externa feed MPEG 4:2:2 imi recomandati
ca sa pot receptiona posturi tv transmit,necriptat,in format MPEG 4 ?

Anonim

Orice tuner sau receptor DVB-S2 HD receptioneaza canale necriptate prin satelit in MPEG4.

Anonim

Buna ziua. Am si eu o problema. Am un receiver hd de la dolce, modelul mic ca dimensiuni. De cateva zile nu receptionez decat canalele HD. Care sa fie problema? O fi de la zapada...?

Anonim

Pai ai zapada pe antena ? Curata antena de zapada daca e zapada pe antena.
Ce semnal si calitate indica pe canalele pe care le receptionezi totusi ?

sorinclujeanu

buna seara .. am o antena satelit dolce tv.. tutl mergea perfect si la un momendat nu am mai receptionat toate canalele .. doar cele in HD si inca 6 canale normale sa zicem.. care sa fie motivul? multumesc

Anonim

Ai dat o rescanare ? Semnal ai pe toate frecventele utilizate de Dolce ?

Anonim

Buna seara.Am si eu o intrebare:Receiver-ul Focusat s-ar potrivi la antena Orange si LNB Orange?

Anonim

Da, insa nu stiu daca are aceeasi putere de receptie cu antena de la Focus Sat, antena de la Orange fiind un pic mai mica.

ropavela77

Buna ziua, se poate prinde Digi24 cu receiver si card de la Focus Sat?

Anonim

Nu se poate in acest moment. Poate in viitor, daca va introduce Focus Sat televiziunea Digi Tv in grila sau daca RCS RDS il va transmite necodata prin satelit.

Anonim

am un receptor romtelekom hd.intr-o zi mi-a disparut semnalul.antena si cablul sunt ok,caci am incercat cu un alt receptor.celalalt nu mai merge,stie cineva ce este de facut sau ce s-a intamplat?mersi mult!

Anonim

Nu ai ce sa faci, e clar ca e defect receptorul, daca functioneaza cu celalalt. Trebuie sa il trimiti la Telekom, sa il repare sau sa il inlocuiasca, tu nu ai cum sa il repari, cu exceptia ca esti un electronist profesionist.

Unknown

Salut ma poate ajuta cineva cu o informatie,am un receiver digi care in tara a functionat perfect..de curand m am mutat in germania si lam luat cu mine am montat antena tot dar acum nu imi prinde semnal baiatul de a montat antena mi a spus ca e din cauza la receivar pt ca pe aparatul lui mergeau toate programele dar la tv nu merge...pot cumpara alt receivar de aici si sa folosesc cartela din romania sau cum sa procedez

Anonim

Daca esti sigur ca problema e o defectiune a receptorului care nu o poate repara vreun depanator din zona ta, atunci trebuie sa trimiti receptorul in service in Romania sa ti-l repare sau sa ti-l schimbe.

Digi Tv nu functioneaza cu alt receptor cumparat din vreun magazin si nici vreunul de la mana a doua, deoarece smartcardul este imperecheat cu seria receptorului ( Digi, la fel ca Telekom sau Orange, nu accepta alte receptoare obtinute din alta parte).

Anonim

Buna ziua, am si eu o problema:locuiesc in Franta, am tot echipamentu digi, semnal 96%, calitate60\70% si la scanare nu gaseste niciun canal

Anonim

Buna ziua , semnal si calitate , 98-70, nu se gaseste niviun canal.Care ar putea fi problema

Anonim

Probabil ai gasit semnal de la alt satelit invecinat.

Unknown

Buna seara
Am rugamintea daca stie cineva sa ma lamureasca:
- am antena dolce si LNB-ul cu 4 iesiri;
- am toate iesirile folosite;
- pe una din iesiri am avut montat un receiver SD si din el faceam legatura la alt receiver SD si totul mergea ok la ambele receivere;
- am achizitionat un receiver HD cu PVR si l-am pus in locul primului receiver SD de mai sus si din el am facut legatura la receiver SD. Am tras doua cabluri din antena pe care le-am introdus in receiverul HD cu PVR astfel incat sa pot folosi ambele tunere la maxim (deci folosesc doua porturi din LNB pt el).
- intrebarea este: de ce sunt unele posturi TV care nu-mi merg pe receiverul HD cu PVR (din cele HD), iar pe receiverul SD legat la el am foarte des probleme de receptie cand schimb programele pe receiverul HD cu PVR? (imi apare mesajul ca nu pot fi receptionate posturi si sa repornesc receiverul - dar degeaba ca tot nu merge);
- pe celelalte iesiri din LNB am conectate un receiver HD si unul SD asa ca nu mai am porturi libere.

Si o alta rugaminte: am 2 receivere dolce si digi conectate la acelasi TV si pot vedea excelent PIP avand TV-ul impartit in jumatati egale dolce si digi. TV-ul este samsung LE32A656A1FXXH si are doua tunere. Stie cineva si alte TV-uri cu asemenea posibilitate pentru ca eu tot caut si din cele noi nu gasesc nimic.Ambele receivere sunt conectate la antene satelit.
Multumesc.

Anonim

Intrebarea ta e clar expusa, dar raspunsul e greu de dat. Eventual incearca sa nu mai conectezi receiverul HD in serie cu receptorul SD, sa vezi daca mai are probleme de receptie receptorul HD. Daca nu are si receptorul HD va functiona corect, iti recomand sa schimbi LNB-ul cu unul cu 8 iesiri, daca este posibil sa fie montat pe antena de la Telekom. De exemplu, gasesti aici un astfel de LNB:

http://www.receptoaredigitale.ro/lnb-octo-inverto-black-pro.html

Anonim

Modelele de televizoare pe care le cauti tu, care permit vizionarea pe ecran in imagini alaturate a doua surse de semnal, se numesc televizoare cu functie PAP ( Picture and Picture ). Cauta astfel de modele de televizoare pe internet. Un exemplu ( Sony KDL-40NX723 ) gasesti in videoclipul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=HFGtDsByzzc

Parca si firma Myria din Romania avea un model cu ecran de 47 de inch cu functia PAP, dar nu cred ca se mai fabrica.

Anonim

Semnal si calitate 96%-62% , nu pot receptiona niciun canal digi, ar putea fi decodorul de vina?.Asa mi s-a spus

Anonim

Decodorul digi poate receptiona semnal de la alt satelit, pt ca eu am semnal dar la scanare nu se gaseste niciun program. Poate fi alt atelit?

Anonim

Da, probabil ai receptionat semnal de al alt satelit. De asemenea, daca e prima data cand ai montat antena, e posibil ca LNB-ul sa nu fie rotit corect si de aceea sa nu ai calitate buna.

Unknown

Multumesc pentru informatiile primite si te rog daca poti lamuri care este diferenta intre PIP si PAP.
Mai am 2 intrebari: la receiverul Dolce HD cu PVR am tras un singur cablu din antena, am pus un spliter 5-1000 Mhz si din el am tras doua cabluri catre LNB 1 si LNB 2. Merg toate programele, cateva HD imi creaza periodic probleme (poate si pentru ca antena e reglata la 237 si 0,8). Intrebarile sunt:
- pot sa ard ceva in receiver daca folosesc acest spliter?
- am vreo sansa din loop sa trag un cablu spre un SD si sa mearga?
Multumesc.

Anonim

PAP = Picture And Picture, adica una lângă alta
PiP = Picture in Picture, adica una in alta

Nu ai ce sa arzi. Iesirea loop ar trebui sa functioneze, dar numai practic poti vedea cum si DACĂ functioneza cu receiverul ( ce furnizeaza semnal prin iesirea loop ) in stand-by, pornit sau oprit.

Anonim

Buna ziua , cat trebuie sa ai procentaj la semnal si calitate digi pentru a receptiona bine canalele?

Anonim

Cu un singur receiver digi pot vedea la 2 televizoare, sau îmi trebuie un alt receiver pt fiecare televizor?

Anonim

Daca vrei sa vezi canale diferite in acelasi timp, trebuie receptoare diferite. Semnalul si calitatea trebuie sa fie cat mai mari.

Calitatea trebuie sa fie intotdeauna mai mare ca semnalul. In general, la receptia tv prin satelit, aceasta e stabila de la minim 60% semnal si calitate cel putin 60-80%, desigur recomandabila mai mare. Mai trebuie sa indice corect receptorul aceste niveluri de semnal. Unele arata mai mult decat in realitate, altele mai putin, altele au inversate indicatorii de calitate si semnal si afiseaza gresit. Nu stiu cum e la receptorul Digi, dar aceste principii se aplica la toate receptoarele digitale de satelit.

Anonim

Care este cel mai slab TP la Digi.

Anonim

Cel cu canalele HD.

Unknown

Pot receptiona programele tv dolce in Canada,Montreal?

Anonim

Nu poți recepționa prin satelit în Canada canalele din grila operatorului DTH Dolce ( în prezent denumit Telekom ).

Dani70

Stie cineva daca in Israel sau Liban pot folosi antena ramasa de la un Dolce si receiver cu card de la Telecom. Nu as mai cara o antena de aici. As lua doar receiverul.

Anonim

Telekom Romania DTH emite prin satelitul Hellas Sat 2 de la 39 grade Est, prin fasciculul F1.
Conforma hartii oficiale cu acoperirea de semnal, Israel este la limita, deci teoretic receptia ar fi la limita, dar posibila ( nu stiu daca tot cu antena de la Dolce/ Telekom sau cu una cu diametru mai mare ):

http://www.hellas-sat.net/en/coverage_maps.html

Unknown

sunt pe hotbird. nu ma pricep prea bine cat sa intorc de parabola sau lnb habar nu am sa prinda orice in afara de astra cu nemtii sau hotbird. ceva gen eutelsat 9 sau nu stiu ... cine ma poate ajuta cu un scurt raspuns, mentionez ca am parabola de 80cm si ricever strong4375 cu lnb universal. am vreo sansa fara aparatura sa reglez?? drapta stang ceva ?? va multumesc

Nelu

Da, poți sa reglezi cu acel receptor, dar probabil e un receptor foarte vechi, cu care vei recepționa doar frecventele DVB-S. Satelitii sutn plasati in anumite pozitii orbitale. De exemplu, intre satelitii Hotbird care sunt la 13 Est si satelitii Astra care sunt la 19,2 Est, se afla satelitul Eutelsat 16A de la 16 Grade est.

Gasesti aici pozitiile orbitale ale satelitilor, in Romania fiind receptionabili in special mai interesanti satelitii aflati intre 5 grade Vest si 42 grade Est, precum si frecventele de receptie:

http://en.kingofsat.net/satellites.php

Aici gasesti un calculator in functie de locatia ta si satelitul dorit, pentru a regla antena catre satelitul dorit:

http://www.satlex.de/ro/azel_calc-params.html

Liviu

Buna ziua, am o antena automata care are configurata pozitia satelitului Tohr. Am verificat-o cu un recever Focussat si functioneaza. Oare pot sa receptionez si Digi cu aceasta antena orientata pe Thor? Mi-a spus cineva ca satelitul celor de la Digi este in spatele satelitului Thor si ca ar merge. A verificat cineva ? Multumesc!

Anonim

Focus Sat si Digi Tv Romania emit practic prin aceeasi pozitie orbitala.

Liviu

O.K. dar oare se prind toate programele emise de Digi cand antena este pozitionata pe Thor?

Anonim

Pai logic ca vei receptiona semnalul de la ambii operatori, deoarece ei emit prin aceeasi pozitie orbitala. Nu trebuie sa mai reorientezi antena. Iti mai trebuie receptor Digi Tv Romania de satelit si abonament activ Digi Tv, receptorul Focus Sat nu decodeaza canalele Digi Tv.

Aici e lista frecventelor cu canalele de pe acesti sateliti de la 0,8 grade Vest, care includ canalele din grila Focus Sat si Digi Tv:

http://ro.kingofsat.net/pos-0.8W.php

Anonim

Buna ziua sunt in sudu italiei am rizaivar focus sat antena orengi patrata52 cu62cm orce reglaj nu creste 15%-0s clari.0 trei lnb.schinbate reglaj satfinder nimic motivu care este antena? e prea mica

Anonim

Posibil sa fie și antena prea mica sau nu reușești tu sa o reglezi corect.

Anonim

Buna ziua.
Exista posibilitatea receptionarii a 3 sateliti cu o antena offset. Cu o antena toroidala stiu ca e posibil dpdv tehnic, insa as vrea sa stiu daca una offset face fata.
Se da:
-sateliti: THOR (0,8W), Astra (31E) si HELLAS (39E)
-locatia: Danemarca
-spre ce satelit ar trebui sa orientez antena?
Multumesc!

Anonim

Buna ziua ... As dori să știu dacă pot lua abonamentul de la Telekom în Spania... Cel pe care l am folosit in tara... Multumesc

Anonim

Daca te referi la echipament, poti sa le iei cu tine...

Unknown

Posturile germane RTL;RTL II;VOX;Sat 1 etc,pot fi receptionate,fara a fi criptate.Am incercat pe Astra 1h si nu se poate.multumesc.

Anonim

Ba da, se poate, dar nu versiunile HD, ci doar cele SD. Vezi frecventele aici:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

Am un decodor de la telekom si l-am luat in germania dar cand il conectez nu prind nici un program.trebuie reglata antena sau ce?

Anonim

Am luat cu mn in germania decodorul de la telekom si aici nu prind nici un program...indrumatima si pe mn ce trebuie sa fac ca tot am cautat pe net .trebuie reglata antena sau e altceva??

Anonim

Da, trebuie sa reglezi antena.

Anonim

Ce satelit trebuie folosit pt a receptiona programe romanesti in germania.daca imi poti da mai multe detalii .ms mult

Anonim

Nu prea sunt programe romanesti la liber prin sateliti, doar canale foarte slabe si imprastiate pe mai multi sateliti. Pentru canale romanesti, aboneaza-te la Digi , Dolce etc.

Anonim

Am receiver de la dolce dar nush exact ce satelit trebuie folosit .

Anonim

Gaesti in adresa web de mai jos o lista cu frecventele pe diversi sateliti ale canalelor romanesti, codate si necodate:

http://ro.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=&num_pays=24&num_genre=&num_crypt=&num_standard=&ordre=freq

Anonim

Am receiver de la dolce dar nush exact ce satelit trebuie folosit .

Anonim

Pentru Dolce Tv, care acum se numeste Telekom Tv, trebuie sa reglezi antena pe satelitul Hellas Sat 2 de la pozitia 39 grade Est.

Anonim

Salut.Am luat si eu un receiver Rom telecom la munca in Algeria Algeria.Astea sunt coordonatele.
Latitude 31.700001
Longitude 6.066667
DMS Lat 31° 42' 0.0036'' N
DMS Long 6° 4' 0.0012'' E
UTM Easting 221,977.90
UTM Northing 3,510,925.58
UTM Zone 32R
Elevation (m) 148 m
Elevation (f) 486 feet
Category Towns
Country Code DZ
Zoom Level 10
Incerc degeaba sa prind satelitul Hellas 2 -39.Binenteles cu aparat corespunzator.Am cautat pe net dar cred ca sunt foarte putin dupa acoperirea satelitului.Am solutie Hallas 2 transmite si pe alt satelit sau pot face altceva sa prind DOLCE de la Romtelecom?,Multumesc

Anonim

Dolce Tv Satelit e transmis prin doar prin satelitul Hellas Sat de la 39 grade Est.

Giony

Salut va rog sa-mi spuneti ce stiti despre canalul Sat tv care ruleaza in teste pe Hotbird . Multumesc .

Unknown

Salutare.

Am o problema (mai delicata ptr mine) in receptia posturilor Telekom (Romania) in Italia. Am parabola de 60cm, LNB Inverto Black Ultra (o iesire) si receiverul HD de la Telekom (modelul nou - Samsung GX-TR530SK/ZR), putere semnal 255 si calitate 100%. Din momentul montarii a fuctionat totul ca la carte timp de 2 saptamani, dupa care, intr-o zi m.am trezit ca vad doar posturile HD, toate cele clasice au eroarea pe ecran ca decodorul nu poate receptiona semnal. Am incercat sa repozitionez antena.... nimic... semnal zero pe posturile clasice, doar cele HD merg. Daca selectez de ex. TVR1 normal... nu am semnal deloc in meniul de testare semnal.... TVR HD, semnal full. cei de la Telekom mi.au spus ca orice receiverul este defect, ori antena este pozitionata doar ptr posturile HD. Sincer... am impresia ca.si bat joc de mine, sau sunt depasiti de situatie. Timp de 2 ani, totul a mers perfect, intradevar cu decodorul de generatie anterioara de la Telekom (cel ce afiseaza ceasul pe display).

Va rog sa.mi recomandati ce am de facut in situatia data, sau care ar putea fi problema.

Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare!
Robert M.

Anonim

E receptorul defect. Nu trebuie sa depaseasca 100 puterea semnalului. Nu exista semnal 255%.

Unknown

Nu este receptorul defect (din punctul acesta de vedere)... Puterea semnalului este 98% (255 nu este %, sunt punctele de semnal, metoda de gradatie a semnalului pe receptor).

Anonim

Asa am inteles initial. Atunci verifica si conexiunile si LNB-ul. Daca tu stii ca receptorul nu e defect, iar conexiunile si LNB-ul sunt functionale, atunci antena nu e reglata corect. Mai mult nu am cum sa te ajut online. Daca nu reusesti, va trebui sa platesti instalator de antene.

Anonim

Salut sunt Elvis și stau an Franța problema e că aici unde staul e un cartier rezidential și. Nu pot monta o antena cu satelit as vrea sa știu dacă este posibil cumva sa prind semnal cu ajutorul internetului pentru că aici am antena tv cu programe franțuzești și este conectată la box cum este Gicu la noi sau PS de casa fara wifi deci as vrea sa știu dacă și noi avem un așa aparat sa fie conectat direct la box fara parabolică mersi și tare as vrea sa știu dacă este posibil ancorată mersi

Anonim

De la anul viitor se va putea, e directiva europeana. Pana atunci te poti uita la televiziuni online pe net.

mihai

sunt in BELGIA Charleroi si nu prind nimic la antena satelt abonamentul este bun ca am sunat un sfat?

Anonim

Cheama un instalator sa iti regleze antena sau incearca tu sa o reglezi.

Anonim

Buna ziua am si eu o intrebare. Daca am 2 abonamente TV - Romtelecom si RDS - fiecare cu setup-ul lui, pot sa le folosesc simultan pe un singur televizor? Adica sa accesez totalul de canalele pe un singur televizor? Multumesc.

Anonim

In situatia in care ai receptoare de la ambii furnizori tv, poti pe intrari diferite in televizor. De exemplu, daca vrei sa vezi canalele de la Digi, comuti de exemplu pe HDMI 1, daca vrei sa vezi canalele de la Telekom, comuti din televizor de exemplu pe HDMI2 ( sau pe ce intrare ai conectat al dolea receptor). Amestecate nu se poate.

Anonim

Multumesc mult, am inteles. Da, asa ar fi perfect.

IOAN

de ce se vede imaginea mai lată la recepția prin satelit dolce receptorul primul tip vechi, mai lată nu se vad siglele. Am un tv tub sony și unul lcd china

Anonim

Trebuie sa setezi raportul de aspect al imaginii pe receptor, precum si pe tv, pana gasesti combinatia potrivita care sa afiseze imaginea corect. De exemplu, de obicei e recomandabil pe tv sa fie pe auto sau full, iar pe receptor sa faci schimbari si teste pana reusesti.

argint laurentui

Am risaivar de la freesat si vreau sal fac sa functioneze pe mai multe televizoare cum fac multumesc

Anonim

Scoti semnal din conectorul RF, daca receptorul are asa ceva, si il imparti la mai multe televizoare. Ce vei vedea pe receptor, vei vedea si pe celelate televizoare inacelasi timp.
Daca vrei sa schimbi canalele independent de pe un televizor pe altul, atunci trebui sa iti mai comanzi cate un receptor de la ei pe fiecare alt televizor, plus LNB dublu sau quatro.

Unknown

Salut la toata lumea. Eu stau in germania si am casa aproape de un deal împadurit ma poate afecta cumva padurea sau dealul la receptionare pentru ca nu reusesc sa prind semnal la hellas sat. Mentionez ca am montata antena satelit pentru programele nemtesti adica pe astra si functionaza perfect.

Anonim

Daca ai vizibilitatea directa la satelit peste padure sau deal, nu te afecteaza. Daca nu ai vizibilitate (adica padurea e la 5-10 metri de tine) , te afecteaza daca acopera semnalul de la satelit, dar nu cred ca e cazul sa ai antena asa aproape de o padure inalta.

Unknown

Salutare. Am instalat recent o antena cu receiver Samsung de la Telekom. Semnalul si calitatatea semnalului este foarte aproape de 100% si totusi nu pot receptiona toate canalele. Pe canalele care nu le pot receptiona imi zice ca nu am semnal dar majoritatea functioneaza perfect , fara delay sau defecte ( ex:pro tv,antena1). Cele care nu merg sunt tvr1,tvr2 si altele care nu le folosesc.
Nu stiu daca unghiul lnb este corect si ma gandeam ca poate asta afecteaza cumva.
Imi puteti spune va rog unde am gresit?
Multumesc anticipat .

Anonim

Mai importanta decat semnalul e calitatea semnalului si aceasta, intr-adevar, poate sa fie imbunatatita prin rotirea LNB-ului.

Anonim

receiver pe iptv Telekom functioneaza si pe antena parabolica cu lnb ??

Anonim

Normal ca nu functioneaza ceea ce vrei tu.

Livisor27

Am o antena de 80 cm reglată pe intelsat digi. Am rupt contractul cu ei.pot muta antena pe astra 19 grade?.precizez ca am si al 2 lnb pt hotbird 13.pe focarul principal deci in centru e lnb ul pentru intelsat.intrebarea este, pot roti antena spre dreapta pentru a duce lnb ul de pe intelsat pe astra 19,schimbând elevația?

Livisor27

Am o antena de 80 cm reglată pe intelsat digi. Am rupt contractul cu ei.pot muta antena pe astra 19 grade?.precizez ca am si al 2 lnb pt hotbird 13.pe focarul principal deci in centru e lnb ul pentru intelsat.intrebarea este, pot roti antena spre dreapta pentru a duce lnb ul de pe intelsat pe astra 19,schimbând elevația?

Anonim

Poti face asta, dar va trebui alt receptor DVB-S2 sau televizor cu tunner DVB-S2. Receptorul Digi nu functioneaza cu alte frecvente sau alti satelit, altele decat cele utilizate de Digi Tv.

Anonim

Si trebuie sa muti si LNB-ul pentru Hotbird, ca nu mai e aceeasi diferenta de grade, comparativ cu situatia actuala.

Anonim

Bună. Am instalat televiziune Telekom cu o antena de 80 cm. Am cutie noua de la Samsung (HD).Zona unde locuiesc este zona 3 de acoperire a satelitului. Toate canalele merg bine cu excepția a celor HD (nu se vede nimic și ceva sunet întrerupt) .Am încercat cutia la un cunoscut care locuiește în zona 2 de acoperire a satelitului și are aceeași dimensiune a antenei.La el toate canalele HD și toate celelalte merg bine.Care poate fi cauza? Mulțumesc.

Anonim

Teoretic, canalele HD sunt mai pretențioase, necesita semnal mai puternic. De asemenea, acea frecventa poate are semnal mai slab decat celelalte frecvente, iar in zonele cu acoperire mai slaba, se manifesta exact prin lipsa recepției pe respectiva/respectivele frecvente.

Anonim

Credeți ca o antena mai mare ar fi de ajutor sa pot recepționa canalele HD?

Anonim

O antena mai mare va fi cu siguranta mai de ajutor sa receptioneze mai multe canale de pe frecvente cu semnal mai slab.

Anonim

salutare Am abonament la telekom de internet si tv..Am doua tv bune smart amndoua dar imagina sau mai bine zis calitatea la imagine in hd e foarte stlaba...am sunat au fost doua echipe care a schimbat pana si cablu de fibra optica...recunosc ca e o pb si nu se vede bine dar nu stiu pb....are cineva o idee???

Anonim

Nu are legatura cablul si fibra optica in a influenta calitatea transmisiei digitala. Se vede prost din alte motive.
Se vede cu pureci sau straitii? Daca da, inseamna ca ai scanat pe analogic.
Se vede cu patratele / mactoblocuri? Inseamna ca nu sunt conexiunile bune.
Se vede fara macroblocuri si fara pureci, dar imaginea nu prea e HD? Verifica receptorul daca are iesirea video setata pe HD, iar conexiunea la televizor e facuta prin cablu HDMI si nu prin Euroscart sau alt conector analogic.

Anonim

buna ziua .as dori sa inteleg cum functioneaza televiziunea prin antena parabolica si totodata internet.stiu ca prin antena parabolica luam semnal,ok,ceea ce nu inteleg este de ce trebuie conevtat recieverul la internet.specific ca traiesc in spania si am cumparat un pachet de yeleviziune care functioneaza prin satelit si internet.Multumesc anticipat.

Anonim

Unii operatori ofera servicii VOD ( continut video la cerere ) care este oferit prin internet, suplimentar fata de televiziunile receptionate prin satelit. Altii verifica prin acest sistem de conexiune la internet daca folosesti serviciile pe teritoriul tarii pentru care este destinat serviciul respectiv de televiziune.

Alin

Bună ziua,

Imi cer scuze daca a mai fost postata întrebarea, dar imi vine greu sa caut prin cele 700+ comentarii.
Curiozitatea mea este următoarea: locuiesc În Anglia și de curând m-am mutat la niste prieteni care au FocusSat. Unde am locuit eu aveam Digi. Se poate conecta receiver-ul meu Digi la antena lor Focus astfel încât să ne putem viziona fiecare posturile diferite?

Mulțumesc

Alin

Anonim

Alin, se poate utiliza aceeași antena. Insa trebuie sa schimbi LNB-ul cu unul cu doua iesiri, altfel de multe ori va functiona receptia doar pe unul din receptoare, in functie de frecventa si polarizare. De exemplu, cu un LNB Twin Inverto Black Premium, care costa vreo 10 lire, nu vei avea astfel de probleme. Fiecare receptor va avea propriul semnal diferit. Desigur, trebuie sa tragi cablu separat de la acel LNB, din a doua iesire, catre receptorul tau. Insa antena Focus Sat o folositi in comun, si fiecare va viziona posturi diferite.

Anonim

@Alin Antena ii reglata pe satelitul Thor 0,8*V.Ar trebui sa-ti schimbi LNB-ul cu unul cu doua iesiri.Un cablu il conectezi la receptorul Digi,celalalt la receptorul Focusat.Asfel veti putea receptiona fiecare cu receptorul lui,chiar si in acelasi timp.

Alin

Salut Anonim și ghita_49,

Vă mulțumesc frumos pentru răspunsurile voastre. Rapide și utile 🙂 Eram pe cale să cumpăr antenă separată, noroc că există astfel de forumuri și oameni ca voi care sunt dispuși să ajute și să învețe și pe alții .

Vă mulțumesc din nou și o zi frumoasă tuturor!

Alin

Unknown

Tot caut, ma documentez degeaba, tot cel care știe ma poate ajuta... Decodorul de la dg cu cartela respectiva care sunt montate în România pe rețeaua de cablu RCS, le pot monta in Italia pe antena satelit ??mulțumesc anticipat

Anonim

Nu se poate, decodorul de cablu nu receptioneaza semnale de satelit. In plus, nici cartela de cablu nu decodeza semnale de satelit.

Unknown

Deci un alt abonament cu un alt decodor... Oricum mulțumesc, eram convins ca merge dar se pare ca nu este asa

Anonim

100% nu functioneaza, transmisia prin satelit utilizeaza alte frecvente, comparativ cu transmisia prin cablu. Receptorul de cablu nici macar nu are conector de LNB IN.

Unknown

Tv telefunken smart cu LNB IN, cumpărat recent, se poate vedea ceva de la dolce sau digi fără decodor...

Anonim

Poti vedea orice canal necodat de pe orice satelit, daca televizorul are tuner DVB-S2, dar nu canale codate de la Digi sau Dolce.
Digi si Dolce au foarte putine canale necodate pe satelit:

http://ro.kingofsat.net/packages.php?&id=62&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

http://ro.kingofsat.net/packages.php?&id=76&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

Buna ziua.. functioneaza orange tv in Spania ? Mai exact in Valencia ?
Va multumesc anticipat

boby27

Am o intrebare!Am in Romania serviciul antena satelit cu serviciul de la RCS-RDS! Am comandat al 2-lea reciever cu cartela aferenta,mai trebuie sa schimb LNB-ul cu unul cu 2 iesire!In Anglia am disponibil un LNB din acesta
,,MK4 4-Way Quad LNB for Sky+ HD/FreeSAT/3D Zone 1 & 2 Satellite Dishes Mark 4 LNB"! Il pot monta la o parabola digi in tara?

Anonim

Da, il poti monta.

boby27

Multumesc mult pentru lamurire!!! Toate cele bune!

Anonim

Daca o sa spun baliverne sa ma iertati. Am reziliat contractul cu Romtelekon si am doua antene cu doua receptoare(DECODOARE( Dolce. As dori sa trec pe Digi, pot folosi receptoarele cu ,cartele Digi bineinteles, sau este nevoie si de decodor tot de la ei? Antenele si Lnb-urile stiu ca se potrivesc. La serviciul clienti de la Digi au ridicat din umeri.

Anonim

Nu se poate, sunt incompatibile sistemele de criptare si multe altele.

marius23

Buna ziua,
Am un abonament Digi prin satelit.Intrebarea mea este daca televiziunea prin satelic are acoperire analogica , in sensul ca avand un Tv Smart la cautarea analogica sa gasesc programe care nu le am prin Digi satelit.
Va multumesc

Anonim

marius23, nu mai sunt transmise canale analogice prin satelit de multi ani.

Șerban Georgescu

Buna seara! Supun atenției d-voastră o problema tehnica de care mă lovesc de câteva zile. Folosesc o antena satelit SeaTel 24 Cobham și un receiver digital Next Kanky Hd. Din păcate nu mă pot conecta decât la satelitul Hotbird. Doream sa mă conectez la Turksat 42E dar nu îi cunosc frecventa, menționez că în meniul antenei nu pot introduce decât frecventa in mhz maxim 9999. Locația antenei este Malta. Va mulțumesc!

Anonim

Gasesti toate frecventele de pe Turksat aici:

https://ro.kingofsat.net/pos-42E.php

Unknown

Vreau sa știu și eu daca antena TV de la Telekom functionfunc în cazul în care se întrerupe energia electrică.
In cazul in care se întrerupe energia electrică pot conecta antena la un generator? Mă ajută cu ceva?

Anonim

Daca e un generator care furnizeaza aceeasi calitate a energiei electrice cu cea de la priza de 230V, atunci nu vad de ce nu ar functiona.

Anonim

Buna ziua, ma aflu in Herat, Afganistan pentru, cel putin un an de acum inainte si doresc foarte mult sa imi instalez o antena satelit de la un operator din Romania (DIGI/Telekom etc). Am cautat o gramada online si nu reusesc sa ma lamuresc daca pot sau nu sa fac acest lucru data fiind locatia mea. (si nici nu sunt vreun specialist :) ) . Va multumesc.

Anonim

Nu e semnal în Afganistan de la fasciculele de pe sateliții prin care emit Orange Romania, Focus Sat, Digi Tv Romania, Telekom Tv Romania ( Dolce Tv) si Freesat Romania.

Unknown

Bună ziua. Exista un recever pentru satelit care nu trebuie conectat la antena parabolica și doar la conexiune internet? De ce, întreb sunt șofer camion și am un recever telekom cu antena și m-am saturat sa tot agat antena. Caut ceva care sa meargă direct pe conexiune internet am 25 giga pe luna. Sunt suficienți? Va mulțumesc!

Anonim

Pentru a utiliza un receptor IPTV gen MAG și un abonament la serviciu IPTV, pe care le găsești destule pe Google, îți trebuie viteza mai mare la net, nu cred că merge prea cursiv cu net de telefon, nici chiar 4G, și îți cam trebuie net nelimitat. O soluție mai bună ar fi o tableta cu Android și SIM și ecran foarte mare, plus aplicații gen Digi Online, Horizon Fi, Telekom Tv, Orange TV etc in funcție de firma la care ești abonat la cablu.

Unknown

Bună! Mama mea a umblat pe TV și a șters toate programele românești menționez sunt în Spania și am iptv.
Ce pot sa fac sa le bag înapoi?
Va mulțumesc!

Anonim

Incearca un restart la receptor, dar daca nu isi revine, trebuie sa contactezi firma care iti ofera serviciile IPTV respective, nu se poate altfel.

Vali

Cum adaug satelitul thor la focus sat daca a fost șters?

Anonim

Am un tv.cu tub cum prind canale Ro.

Anonim

Simplu, folosești un receptor digital SD cu ieșire analogică RCA sau Euroscart ori RF de la un operator din România.

Bogdan1811

Pentru a recepționa programe digitale pe un tv clasic cu tub catodic este suficient să folosești orice tip de decodor, fie el SD sau HD care sa aibe iesire scart sau rca. Noile modele au iesire SD cu un fel de mufa jack adaptor la RCA

Bogdan1811

Vali, dacă ai receptor focus trebuie să faci update de soft sau firmware ca acel decodor al lor sa-ti găsească transponderele de la tine. Ca sa faci acel update trebuie să mai CALITATE semnal peste 90% altfel o să-ți dea eroare la rescriere. Mai multe detalii poți să obții chiar de la focus sat

Bogdan1811

Pentru anonim cu afganistan, în afară de tvri, antenai și protvi separate pr sateliți nu cred ca ai sa găsești ceva pe satelit sa prinzi ceva posturi din România. Nu există arie de acoperire pentru ceea ce vrei. Soluția ar fi pe ceva platforme cu tv online pe internet sau slabe sanse iptv

Bogdan1811

Pentru șerbănescu george...decodorul tău are update de soft de la providerul tau de televiziune. Cu el mare lucru nu poti sa faci dacă nu ai softul original al producătorului. Problema este aceeași cu cei care au update de soft nou la mai toți operatori din din România

Bogdan1811

Uncknown antena de satelit niciodată nu o porți conecta la o sursă alternativă de curent. Era un maestru cu energii alternative și a rămas fără patente

Bogdan1811

Boby27 trebuie să ai lnb cu 2 iesiri. Ca un sfat personal, dacă ești pe drum cei mai ieftini la asa ceva sunt focus sat, aveau o optiune de abonament cu 2 tvuri la un abonament. Sună la ei sa vezi daca mai este activa. La DIGI cred ca ai sa plătești 2 abonamente separate

Bogdan1811

Marius 23, analogicul pe satelit din câte știu a dispărut se vreo 10 ani

Bogdan1811

Anonim cu orange dth în spania.. merge DAR trebuie să ai o parabolă mai mare, unele transpondere or sa aibe semnal foarte mic în special cele cu polarizare verticala

Bogdan1811

Alin, decodoarele DIGI nu au nicio treaba cu cele focus sat. Sunt sa zicem blocate din soft sa scaneze frecvențele pe satelit, cat se decodare a posturilor sanse ZERO

Bogdan1811

Pentru anonim cu 2 smart la Telekom, problema aceasta apare la Telekom dacă ai televiziune prin iptv și în paralel cu ea mai folosești și internetul pe alte dispozitive. Dacă nu ai nici fibră optică îți inteleg problemă. 1000 de echipe t2hnice dacă vin nu au cum să rezolve problema dacă nu ești pe reteaua noua de fibra optica

Unknown

Buna!Am rugamintea de a ma ajuta si a-mi raspunde la urmatoarele:Am achizitionat o autorulota din Franta,dotata cu antena automata marca STAN LINE si nu merge pe satelitul Thor,chiar cu adaptarea unui receveir cu cartela Focusat, ce este de facut?

Unknown

Am achizitionat o autorulota din Franta. Antena satelit marca STAN LINE ,nu prinde satelitul Thor chiar daca am adaptat un ricever cu cartela Focusat,ce este de facut?

Anonim

Am o antena focus sat in Italia prind semnal totul este ok numai ca pe orice program dau merge 5 secunde după dispare imaginea... Care ar fi problema?

Anonim

Buna Ziua! Am o antena satelit cu un Lnb dublu si conectat la un Sky master dci 15. Am incercat sa prind ceva si cu alte receivere la aceasi antena si nu da nimic... absolut.. am incercat cu vreo 5 - 7 receivere diferite care mergeau foarte bine ,la vreo 16 km distanta. Daca ma poate ajuta cineva, celelalte nu merg deloc, no signal. Dar skymaster dci 15 merge pe astra2 bc. Locatia antenei este in germania. Sunt total nedumerit... am 7 receivere si nu il pot folosi decat pe unul...

Cosmin

Scanează manual, pe receiverele care nu merg, o frecvență cu toate datele conexe (polarizare, SR, modulație, FEC) care merge pe receptorul funcțional. Pot fi multe cauze, date de recepție eronat introduse, setări disecq greșite sau nenecesare, receptor DVBS cu care nu are cum sa recepționezi semnal DVBS2 etc.

Anonim

Ok! ce este dvbs si dvbs2, cvum le pot seta. Acest receiver e singurul care are optiunea Astra2 bc, celelalte au doar Astra 1. cum pot schimba asta? Celelalte receivere functionau perfect la vechea adresa pe Astra 1

Cosmin

In setările de scanare manuala se setează. Dacă receptorul nu are fizic tuner DVB-S2, nu îl poți seta DVB-S2. După denumirea sateliților, acele receptoare par extrem de vechi. Nici nu mai există acei sateliți, au fost înlocuiți cu alții, iar unele frecvente s-au menținut pe noii sateliți înlocuitori, de aceea recepționezi cu unul din receptoare. Nu ai posibilitatea decât fie sa adaugi manual fiecare frecvență în parte, cu datele preluate manual de pe website-ul KingofSat, dacă receptorul îți oferă această posibilitate, fie să renunți la aceasta munca imensă și să decizi sa cumperi un receptor modern DVB-S2 HD, care costa 30-50 euro nou, de exemplu un Amiko.

Anonim

Ok, am inteles, sunt vechi deci. Cele cu Astra 1 sau cel cu Astra 1 bc? O sa caut Amiko.

Cosmin

Astra_1A a fost lansat in 1988 si scos din uz in anul 2004: https://en.wikipedia.org/wiki/Astra_1A
Astra 1B a fost scos din uz in anul 2006: https://en.wikipedia.org/wiki/Astra_1B
Astra 1C a fost scos din Uz in anul 2011: https://en.wikipedia.org/wiki/Astra_1C

Deci receptoarele tale nu sunt mai noi de anul 2011 niciunul.

Cel cu Astra 1B / 1C de aceea e inca functional cat de cat, iar daca poti sa introduci manual frecventele (de exemplu, uite cate frecvente si date sunt pe la pozitia unde sunt sateliti actuali Astra de la 19,2 Est: https://ro.kingofsat.net/pos-19.2E.php ). La cat costa un receptor nou, nici nu m-as obosi sa mai introduc frecvente.

Un receptor HD pentru incepatori, la 120 lei:
https://www.receptoare.ro/receiver-hd-satelit-amiko-ella-fta-dvb-s2/

Sau de exemplu, unul un pic mai scump, cu tuner model nou, pentru amatori, la 210 lei:
https://www.receptoare.ro/receptor-tv-satelit-s2x-mirax-his-2000-amiko-hybrid/

Unul si mai scump, 4K Ultra HD, pentru hobbyști împătimiții, la 449 Lei, combo ( si cablu, si satelit, si terestru) cu sistem de operare Enigma 2 (care stie atat de multe chestii de ramai uimit cand le descoperi in timp), tot cu tuner de generatie noua:

https://www.receptoare.ro/receptor-amiko-viper-combo-4k-v30-dvb-s2x-multistream/

PS: Pt admini, sper sa imi fie publicate linkurile, le-am pus doar ca sa ajut, nu sa fac reclama la acel magazin. Poate sa caute si la magazinul Elstar si la altii.

Anonim

Woow! Ok, multumesc mult Cosmin pentru toate informatiile.

Cristofor

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca cu o antena de 70cm. pot receptiona Eutelsat 16E sau Amos,decodor Amiko,imi trebuie o antena mai mare? Va multumesc.

Anonim

Cam mică antena pentru 16 grade Est. Încearcă cu una de 90 cm reglată bine sau mai mare.

Anonim

@Cristofor Pentru satelitul Eutelsat 16 Est recomand o antena de minim 90 cm. Eu am abonament FREESAT si am inlocuit antena de 80 cm din kit-ul de receptie cu una de 90 cm chiar si pe vreme grea, nici un tranponder nu este intrerupt. Cea veche de 80 cm o folosesc pe satelitii HotBird 13E si Astra 19.2E (2 LNB-uri cu suport). Antena de 70 cm este mica si la vreme grea nu vei receptiona majoritatea transponderelor vei vedea mesajul "lipsa semnal". Antena de 70 cm este recomandata pentru satelitii Thor 1W (Digi si Focussat), Astra 31.5E (Orange TV), Hellassat 39E (Telekom Romania), HotBird 13E, Astra 19.2E si satelitii care au semnal foarte bun sau sateliti care se pot receptiona cu antena de camping de 38 cm.

Anonim

@Cristofor pentru satelitul Eutelsat 16E recomand aceasta antena de satelit de 100cm:
http://www.digitalsatelit.ro/antena-s100-cm-otel.html
Si daca mai vrei sa receptionezi alti sateliti fie cumperi un motor USALS sau daca o fixezi poti cumpara un suport LNB si mai poti recepiona inca 2 sau 3 sateliti:
http://www.digitalsatelit.ro/suport-4-lnb.html

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 601 – 754 din 754 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile