miercuri, 20 martie 2013

Televiziune vs cinema - Cine câștigă mai mult ?

De obicei în America există cu adevărat vedete. Și cele mai cunoscute si apreciate sunt vedetele de cinema.

Dar ce faci cand un actor care joaca preponderent în seriale castiga mai bine decat Brad Pitt ?

Se pare ca serialele sunt in voga si cei care fac parte din distributie pot fi deseori fericiți de renumeratia primita.

Poate nu inseamna neaparat un declin financiar al cinematografiei in favoarea televiziunii, dar totusi se nasc semne de intrebare firesti.

Dar sa dam un exemplu.

Mark Harmon, actorul care il interpreteaza pe agentul special Jethro Gibbs din serialul NCIS a castigat 38 de milioane de dolari in anul 2012, iar Brad Pitt "doar" 35,5 milioane de dolari.  Ups !

Mark Harmon s-a nascut in 2 septembrie 1951 la Burbank, in Los Angeles, fiind deci un artist actor american. Tatăl său, Tom Harmon este un cunoscut jucător de fotbal american iar mama sa este actrița Elyse Knox. Desi a urmat talentului tatalui pentru inceput, Mark Harmon studiind la University of California, unde a făcut parte între 1972 și 1973 din echipa de fotbal a universității ( primind in anul 1973 chiar si premiul National Football Foundation Award , in anul 1986 primește din partea revistei People Magazine evidențierea Sexiest Man Alive si incepe in același an sa joace în seria de televiziune Ted Bundy în filmul Marvin J. Chomsky, unde este nominalizat pentru Globul de Aur. Harmon a jucat în filmul The Presidio din anul 1988 lângă Sean Connery și Meg Ryan, în filmul Stealing Home în anul 1988 lângă Jodie Foster. El este cunoscut și din seria Flamingo Road și Chicago Hope. Pentru rolul Dicky Cobb în seria de televiziune Reasonable Doubts, a fost nominalizat Harmon în anul 1992 și 1993 pentru Globul de Aur. Din 2003 joacă în seria de televiziune NCIS: Anchetă militară în rolul lui agentului federal cu numele de Leroy Jethro Gibbs. Din anul 1987 este căsătorit cu actrița Pam Dawber (Mindy din Mork vom Ork) și are doi băieți.

Pe Brad Pitt il cunoasteti cu toții...

Asadar, iata ca un actor preponderent de televiziune căștigă dintr-un serial tv mai bine decat o vedeta de cinema.

Nu ca la noi in Romania ar fi alta situatia, dar totusi multi incep sa-si pună intrebări despre suprematia financiară a celei de-a șaptea arte.

De fapt la noi asa a fost in ultimii 10-15 ani , cinematografia româneasca fiind cam la pământ, iar televiziunea cunoscand o evoluție uluitoare.

Dvs. de părere aveti ?


2 comentarii despre subiectul „Televiziune vs cinema - Cine câștigă mai mult ?”:
Anonim

aceasi parere

Anonim

Televiziunea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile