luni, 15 aprilie 2013

CNA știe să își însușească criticile

Am observat la Consiliul Național al Audiovizualului o practică inedită în peisajul media și online românesc, ce ne-a surprins în mod plăcut și care este o dovadă de bun-simț și o mare lecție de jurnalism.

Pe website-ul CNA , la categoria "Revista Presei", sunt publicate diverse linkuri către articole de pe alte website-uri.

Nu e nimic extraordinar, veți spune !

Da, dar CNA publică deseori linkuri și către articole în care instituția e criticată dur și astfel promovează respectivele opinii contrare, ca pe un drept la replică oferit voluntar.

Astfel, CNA de fapt exemplifică direct respectarea exprimării pluraliste de idei și de opinii, dar și apărarea libertății de exprimare, chiar dacă sunt păreri contrare imaginii sale.

Nu am văzut ca nici o altă autoritate publică din România să ofere acces și promovare directă, prin propriile mijloace, la criticile care îi sunt aduse.

Deci CNA a dat un exemplu civic de normalitate, pe care am dori să îl vedem îmbrățișat de orice altă instituție din România.

Felicitări CNA !


6 comentarii despre subiectul „CNA știe să își însușească criticile”:
Anonim

Ce ati scos in evidenta e intradevar o chestie despre care nimeni nu a vorbit si eu personal nu o observasem. Chiar cred ca mi-am schimbat parerea in bine despre CNA.

Bondoc Cosmina

Sunt multe presiuni asupra CNA insa oamenii de acolo chiar incearca sa isi fac treaba, strecurandu-se printre atatea presiuni. In ultimul timp am observat si eu o schimbare totala de atitudine, CNA implicandu-se in multe activitati, mai ales legate de consultarea opiniei publice dar si activitati practice si utile pentru societatea civila si public. Asta cu articolele negative nu o observasem, dar chiar imi face placere ca ati remarcat-o, intrindu-mi inca o data parerea ca lucrurile se schimba pe alocuri in bine in tara noastra. Bineinteles, vor exista voci contrare parerii mele, dar aceasta e opinia mea si mi-o sustin si asum.

Mda...

Ce sa zic, parca ati lucra la ei. Au facut si ei ceva ce trebuie si gata sariti cu laudele pe ei. Nu inteleg de ce le faceti reclama pozitiva, voua va face cineva reclama ?

Administrator HD Satelit

Stimate cititor, există un trend în România, atât în presa scrisă, audiovizuală, cât și în cea online, de a scoate în evidența doar faptele negative, pentru că din pacate astfel a fost educat publicul: sa consume informatie negativă. Asta iubește si asta aduce audiență și trafic. Noi încercăm prin site-ul nostru să păstrăm echilibrul, rareori criticând și atunci în mod constructiv. Însă preferam sa scoatem în evidență comportamentele care merită lăudate.
Un astfel de exemplu este si articolul prezent, opinie care cu siguranță, nefiind acuzatoare așa cum este trendul, atrage dezaprobarea multora dintre cititorii noștri. Dar acceptăm acest risc, fiindcă o considerăm opinia corectă în cazul subiectului discutat.

Anonim

Salut o rubrica si pentru wireless se poate!!

Administrator HD Satelit

Exista o categorie si pentru Wireless pe site, dar nu e inca foarte dezvoltata:

http://hdsatelit.blogspot.ro/search/label/Wireless%20Wi-Fi

Pentru telefoane mobile si aplicatii, exista aceasta categorie:

http://hdsatelit.blogspot.ro/search/label/Telefoane%20%C8%99i%20aplica%C8%9Bii%20smartphone

Iar pentru tablete, gasiti informatii in categoria urmatoare:

http://hdsatelit.blogspot.ro/search/label/Tablete

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile