luni, 22 aprilie 2013

Lansarea anului 2013: YouTube România !

Joi, 25 aprilie 2013, colosul Google va lansa Youtube România ! Cu siguranta este cel mai important eveniment din mediu online de anul acesta.

La lansare vor fi prezenti Dan Bulucea, country manager Google Romania, dar si alti angajati ai Google si membri din echipa care lucrează la YouTube.

Practic, lansarea Youtube România va insemna includerea creatorilor si uploaderilor din Romania in programul de parteneri.

Cei care vor uploada videoclipuri originale ( create de ei, cu respectarea drepturilor de autor ) si care vor respecta si celelalte politici ale programului, vor putea castiga bani dupa ce se inscriu ca parteneri. Oricine va putea face aceasta cerere, indiferent ca este persoana fizica sau juridica.

Google va imparte cu tine o cotă importanta din banii primiti pe publicitatea de pe clipurile create de tine.

Practic, vom asista la o explozie a continutului original. Ai filmat o pisica gingașă? Stii sa canti sau ai compus o melodie interesanta? Ai creat o animatie interesanta? Ai filmat un tutorial despre cum se face manechiura? Ai sarit cu parasuta si te-ai inregistrat? Stai pe scaun si zambesti frumos? Nu conteaza. Important e ca videoclipul tau original sa aiba vizitatori care sunt interesati in mod natural de publicitatea oferita pe materialele tale video ( ei sa fie interesati, nu tu si prietenii tai :) ) , iar totul ( inclusiv posibila coloana sonora) sa fie create de tine.

Bineinteles, foarte mult vor beneficia probabil in Romania si casele de discuri ( care au continutul original cel mai vizionat ), dar si artistii ( care vor putea obtine un venit in plus pe langa cel din vânzarile de discuri, concertele si evenimentele muzicale private sau publice la care iau parte).

Nu va functiona cu continut neproprietar. Adica faci un filmulet cu 10 poze cu Movie Maker si pui o melodie piratata, cu siguranta nu vei intra in program sau vei fi penalizat. De exemplu aproape orice melodie folosita ca si coloana sonora si care nu este creatia ta este detectata automat de Google printr-un algoritm modern si specializat, prin compararea automata cu melodiile din imensa baza de date cu semnături audio pe care o detine. Totul trebuie sa fie creatia ta.

Astfel Google realizeaza prin Youtube ceea ce ar fi trebuit Romania sa facă de mult timp: să promoveze valoarea si creatorii !

Felicitări Google și bine ai venit Youtube.ro !


3 comentarii despre subiectul „Lansarea anului 2013: YouTube România !”:
claudyu

situl www.youtube.ro merge

Romanian Dreambox Info

Super! am atasat contul de adsense la youtube!

Anonim

Poti sa iti monetizezi videoclipurile de pe Youtube. Dar monetizarea se face doar pe videoclipuri asupra carora ai drepturi totale de autor. Nu este voie cu muzica a altora, nu este voie ( decat in conditii speciale ) cu imagini din jocuri/filme, captura softuri etc.

Deci Youtube indeamna la respectarea cu strictete a drepturilor de autor.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile