joi, 18 aprilie 2013

O treime din italieni recepționează televiziune prin satelit

Sateliții Eutelsat sunt receptionati in 8.2 milioane de locuințe din Italia ( o treime ), potrivit primelor rezultate ale unui nou sondaj asupra modurilor de recepție TV și tendințelor de evolutie globală.

S-a constatat că sateliții Eutelsat Hot Bird de la 13 grade Est sunt receptionati in 7,3 milioane de locuințe, reprezentând o creștere de peste 200.000 de noi case în 24 de luni, iar restul de crestere ( 700.000 locuinte ) fiind generată de alti sateliti Eutelsat ( in special Eutelsat 16A, Eutelsat 9A și Eutelsat 7 West A).

Mai mult de noua din zece case în Italia ( calculand si preluarile de televiziuni prin satelit, efectuate deoperatorii de cablu ) sunt în prezent deservite de un satelit Eutelsat.

Satelitii Hot Bird transmit 378 de canale italiene, platforma cu plată Sky Italia având o bază de abonați de peste 4,8 milioane in aceasta pozitie orbitală, trei sferturi dintre acestia fiind abonati la peste 50 de canale HD.

Peste 2,4 milioane de case italiene vizioneaza prin satelit canalele FTA ( necodate ).

Italia are un total de 24,7 milioane locuinte cu abonati. Asadar, aproape o treime vizioneaza televiziune prin satelit ( FTA sau cu plata).

16 milioane de abonati folosesc televiziunea terestra si prin cablu, iar 250.000 servicii tv prin protocol IP.

Comentând rezultatele studiului, Jean-François Leprince-Ringuet, CCO Eutelsat, a declarat:

"Satelitii continua sa câștige adepți in peisajul televiziunii digitale din Italia și noi credem că trecerea la calitatea superioară HD, televiziunile 3D, dar și în viitor formatul 4K, vor consolida în continuare locul satelitilor ca infrastructură de bază.

Noul sondaj arată că sateliții Eutelsat, investițiile și modelele noastre de parteneriat permit radiodifuzorilor să optimizeze transmisiile în Italia, iar telespectatorilor să beneficieze de oferte de calitate si cu multiple opțiuni. "


Niciun comentariu despre subiectul „O treime din italieni recepționează televiziune prin satelit”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile