vineri, 19 aprilie 2013

Sateliții stimulează tranziția la televiziunea digitală în America Latină

Rata de implementare a televiziunii digitale continuă într-un ritm constant în America Latină, preconizandu-se ca va ajunge la un nivel de 84% în anul 2018, echivalentul a 134 de milioane de locuințe, potrivit unui raportul de cercetare realizat în 16 țări.

Pentru această analiză s-au luat in calcul inclusiv pachete de televiziune foarte ieftine sau preplătite, care joacă un rol cheie in migrarea la transmisiile digitale, mai ales din cauza veniturilor scazute ale populatiei in multe zone sud-americane.

Având în vedere evolutia pe zone geografice, în mod deloc surprinzator această piață a televiziunii prin satelit va fi dominată de Brazilia (cu 43 de milioane de case digitale până în 2018) și Mexic ( 15 milioane ).

America Latină este denumirea comună a țărilor care ocupă partea sudică a Americii de Nord, Americii Centrală și Americii de Sud, precum și a țărilor Arhipelagului Antilelor.

În acest areal limbile predominante sunt latine: spaniola, portugheza și franceză.

America Latină are o populație de 511,3 milioane de locuitori care reprezintă 8,6% din populația Globului.

Țări independente din America Latina sunt: Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela.

Dar exista si teritorii dependente de Franța ( Guiana Franceză, Guadelupa, Martinica ), de Olanda ( Aruba, Bonaire, Curaçao ) sau de SUA ( Insulele Virgine, Puerto Rico ).

Dintre satelitii din America Latina amintim: Brasilsat B4 84.0°W, Intelsat 1R 50.0°W ,Star One C2 70.0°W, Amazonas 1 61.0°W. Acesti sateliti nu se pot receptiona in Romania.

Dar exista totusi programe de televiziune sud-americane emise necodat prin sateliti receptionabili in Europa ( de exemplu TV Verdade pe Hot Bird 13.0°E, Record Internacional si Cubavision Internacional pe Astra 19,2 °E si altele).


Niciun comentariu despre subiectul „Sateliții stimulează tranziția la televiziunea digitală în America Latină”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile