miercuri, 3 aprilie 2013

OTV primește licența înapoi ? Aflăm astăzi. UPDATE: Acțiunea respinsă ca neîntemeiată.

Conducerea OTV află astazi 3 aprilie 2013 decizia Curtii de Apel in privinta anularii hotărârea CNA de ridicare a licenţei. Daca decizia va fi favorabila postului de televiziune, OTV a putea emite din nou. Daca nu va fi favorabila, ramane la latitudinea Curtii Supreme decizia finală.


Reprezentantii OTV au depus si o cerere de suspendare provizorie a deciziei CNA, dar a fost respinsa pe 31 ianuarie 2013. Decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul solicitării de suspendare provizorie a fost contestată la instanţa supremă, urmând ca recursul să fie judecat în 12 aprilie.
Reprezentatii OTV au prezentat in apararea lor trei argumente principale:
- Odată cu deschiderea procedurii falimentului nu mai pot fi plătite legal datoriile restante.
- Hotărârea a fost luată de un Consiliu constituit nestatutar, sustinand ca preşedinta CNA nu ar fi fost validată în ziua când s-a dat suspendare, nefiind publicata numirea în Monitorul Oficial.
- Faptele pentru care s-a dat respectiva decizie "nu sunt descrise în niciun fel" de CNA.

Pe de alta parte, reprezentantii CNA au motivat si dumnealor decizia: Licenţa OTV - un post aflat în lista televiziunilor "must carry", pe care cabliştii trebuie să le retransmită în mod obligatoriu - a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012. Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia". OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, şi nu a făcut la CNA dovada achitării lor.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, ulterior pentru data de 3 aprilie pronunţarea unei decizii în cazul cererii de anulare a hotărârii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) privind retragerea licenţei de emisie a OTV.

UPDATE: Cererea a fost respinsa. Solutie: Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii ca neîntemeiată. Respinge acţiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 3.04.2013.

Numãr unic dosar: 570/2/2013
Înregistrat în data de: 23.01.2013
Obiect dosar: anulare act administrativ dec.45/22.01.2013
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: SC OCRAM TELEVIZIUNE SRL PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ACSIS SOLV IPURL : Reclamant
CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI : Pârât


3 comentarii despre subiectul „OTV primește licența înapoi ? Aflăm astăzi. UPDATE: Acțiunea respinsă ca neîntemeiată.”:
Alex

Nu stiu de ce nimeni nu a dat stirea pana acum. S-a hotarat deja! Aveti aici hotararea: noulportal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMjk5MjI1

Deci OTV ramane inchis. Se poate face recurs in 15 zile. Poate faceti un update. Nu stiu ce asteapta toata lumea, hotararea s-a dat de vreo ora.

Anonim

destul de rau ca sa inchis acest post ca prin si cu acesta mai traim momente atit vesele cit si momente triste,aflam prin acesta ce se mai intimpla in toate mediile nu numai in cele politice care la ora actuala ocupa toate posturile tv.
Mai lasati-ne sa traim si altfel nu numai cum vreti voi.Dumnezeu sa va dea si voua minte.

Anonim

nu am nimic cu otv-ul lui dan diaconescu dar si a facuto cu mana lui.in speranta ca o sa castige capital electoral a incalcat regulile cna. sa nu uitam ca era in insolventa.chiar daca nu incalca legile tot gaseau astia metode sa il opreasca.era bine daca ii da drumul .imi pare rau pt el. digi satelit a pierdut un client care ii platea uplinkul.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile