marți, 2 aprilie 2013

Peste 7 ore de producție proprie, obligatoriu la televiziunile din Republica Moldova

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Chișinău ( institutie din Republica Moldova, corespondenta ca atribuții CNA-ului românesc) a impus televiziunilor si radiourilor ca, incepand cu 1 aprilie 2013, grila de programe sa contină cel putin 30% productie proprie.


Din aceste 30 procente productie proprie, jumatate trebuie sa fie in limba română. Adica 15% din totalul emisiunilor trebuie sa fie productie proprie în românește.

Multe televiziuni din Republica Moldova retransmit emisiuni din Rusia, iar masura CCA are ca scop reducerea ca timpi de difuzare a aceste tipuri de programe.

Deja au aparut critici ce acuza CCA de faptul ca prin aceasta masura favorizeaza televiziunile mari din Republica Moldova, care au posibilitatea de a crea peste 7 ore de emisiuni zilnic si ca respectivele televiziuni vor instaura monopolul, iar televiziunile mici risca sa fie inchise, din cauza ca nu ar putea suporta cheltuielile pentru sporirea productiilor proprii.


Niciun comentariu despre subiectul „Peste 7 ore de producție proprie, obligatoriu la televiziunile din Republica Moldova”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile