vineri, 5 aprilie 2013

Pink Tv va avea 30 de canale proprii

Rețea privată cu sediul central in Belgrad, RTV Pink  ( cunoscută si ca TV Pink sau Pink ) emite programe pentru Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croația și Slovenia si va ajunge de la 1 mai 2013 la un numar de 30 de canale de televiziune proprii. Televiziunile Pink sunt canale naționale si internationale comerciale ( generale si tematice ) de bună calitate, la care ai ce sa vezi. Operatorul emite televiziuni atât terestru, cât si prin cablu si satelit.

O parte din aceste canale ( 11 televiziuni ) se pot receptiona pe satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade est, pe frecventa 11177.58 V DVB-SQPSK SR 27500 FEC 3/4 in reteaua Total TV Network ( criptate ). Parca m-as abona la un DTH romanesc care ar face un simulcript cu aceste canale.

Dintre canalele RTV Pink care au fost lansate sau se vor lansa amintim: Pink Plus, Pink BH, Pink M, Pink 2, Pink Extra, Pink Kids, Pink Film, Pink Action, Pink Movies, Pink Family, Pink Music, Pink Folk, Pink Reality, Pink Music 2, Pink Premium, Pink TV, Pink BH, Pink M, Pink Movies 2, Pink Movies 3 etc.

Fluturașul promoțional anunta că televiziunile vor fi disponibile si prin intermediul telefoanelor inteligente și tablete.

De ce am scris acest articol ? Pentru ca nu trebuie sa uitam ca fosta Yugoslavie a reprezentat țara care ne oferea televiziune de calitate inainte de Revolutia din 1989, mai ales in vestul si sud-vestul Romaniei fiind o adevarata pasiune pentru canalale principale "sârbii 1 si 2", dar si pentru "canalul 3" 3K, care era in anumite zone chiar o provocare DX. Pe 3K era transmis de Revelion sau de alte sărbători importante asa numitul Maraton de Filme, un fel de HBO, care tinea 1-3 zile si difuza cele mai recente productii, dar si filme de succes ( Star Trek, Superman etc ). Atunci vedeam cam toate filmele bune pentru acel an, fiindca la unica televiziune din Romania nu se difuzau acest gen de filme. Nu ne dezlipeam 1-2 zile de televizor. Si muzica sârbească era senzationala (Lepa Brena era vedeta de necontestat), chiar ar fi interesant daca ar exista posibilitatea sa receptionam ( cel putin in viitor prin DVB-T sau DVB-T2) o parte din aceste canale. Prin 2011 - 2012  am reusit sa receptionez in sud-vestul Romaniei programul principal al Pink TV, emis analogic terestru. Ce ma impresiona pe atunci erau sârboaicele, femei înalte, frumoase si "puternice", aproape mereu in ținută vestimentară elegantă, chiar si când interpretau melodii de muzică populară. Si nici acum nu e altfel. :)

Deseori melodiile erau interpretate partial sau integral în limba română, obicei care se păstrează si astăzi, pentru ca foarte multi locuitori din Serbia vorbesc limba română. Tin minte cand am fost dupa Revolutia din 1989, imediat ce a fost posibila trecerea graniței in fosta Yugoslavie ( la ei era occident "curat", aer conditionat, usi automate cu senzor, mulți lucrau in Germania, aveau marketuri ultramoderne in fiecare comună), o familie ne-a primit cu bratele deschise, ne-a pus masa cu ce aveau mai bun si ne-a spus pe romaneste:"Ce bine vorbiti limba noastră". Adica limba română era limba lor. Pentru ei eram "cuscrii" din Romania, asa ne spuneau.

In rest ce sa mai spunem... succes Pink Tv !

Update 5 mai 2013:

De la 1 mai 2013 reteaua Pink nu a adaugat canale sa ajunga la un numar de 30, asa cum au promis, ci a facut mai mult: au adaugat canale sa aiba un total de 60 de canale proprii ! Ce poti sa mai spui ?


3 comentarii despre subiectul „Pink Tv va avea 30 de canale proprii”:
Administrator

De la 1 mai 2013 reteaua Pink nu a adaugat canale sa ajunga la un numar de 30, asa cum au promis, ci a facut mai mult: au adaugat canale sa aiba un total de 60 de canale proprii ! Ce poti sa mai spui ?

Unknown

Viata adevarata digi satelit nu va fi asa nici o data de ar veni in romania ar fi super tare mine as pleca de la digi satelit :)

Anonim

Canalele sarbesti ( inclusiv programele Pink Tv ) pot fi vizonate prin abonament la Open IPTV Serbia.

http://www.open.telekom.rs/iptv/

Nu stiu daca pot fi cumparate si vizionate si din Romania, dar este foarte probabil.

Vreo 40 RON costa pachetul minim si 80 RON pachetul Full, inclusiv canalele HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile