joi, 25 aprilie 2013

Tranziția la televiziunea digitală terestră va genera vânzări uriașe de receptoare și televizoare DVB-T2?

Un număr de 18 de milioane de receivere DVB-T2 vor fi vândute în anul 2015 ( pentru a fi folosite la receptionarea televiziunii digitale terestre ) in ultima etapa a tranziției digitale, potrivit ABI Research.

Până la inceputul anului 2013, America de Nord și Europa de Vest au realizat efectiv tranziția la emisiunile de televiziune digitală terestră.

Anul 2015 a fost stabilit de ITU ca limită pentru incetarea transmisiilor analogice. Pentru un număr de țări din Europa de Est, Africa și Orientul Mijlociu există speranța că se va respecta acest termen.

Cu o implementare mai târzie a serviciile digitale terestre, o serie de țări din aceste regiuni vor incepe tranzitia direct cu tehnologie DVB-T2, evitandu-se problemele cu care se confruntă piețele DVB-T actuale, care doresc să migreze și ele la noua tehnologie.

"Dacă termenul de oprire a transmisiilor analogice va fi respectat, ne așteptăm ca peste 18 milioane de receptoare DVB-T2 să fie vândute în anul 2015", a comentat analistul senior Michael Inouye.

"Alti factori, cum ar fi realocarea spectrului de bandă largă mobilă în Europa de Vest, ar putea crește cererea pentru receptoarele DVB-T2, dar acesta nu va fi probabil un factor semnificativ până la mijlocul anului 2015, sau poate chiar până in anul 2018", a mai adăugat acesta.


În timp ce majoritatea țărilor au implementat tehnologia digitala terestra, calea spre digitalizarea completă este inca lungă în alte regiuni în care sunt prezente diverse emisii analogice, inclusiv pentru posturile de radio. Probabil in multe țări tranzitia la emisie total digitală va fi finalizata in perioada 2015 - 2020.

Sprijinirea tranziției digitale va fi efectuata si de catre operatorii de televiziune digitală terestră cu plată, care vor subvenționa prețul receiverelor digitale terestre în scopul de a obține abonați. De exemplu, în Africa sub-sahariană, atât Startimes cât și GoTV (un serviciu de Naspers, parinte de MultiChoice) au lansat platforme de televiziune digitală terestra folosind un receiver subvenționat cu preț de vânzare de aproximativ 35 dolari, în timp ce receiverele FTA se vând cu aproximativ 60 de dolari.

Televizoarele cu tuner digital terestru integrat vor juca cu siguranță un rol în digitalizare, dar receiverele DVB-T/DVB-T2 vor fi mai populare.


6 comentarii despre subiectul „Tranziția la televiziunea digitală terestră va genera vânzări uriașe de receptoare și televizoare DVB-T2?”:
Anonim

Trebuie sa se miste mai repede ca trensmisilele Analog si DVB-T sa mearga in paralel ca sa stie tot poporul pina in 2015, nu sa se intrerupa brusc si intuneric se facu.

flavius

Pai probabil vor anunta din timp cand se va lansa televiziunea asta terestra si digitala. Intre timp poporul sa mai citeasca si el pe siteuri, pe forumuri cu ce se mananca si nu va fi nici o tranzitie brusca. Asta daca va fi.

Dar daca poporul citeste in general doar despre pseudovedete si despre politica, atunci sa ramana in brusc in intuneric cand va fi tranzitia.

Anonim

Ce stiu cam in majoritatea satelor si comunelor sint baieti pasionati de sateliti,dvb-t etc.Ei doar asteapta o sclipire si s-au miscat imediat.

Anonim

eu nu inteleg cum va fi,cate canale vor fi transmise gratuit?ce vor face cablisti daca ex:proTV,antena1,TVR,acasatv si canal D vor lua decizia sa tranzmita free? sa nu mai vorbesc de cateva canale de sport?
Faliment,asta va fi cu siguranta.

Laurentiu

ProTv si orice alte televiziuni care emit programe, emisiuni si filme cumparate nu au licenta decat pentru acestea decat pentru Romania. Asadar cel putin acele productii nu le pot emite necodat prin satelit. Le pot emite necodat doar prin televiziune terestra, cu arie de acoperire doar teritoriu României. Prin satelit e imposibil legal asa ceva. Asta daca nu cumva cumpara drepturile de difuzare ale acelor productii pe zona geografica continentala sau macar pan-europeana ( in functie de aia de acoperiere a fascicului de pe satelitul prin care emit ), ceea ce nu cred.

Anonim

Buna Anonim 27 aprilie 2013, 13:32 Da se va emite cam toate programele importante , dar va fi si o concurenta ,adica daca e Realitatea e si Antena 3 sau RTV. Cu cablisti sa dea faliment(o parte din ei)sa nu mai auzim de ei astia cara fura programe si nu platesc impozite la stat.O sa am grija sa montej receptoare cit se poate fara costuri suplimentare.La noi in jud.Braila se fura can codru ca tot nui controleaza NIMENI

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile