joi, 16 mai 2013

Cronometrarea publicității la televiziune, afișată pe ecran

Proiecul a fost propus de presedintele CNA si avea ca finalitate principala determinarea televiziunilor de a nu mai depasi timpul maxim alocat pentru spoturi publicitare intr-o oră, prin autocorectie.

"Radiodifuzorii au obligatia ca pe intreaga durata de difuzare a publicitatii televizate sa afiseze pe ecran cronometrarea in mod descrescator a timpului dedicat spoturilor publicitare televizate si spoturilor de teleshoping-urilor astfel incat pentru fiecare ora de emisie, incepand cu minutul 00 si incheind cu minutul 59, durata dedicata acestor spoturi sa nu depaseasca 12 minute pentru posturile comerciale, respectiv opt minute pentru posturile publice. In cadrul fiecarei ore de emisie cronometrarea publicitatii va incepe odata cu difuzarea primului spot publicitar sau de teleshoping prin afisarea minutului 12, pentru posturile comerciale, respectiv a minutului opt pentru posturile publice si va continua cu urmatoarele spoturi, indiferent daca acestea sunt prezentate in calup publicitar sau izolat. Dispozitiile prezente nu se aplica anunturilor de autopromovare a radiodifuzorului in legaturile cu propriile sale programe si cu produsele auxiliare derivate direct din acestea, anunturilor de sponsorizare si plasarilor de produse, precum si copertilor publicitare. Dimensiunea semnului de cronometrare va fi de minimum 30 de puncte in format SD, definitie standard, respectiv 60 in format HD, inalta definitie".

Aceasta prevedea un proiect al CNA care avea ca scop afisarea unul cronometru care sa arate cat timp mai dureaza pana la finalizarea publicitatii la televiziune.

Proiectul a nu a fost aprobat.

Personal credem ca motivul pentru care proiectul a fost respins este ca se pierdea publicul care viziona spoturile publicitare.

De exemplu, daca un telespector ar fi vazut afisat pe ecran un cronometru care arata ca mai sunt 10 minute si 37 de secunde de publicitate pana se reia filmul vizionat, ar fi stiut cat timp poate sa comute pe alt canal cu continut mai interesant sau sa desfasoare alte activitati in acea perioada, fara riscul de a pierde cateva minute din film, cand era reluata difuzarea acestuia.


5 comentarii despre subiectul „Cronometrarea publicității la televiziune, afișată pe ecran”:
Anonim

televiziunile din Spania inainte de publicitate afiseaza cate minute de publicitate totale vor fi. asa ca nu cred ca s-ar pierde din telespectatori.

Anonim

Se pierd amenzi pt depasiri

Anonim

pe toate canale va fi conomentru ?

detrax

Nu ai inteles bine, pe niciunul nu va fi cronometru. Proiectul nu a fost aprobat, a fost respins.

Anonim

Era misto daca era aprobat, e printre putinele chestii destepte pe care le am auzit din partea cna ului. In multe tari din europa exista de cativa ani cronometre din astea pe pauza publicitara

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile