joi, 23 mai 2013

Interdicție de a monta antene de satelit fără aprobare, în Belarus

Proprietarii din Belarus nu mai pot instala antene de satelit, decat daca au aprobare de la autoritati.

Consiliul de Ministri din Belarus a adoptat o rezoluție la data de 16 mai 2013, declarând că regulile se aplică de asemenea si locuitorilor de la blocuri, care trebuie să obțină permisiunea de la comitetele executive locale pentru instalarea de antene de satelit, pe fațadele sau acoperișurile blocurilor, relateaza Agenția de stiri Belapan.

Chiar dacă teoretic este permisă instalarea unei antene de satelit, aceasta se poate face doar cu aprobarea expresă a autorităților locale, a mai anuntat agenția de presă.

Pasionatii care au avut astfel de echipamente de satelit instalate dinainte de intrarea în vigoare a directivei trebuie sa obtina de asemenea permisiunea pentru a le pastra montate.

În cazul în care nu reușesc să obțină o astfel de aprobare, echipamentul va fi demontat de autoritati pe cheltuiala proprietarilor, a mai spus Belapan.

Alyaksey Dzikavitski, directorul programelor de știri de pe canalul Belsat TV, a declarat că rezoluția este îndreptată direct împotriva canalului tv amintit, ce sustine opoziția politică.

"Restricții similare au fost deja introduse în 2007, dar acum au fost înăsprite. O persoană va trebui să obțină permisiunea din partea autorităților, sa intocmeasca un dosar, sa aiba proiect și apoi sa faca un contract cu o firma care instalează antene de satelit. Este putin probabil ca multi oameni să invinga sistemul birocratic din Belarus si sa poata instala antena de satelit. Bineinteles, aceasta este o lovitură pentru Belsat, pentru că noi transmitem doar prin intermediul unui satelit", a mai spus jurnalistul.


Niciun comentariu despre subiectul „Interdicție de a monta antene de satelit fără aprobare, în Belarus”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile