luni, 13 mai 2013

Piața DTH în cădere liberă în Spania - Spaniolii preferă transmisiile necodate

Mai ales fiindca Spania este una dintre țările cu cele mai diversificate oferte de televiziune, se pare ca ofertele PPV ( plata per vizonare ) si DTH sunt din tot mai puțin populare în Spania.

Prețul serviciilor PPV este în scădere dramatică, cu aproape 1 milion de comenzi mai puțin într-un an, potrivit datelor de la CMT, Comisia Pieței de telecomunicații.

Anul trecut s-au inregistrat 1.571.597 de vânzări PPV, mult mai putin față de cele 2.431.533 achizitii în anul 2011.

Prin comparație, în anul 2009 și 2008, serviciile PPV achizitionate au fost de 3.4 milioane și respectiv 7 milioane.

În anul 2012, cele mai multe din cele 1,5 milioane de achizitii au fost filme (1.478.543) si numai 3020 au fost meciuri de fotbal.

Astăzi, doar 24,2% din gospodăriile spaniole au abonanente la servicii de televiziune cu plata, fie prin satelit, cablu sau tv prin protocol IP, potrivit CMT.

Opt din zece abonati spun că principalul motiv pentru a nu mai doresc un serviciu de televiziune cu plată este ca oferta TV gratuita ( necodata ) este suficientă, iar să plătească un abonament este prea scump si cu atat mai costisitor sa achizitonze servicii PPV ( filme sau meciuri la cerere ).


2 comentarii despre subiectul „Piața DTH în cădere liberă în Spania - Spaniolii preferă transmisiile necodate”:
Anonim

Uite de asta la noi sunt interese sa nu se implementeze digital terestru...

Anonim

da ,asa se va intimpla si la noi cind va veni DVB-T,deja am inceput sa montez antene pe THOR si terestru Ant 1, Pro tv etc. si lumea e multumita mai ales ca e fara abonament ,dar cind va aparea DVB-T???

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile