joi, 23 mai 2013

Realitatea TV si The Money Channel doresc să transmită în digital terestru

SC Realitatea Media a solicitat Consiliului National al Audiovizualului prin adresa 5663 din data de 15 mai 2013 aprobarea includerii serviciilor de programe Realitatea TV si The Money Channel în programul experimental DVB-T operat de RADIOCOM.

Solicitarea DVB-T a fost adresată către Biroul Licențe Autorizări.

Pe langa faptul ca respectivele canale de televiziune doresc să transmită în digital terestru, solicitarea reprezinta cu totul altceva: posibila dovadă că in curând vor incepe noi teste in DVB-T în România.

RADIOCOM anunta inca de la sfarsitul anului 2012 că România s-a obligat la nivel internaţional ca, până la 17 iunie 2015, să întrerupă complet furnizarea pe cale radio terestră a programelor TV în format analogic. Strategia privind tranziţia la televiziunea digitală terestră este supusă aprobării Guvernului.

Transmisiunea digitală terestră a programelor TV din România va fi realizată cu ajutorul a cinci multiplexuri digitale, acordate prin procedură de selecţie, organizată de ANCOM.

Investiţiile necesare pentru extinderea DVB-T RADIOCOM la nivel naţional ar fi de 20-22 milioane euro.

Tot anul trecut RADIOCOM anunta că asigură, prin activitatea sa, transmisiile TV pentru Societatea Romană de Televiziune (SRTv).

Conform Strategiei de trecere la DVB-T, se propunea ca operatorul ce transmite în prezent programele televiziunii publice în format analogic (respectiv, RADIOCOM) să extindă, la nivel naţional, proiectul deja existent, astfel încât să permită transmisia digitală terestră a 12-14 programe TV în format Standard Definition.

Doina Micu, şef Serviciu TV din cadrul RADIOCOM mentiona in aceasi perioadă:

„Multiplexul digital ce va fi extins la nivel naţional de către RADIOCOM va transmite 12-14 canale TV- ale SRTV şi ale altor televiziuni comerciale- care vor fi stabilite de către CNA. Toate cele cinci multiplexuri se vor scoate la licitaţie simultan, aşa cum reiese din strategia propusă. Tranziţia se va realiza prin acest proiect-pilot al RADIOCOM, aflat în derulare. (...) Extinderea la nivel naţional a proiectului-pilot ar necesita o investiţie, situată undeva între 20-22 milioane euro”.


Un comentariu despre subiectul „Realitatea TV si The Money Channel doresc să transmită în digital terestru”:
Anonim

FOARTE BINE ai asteptam si cit mai multe programe tv terestru sunt foarte multe case care in prezent receptioneaza programe tv analog sau terestru.Multumim domnului administrator

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile