marți, 28 mai 2013

RTL se retrage din Ungaria ?

Există zvonuri că RTL care ar putea renunța la activitatile sale din Ungaria, unde operează importanta televiziune RTL Klub.

Rapoarte diverse arată că atât RTL Klub, cât și TV2 ( cel mai apropiat concurent economic al RTL Klub) au emis declarații critice la adresa unui nou impozit propus, care va reduce cu 20% veniturile nete din publicitate ale acestor televiziuni.

Taxa propusă, care urmează să fie votată mâine 20 mai 2013, vizează publicitatea prin mass-media și ar fi o lovitură pentru RTL Klub, mai marre decat pentru orice altă companie din Ungaria, anunța Broadband TV News.

Într-adevăr, s-a estimat că obligația fiscală a radiodifuzorului ar fi 4.3 miliarde forinți, echivalentul a 15% din veniturile sale totale anuale.


TV2 ar fi cea de a doua mare companie afectată, fiind obligată să plătească 1.7 miliarde forinti, ecivalentul a 11% din veniturile sale.

Interesant este că se crede că veniturile ce vor proveni din noua taxă, deși extrem de dăunătoare pentru RTL Klub și TV2, ar fi relativ neglijabile pentru bugetul general al Ungariei.

RTL Klub și TV2 au fost lansate la distanță de câteva săptămâni una față de celălaltă, la sfârșitul anului 1997 și au fost de atunci jucatorii dominanti pe piata de televiziune comercială din Ungaria.


3 comentarii despre subiectul „RTL se retrage din Ungaria ?”:
Anonim

Imi amintesc mai demult cum ion tiriac a dat pe nustiu unde un interviu in care zicea ca el va deschide la noi rtl romania.

Anonim

Sa retras RTL din ungaria ? Era bine sa fie si în romania RTL romania.

Anonim

A fost scos de la Nextgen

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile