marți, 28 mai 2013

Top 5 downloaduri ilegale

Aproape o treime din utilizatorii de Internet din Marea Britanie care descărca muzică și filme sau urmaresc televiziune online au facut aceasta ilegal cel puțin o dată în ultimele luni.

Au fost aproape 400 de milioane de fișiere piratate digital în perioada de trei luni, în conformitate cu autoritatea de reglementare mass-media, anunta advanced-television.com.

Ultimul raport privind încălcarea drepturilor de autor in mediul online a constatat că pirateria digitală pentru muzică, film, televiziune, cărți, jocuri video și software-ul de calculator a crescut comparativ cu trimestrul anterior.


Raportul, susținut de către Oficiul pentru Proprietate Intelectuală, a constatat ca aproape unul din sase ( 18% ) dintre utilizatorii de Internet cu vârsta peste 12 ani au accesat continut media digital, folosind un serviciu ilegal.

Cu toate acestea, raportul arată că mulți utilizatori de internet nu accesează conținut cum ar fi muzică, filme și emisiuni TV. Dintre utilizatorii de internet care descarcă în mod regulat conținut digital media, doar 30% o fac in mod ilegal.

Aceasta ridică rata pirateriei digitale la 33 % pentu cei care vizionează filme online și la 26% pentru împătimiții de muzică online.

Si acum sa vedem topul download-urilor ilegale:

1. Muzica este de departe cel mai popular continut media digital piratat. Aproximativ 280 milioane din cele 386 de milioane de articole downloadate în trei luni au fost descarcate ilegal.

2. Televiziunile online s-au clasat pe locul al doilea ( 52 de milioane de accesări )

3. Filmele au ocupat locul al treilea pe podium ( 29 de milioane ).

4. E-books au avut 18 milioane de descarcari ilegale.

5. Software-ul de calculator și jocurile video au avut doar 7 milioane de copii piratate.

S-a mai observat că dintre cei 18% din utilizatorii de Internet din Marea Britanie care au desfășurat activități de piraterie digitală în perioada celor 3 trei luni studiate, aproximativ 5% folosesc in mod frecvent serviciile ilegale.

Raportul arată că dintre cei care au accesat conținut ilegal, 59% au fost de sex masculin, iar 68% au avut vârsta sub 34 de ani.

Cea mai frecventa explicatie prezentată de cei chestionati ca motiv pentru accesarea conținutului ilegal a fost că este "gratuit, convenabil și rapid".


Niciun comentariu despre subiectul „Top 5 downloaduri ilegale”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile