luni, 17 iunie 2013

Compania mamă a HBO are acum drept de vot în compania care deține Pro Tv

Time Warner ( compania mamă a HBO ) a obtinut aprobarea Uniunii Europene de a avea drept de vot la CME ( compania mamă a Pro TV ) , unde deține 49,9% din actiuni. Până acum acest drept de vot nu era validat de către Comisia Europeană.

Comisia Europeană a autorizat, în temeiul Regulamentului UE, achiziționarea Central European Media Enterprises ("CME"), cu sediul in Bermuda, de către Time Warner din Statelor Unite. Ancheta Comisiei a confirmat faptul că tranzacția propusă nu va avea efecte negative asupra concurenței, întrucât activitățile părților sunt în principal complementare și nu în concurență directă unele cu altele.

Comisia a examinat efectele tranzacției asupra concurenței pe piețele de licențiere a conținutului TV audio-vizual, furnizarea de canale de televiziune, vânzarea de publicitate TV, autorizarea și distribuția de filme pentru lansarea în cinematografe, precum și de acordare a licențelor și distribuirea de conținut de divertisment pentru acasă, în Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, România, Republica Slovacă și Slovenia ("țările CME").

Ancheta Comisiei a constatat că activitățile părților nu se suprapun în acordarea de licențe cu conținut TV. În plus, Comisia a constatat că Time Warner și CME dobândesc de obicei diferite tipuri de drepturi de difuzare.

În ceea ce privește furnizarea cu canalelor de televiziune, Comisia a constatat că tranzacția propusă nu va da naștere la probleme de concurență, în special având în vedere faptul că televiziunile părților nu sunt substitute apropiate. Într-adevăr, CME operează în principal canalele generaliste pentru care nu trebuie platit abonament special suplimentar ( de exemplu Pro Tv, Acasa Tv etc ), în timp ce canalele de Time Warner sunt televiziuni cu plată sau canale de film premium ( de exemplu HBO ).

În ceea ce privește vânzarea de publicitate TV, creșterea foarte limitată în cota de piață generată de operațiunea propusă și faptul că CME si Time Warner nu sunt concurenți pe aceeasi piață de continut a condus Comisia la concluzia că tranzacția propusă nu va ridica nici o o problemă de competitie directă.

În distribuția de filme pentru lansarea în cinematografe și sectorul de divertisment casnic, Comisia a constatat că tranzacția propusă nu va da naștere la o concurență, având în vedere ca activitatile celor doua firme se suprapun insesizabil sau limitat în aceste sectoare și că îmbinate vor crea o entitate care va continua să se confrunte în acordarea de licențe și la nivelul distribuției cu concurența din partea unui număr mare de alți actori de pe piață, deci nu vagenera monopol.

Comisia a observat ca nu sunt probleme în sectoarele afectate de tranzacția propusă, în special în lumina faptului că entitatea rezultată în urma concentrării nu va avea gradul necesar de putere pe piață și / sau de stimulent economic încât să închidă competitorii existenti pe piețele pe care operează.

Prin urmare, Comisia a ajuns la concluzia că tranzacția propusă nu va ridica probleme de concurență. Tranzacția a fost notificată Comisiei in data 8 mai 2013.

Time Warner este o companie americană de mass-media si divertisment care opereaza la nivel mondial, printr-o rețea de filiale, în domenii precum filmul, televiziunea și sau publicatiile tiparite ori online.

CME este activ în difuzarea programelor de televiziune și alte sectoare mass-media, în special în Bulgaria, Republica Cehă, Croația, România, Republica Slovacă, Slovenia și într-o mai mică măsură, Ungaria și Republica Moldova.


Niciun comentariu despre subiectul „Compania mamă a HBO are acum drept de vot în compania care deține Pro Tv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile