miercuri, 26 iunie 2013

Consola de jocuri OUYA a fost lansată cu succes

Ei bine, asta a fost rapid si surprinzator. La câteva ore după ce au fost pusă la vânzare în SUA, Canada și Marea Britanie, stocurile consolei de jocuri OUYA a fost deja vândute până marți dimineață pe Amazon, deși alți retaileri încă o aveau în stoc.

Amazon, care a pus la vanzare consola pentru 99 de dolari, a anuntat clienții că stocurile existente au fost epuizate. Cu toate acestea, de marți dimineață, Target si Best Buy încă livrau comenzi pentru OUYA.

OUYA a fost lansată de Kickstarter ca o consolă de jocuri, cu firmware open-source, deschis pentru oricine doreste să dezvolte software si firmware.

Are la bază sistemul de operare Android si pe langa jocuri, poate reda si streaming video si alte tipuri de continut media ( cu firmware custom sau aplicatii dedicate ) in format Full HD, fiind conectata la televizor prin HDMI.

Kickstarter a depasit obiectivul de finanțare în opt ore si a batut toate recordurile, ajungand la un total 8,6 milioane dolari oferiţi de către fani pentru dezvoltare, înainte de lansare.

La inceputul acestui an, creatorii OUYA anuntasera că "jucăria" va fi disponibilă în luna iunie 2013 în magazine.

Sustinatorii Kickstarter începuseră sa primească OUYA deja din aprilie.

Înca de la lansare consola avea zeci de jocuri lansate in magazin si alte cateva sute in lucru, ce vor fi adaugate in lunile urmatoare.

De asemenea, consola ruleaza si emulatoare de Nintendo N64, SNES, NES etc. Pentru aceste console clasice au fost lansate in trecut mii de jocuri.

O altă consola similara cu OUYA este consola de jocuri Gamestick, ce va fi probabil lansată la un pret de 50 de euro.


Niciun comentariu despre subiectul „Consola de jocuri OUYA a fost lansată cu succes”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile