miercuri, 26 iunie 2013

Internship la UPC

UPC Romania a anuntat intr-un comunicat oficial ca deruleaza in aceasta vara al doilea program de Internship adresat studentilor centrelor universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi. In urma procesului de selectie, peste 40 de tineri beneficiaza de un stagiu timp de 3 luni, in cadrul a 6 departamente din cadrul companiei.

Cea de-a doua editie a programului “Internship la UPC” se adreseaza studentilor din anii 3 si 4 din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii Bucuresti, Universitatii Tehnice din Cluj si Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi.

In urma procesului de selectie, peste 50 de tineri au fost invitati sa participe la un eveniment tip Open Day. In cadrul acestui eveniment, studentii au avut ocazia sa afle mai multe despre UPC, sa viziteze locatii cheie din departamentele incluse in program si sa interactioneze pentru prima data cu tehnologia digitala care sta la baza serviciilor oferite de UPC. In urma evenimentului Open Day, 43 de finalisti au fost selectati si vor fi inclusi in programul de Internship.


Stagiul va dura 3 luni de zile (iunie-septembrie), timp in care studentii vor lucra alaturi de echipele UPC din urmatoarele departamente - Operatiuni Retea, Operatiuni Clienti, Call Center, IT, Juridic si Dezvoltarea Produselor. Ei vor avea acces la diverse workshop-uri construite in jurul temelor de interes selectate.

Programul de practica le ofera studentilor ocazia sa experimenteze ce inseamna munca intr-o companie multinationala si sa se familiarizeze cu tehnologia din spatele produselor UPC, sub directa indrumare a unei echipe de profesionisti in domeniu. Tinerii vor fi sfatuiti si ajutati pe tot parcursul stagiului de peste 15 manageri UPC, iar la finalul programului de practica, vor fi evaluati. Cei care indeplinesc criteriile de performanta vor beneficia de prelungirea perioadei de Internship si au posibilitatea de a fi angajati la UPC dupa absolvirea studiilor.

“Pentru noi este foarte important sa identificam talente, sa le ajutam sa se dezvolte si programul de Internship face acest lucru. Programul este o confirmare a relatiei bune pe care compania noastra o are cu universitatile din Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca. Numarul mare de aplicatii primite si interesul demonstrat pe parcursul programului de anul trecut ne-au aratat ca mediul universitar tehnic este foarte competitiv – ca si piata de telecom de altfel. Prima editie a avut succes si ne asteptam ca si programul din 2013 sa aiba cel putin aceleasi rezultate. Un semn bun este ca anul acesta am inceput deja sa primim aplicatii inaintea lansarii oficiale a programului! Am descoperit tineri entuziasti, pasionati, bine pregatiti, iar ei au avut ocazia sa lucreze intr-un mediu profesionist, sa afle multe lucruri interesante si sa se dezvolte”, declara Celesta Padineanu, Director Resurse Umane, UPC Romania.

Doi studenti, unul din Cluj-Napoca si unul din Bucuresti, s-au alaturat echipei UPC Romania in calitate de angajati, in urma programului de Internship desfasurat in 2012. Pentru editia din 2012, UPC a selectat din aplicatiile primite 20 de studenti care au facut parte din program (13 in Bucuresti, 7 in Cluj Napoca). Acestia si-au petrecut 3 luni in departamentele Operatiuni Retea, Operatiuni Clienti si Call Center.


Niciun comentariu despre subiectul „Internship la UPC”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile