sâmbătă, 29 iunie 2013

Filmele din cinematografe, la calitate HD pe internet după 3 săptămâni de la premieră ?

Sony si Disney şi-au propus sa ofere filmele proprii spre difuzare in servicii VOD ( video la cerere ) la doar 3 saptamani de la premiera in cinematografe.

Astfel, cele doua companii speră sa lupte impotriva pirateriei si a proliferarii distribuirii pe internet prin torrente a filmelor "CAM" ( filmate in sala de cinema cu camere de slaba calitate de catre cei care desfasoare ilegal acest "hobby"), dand posibilitatea ( celor care nu doresc sau nu pot mearga la cinema ) sa vada filmele acasa la scurt timp de la lansare si la calitate Full HD, pentru un pret mult mai mic decat in cinematografe.

De obicei, filmele noi sunt puse la dispozitia companiilor care ofera servicii VOD dupa 6 luni - 1 an de la premiera si dupa ce sunt lansate pe DVD-uri si/sau Blu-ray-uri, moment cand sunt rip-uite si ajung la calitate DVD/HD pe internet. Dar pana atunci, cinematografele fac incasari serioase de la cinefilii doritori de calitate.

Mai multi specialisti au avertizat ca e posibil ca filmele puse la dispozitie prin sistem VOD ar putea fi cumparate de pirati, apoi decriptat sistemul de protectie si in final redistribuite pe internet la calitate HD. Astfel, s-ar obtine efectul invers combaterii pirateriei online, oferindu-le grupurilor de rip-eri un ajutor nesperat.

Pe de alta parte, companiile au fost avertizate ca poate chiar daca nu se va intampla aceasta decriptare, productiile vor putea fi filmate cu o cameră Full HD sau capturate live de pe televizor cu un tuner / placa de captura, obtinandu-se o calitate mult mai buna decat inregistrarea pe ascuns cu camere miniaturale a filmelor in cinematografe.

Insa noi credem ca adevarata problema va fi lovitura data cinematografelor, multi cinefili orientandu-se spre vizionarea filmului in confortul de acasă, impreuna cu familia si in momentul in care doresc, in condiitiile in care stiu ca le vor putea viziona la calitate HD DTS la doar 3 saptamani de la premiera.

Cu toate acestea, Sony si Disney au anuntat ca vor incepe in Coreea de Sud, cu cateva filme noi, testele sistemului de distributie rapid al filmelor prin VOD.


Un comentariu despre subiectul „Filmele din cinematografe, la calitate HD pe internet după 3 săptămâni de la premieră ?”:
Anonim

ar fi super ,
dar eu cred ca ar fi un avant nesperat dat pirateriei
chiar si azi apar multe filme imediat ce sunt date prin serviciul vod , la calitate hd , fiind inregistrate si la cateva ore distribuite pe net , ultimele exemple ? Assault to wall street , deja a aparut calitate hd , cu o luna si ceva inaintea lansarii pe blu -ray , iar ultimul chiar azi Redemption cu Jason Strathan ,

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile