joi, 6 iunie 2013

Kabel Deutschland, primul operator de cablu care va trece la DVB-C2

Operatorul german de cablu Kabel Deutschland a făcut o demonstratie la ANGA COM 2013 a noului standard DVB-C2, transmițând pe canalul de cablu D794 ( frecvență 794 MHz), ca avanpremieră a procesului de tranziție la sistemul DVB-C2 în rețelele sale CATV din Berlin, Hamburg și München.

Compania va migra la acest standard cât mai curând, in functie de disponibilitatea de receptoare compatibile DVB-C2, pe care sa le poată oferi abonaților săi.

"Avantajele esențiale ale DVB-C2 sunt eficiența excelentă și flexibilitatea de a se adapta la parametrii si caracteristicile rețelei", a comentat Lorenz Glatz, Chief Technology Officer al Kabel Deutschland.

"Elementele cheie ale DVB-C2 sunt noul sistem de modulare OFDM și puternicul sistem de protecție impotiva erorilor LDPC. Ambele facilitățí vor fi folosite în viitorul standard DOCSIS 3.1.

DVB-C2 va permite creșterea capacității maxime de tranfer a datelor într-o rețea de cablu de 862 MHz, începând de la experimentul de astăzi cu un trafer de aproximativ 5 Gbit/s și până la 8 Gbit/s în viitor.

Introducerea acestui nou standard va îmbunătăți competitivitatea serviciilor noastre de cablu, într-o infrastructură deja foarte puternică, prin posibilitatea pe care tehnologia DVB-C2 o oferă pentru extinderea în mod semnificativ a ofertelor de servicii.

Pe clientii de cablu îi așteptă în curând o nouă gamă de produse și servicii, "a mai adăugat Glatz.

Este pentru prima dată când sistemul de modulare DVB-C2 1024-QAM cu FEC 3/4 FEC va fi implementat într-o rețea CATV. Acesta va permite îmbunătățirea cu 46% a eficienței utilizării spectrului față de DVB-C.

"Sperăm că industria din Europa Centrală va dota cât mai curând receptoarele digitale cu tunere compatibile DVB-C2/DVB-C, permițându-ne să ne extindem oferta DVB-C2 și să migrăm pas cu pas către DVB-C2. Doresc să mulțumesc partenerilor nostri ARRIS, Astro Strobel Kommunikationssysteme și Sony, care au furnizat dispozitivele compatibile DVB-C2 pentru implementarea tehnică a acestui studiu în domeniu ", a mai adăugat și Frank Hellemink, vicepreședinte tehnic la Kabel Deutschland.

Așadar, tunerele digitale DVB-C din televizoarele noastre vor fi inutile în viitorul relativ apropiat?


Un comentariu despre subiectul „Kabel Deutschland, primul operator de cablu care va trece la DVB-C2”:
Romanian Dreambox Info

Atata vreme cat tehnologia avanseaza....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile