marți, 4 iunie 2013

Poliția din Anglia a început o luptă fără precedent împotriva site-urilor de torrente

Politia din Londra a informat website-ul de știri TorrentFreak care a început o campanie legală impotriva site-urile care oferă acces la conținut neautorizat pentru "câștig ilegal".

Inițiativa face parte dintr-o colaborare cu studiourile de la Hollywood reprezentate de FACT și cu marile case de discuri ale BPI. În instiintarile trimise până acum, poliția acuza operatorii de astfel de site-uri de săvârșirea de infracțiuni în conformitate cu Legea infracțiunilor grave. Biroul Național de Fraudă Informatică avertizează că infractiunile se pedepsesc cu închisoare de până la 10 ani.

Autoritățiile și companiile din industria de divertisment din Marea Britanie colaborează la o noua initiativă care vizeaza site-urile care oferă materiale fără a avea drept de autor.

Primele semnale au apărut săptămâna trecută, când un site cunoscut de torrenti a primit o instiintare de la National Fraud Intelligence Bureau (NFIB), o unitate îmființată la initiativa Government’s National Fraud Review. Unitatea are misiunea de a identifica pe cei care săvârșesc in formă continuată fapte ilegale sau sunt susceptibili de astfel de actiuni ilegale organizate, în scopul de a opri activitatea ilegală a acestora.

Înstiintarea a fost următoarea:

"Proprietarii și / sau operatorii site-ului cunoscut sub numele de ..... sunt anuntați de către NFIB ca unitatea a devenit deosebit de preocupată de site-uri care aduc prejudicii economiei creative din Marea Britanie.

Prin urmare, în prezent lucrăm la o inițiativă impreună cu organismele guvernamentale și din industrie pentru a ajuta la prevenirea, descurajarea și oprirea activitatilor ilegale desfasurate de site-uri implicate online în încălcarea drepturilor de autor. În această privință, avem motive întemeiate să suspectăm că site-ul dvs. cunoscut sub numele de ..... este implicat în încălcarea drepturilor de autor online."

Până în prezent, TorrentFreak a anuntat că de fapt cel puțin două site-uri de torrent au primit instiintari de la NFIB. Operațiunile sunt detaliate după cum urmează:

"...... este un site web BitTorrent, care - fără permisiunea deținătorului drepturilor de autor - oferă în mod activ utilizatorilor de internet din Marea Britanie, un director personalizat si un motor de cautare pentru fisiere de tip torrent. Acest lucru permite utilizatorilor să găsească și să descarce conținut fără drepturi de autor. Altfel, aceste fisiere ar fi imposibil de localizat sau ar consuma mult timp identificarea lor de către utilizatori."

Dar în timp ce acuzațiile de infracțiuni legate de drepturile de autor nu au nimic ieșit din comun, instiintarea de la Biroul Național de Informații Antifraudă ridica gravitatea actiunii de file-sharing la un nivelul de pericol social fără precedent.

"În plus, avem motive să suspectăm că în calitate de proprietari și / sau operatori ai site-ului......, comiteti infracțiuni din cadrul infracțiunilor grave stipulate in Act 2007 prin actiuni de incurajare și ajutare, comunicand către public și / sau distribuind conținut postat de terțe părți fără a avea drept de autor, uploaderi care cred că îi incurajați și asistați la săvârsirea acestor infracțiuni.

O astfel de activitate este pasibilă de pedeapsă în temeiul infracțiunilor grave stipulate de Act 2007 și se pedepsește cu închisoare de până la 10 ani ( 2 ani pentru încurajarea / sprijinirea comunicarii către public, precum și 10 ani pentru încurajarea / sprijinirea distribuției."
Înstințările se încheie cu sfatul adresat operatorilor de site-uri să contacteze NFIB imediat, în scopul de a "preveni comiterea mai multor astfel de infracțiuni."

"Dacă nu suntem contactați înainte de 14 iunie 2013, atunci dvs. si / sau site-ul .... vă veti confrunta cu acțiunile poliției," conchide instiintarea.

TorrentFreak a contactat NFIB care a confirmat că inițiativă este într-adevăr în curs de desfășurare:

"Incalcarea dreptului de proprietate intelectuală prin oferirea de filme, muzica, software fără drept de autor este o infracțiune gravă, care costă economiei Regatului Unit sute de milioane de lire sterline în fiecare an."

NFIB a adaugat că inițiativa lor urmărește de asemenea protejarea consumatorilor din Marea Britanie de "programe dăunătoare malware și de altă natură care pot fi descărcate fără să știe de pe site-uri care oferă conținut ilegal."

"Administratorii oricarui website sau serviciu care ați primit înstiintarea NFIB trebuie să ne contacteze cu încredere la adresa cunoscută."

Mai simplu tradus, Politia engleză a dat dovadă de indulgenta si a dat sansa operatorilor sa isi inchida site-urile. Nu a efectuat arestări directe, ci a oferit clemență, așa cum este și normal într-o societate civilizată.


3 comentarii despre subiectul „Poliția din Anglia a început o luptă fără precedent împotriva site-urilor de torrente”:
Anonim

La englezi polita a facut bine ca a dat avertisment.
La romani jumatate din saituri sunt cu continut pirat.
Numai filmele pirat, muzica pirat si jocurile pirat, astea au mare succes.
Daca n-ai sait de asta nu prea ai succes.
Poate sa muncesti ca robul sa faci zeci de tutoriale sa ai vizitatori cat are unul care posteaza un film pirat.
Eu am site de tutoriale de laptopuri si va spun pe proprie experienta cata munca e.
Daca ar face si la noi la fel politia cu siteurile de torrente si filme si muzica pirat ar ramane netul gol :))))))

GeoDJK

Multumim pentru informatie. Eu am lucrat la un studio de inregistrari si interpretii se plangeau ca productia lor e de 1000 de ori mai piratata decat vanduta.Adevarul este ca e munca sa faci ceva si altii beneficiaza. Poate ca in Anglia e necesara o astfel de masura, mai ales ca la salariile de acolo isi permit sa isi cumpere lejer ce filme sau jocuri doresc. Dar in Romania nu poti da un sfert de salariu pe un joc. Pirateria in Romania e deja folclor sau sport national si multi ar renunta la net fara asa ceva. De aceea se cam iinchide ochii, fiindca inchiderea ar aduce profituri mai mici distribuitorilor de internet. Oricum bun articol, aveti Like pe Facebook de la mine, va urmaresc de ceva timp siteul, aveti articole mereu noi si informate si care nu sunt prin alte parti. Oricum sunt curios ce rezultate va avea sondajul.

Anonim

Eu sunt asociat la o firma de productie. Nu este deloc convenabil ca noi sa investim si altii sa profite. Cu scuzele din rigoare pentru comentarii care sunt de alta parere.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile