duminică, 16 iunie 2013

Sateliții care salvează viața

Sateliţii pot asigura o componentă esenţială a sistemelor de comunicaţii care susţin sistemele de intervenţie rapidă În întreaga lume.

Comunicarea este o componentă vitală a eforturi­lor de salvare în caz de calamităţi naturale sau crize umanitare. Pentru a asigura conexiuni de telecomu­nicaţii, esenţiale și multi-stratificate, în doar câteva ore de la producerea unui eveniment devastator, SES asigură capacitate de satelit pentru emergency.lu, o nouă platformă de intervenţie în situaţii de urgen­ţă, lansată de guvernul din Luxemburg.

Iniţiativa emergency.lu este o platformă bazată pe satelit, proiectată pentru a restabili rapid comunicaţiile în zonele izolate din cauza unor situaţii de urgenţă. Poate fi transportată pe cale aeriană, în ter­men de două ore de la declanşarea alertei.


După ce ajunge la faţa locului, un terminal de telecomunica­ţii este conectat la o antenă pneumatică, iar aceasta se conectează la rândul ei la un satelit de pe orbi­ta geostaţionară, la 36.000 de kilometri deasupra planetei. Legătura asigură conectivitate internet bidirecţională în bandă largă pentru transmisie de voce, date și imagini, simplificând coordonarea și colaborarea cu Centrul de telecomunicaţii în situaţii de urgenţă (Emergency Telecommunications Clus­ter) al Programului Alimentar Mondial. Soluţia oferă reţele locale wireless pentru lucrătorii umanitari lo­cali, pentru laptop-urile, tabletele și telefoanele mo­bile ale acestora.

Echipamentele de intervenţie rapidă sunt puse la dispoziţia comunităţii intemaţionale sub formă de serviciu public global gratuit, finanţat de guvernul din Luxemburg. Astfel, furnizorii de ajutor umanitar beneficiază de un instrument suplimentar care asi­gură o gamă largă de soluţii complete de asistenţă, inclusiv transport aerian, precum și infrastructură de satelit, pe durata primelor ore de haos, caracteristice oricărei situaţii de urgenţă umanitară. Din iniţiativă mai fac parte, pe lângă SES, Luxembourg Air Am­bulance și HITEC Luxembourg, împreună cu parte­nerii tehnici Skype și Ericsson.

Datorită relaţiilor sale de afaceri consacrate, ser­viciilor de înaltă calitate și comunicaţiilor excelente prin satelit, SES dispune de competenţa şi cunoştin­ţele necesare pentru a acţiona rapid în situaţii dificile. Echipele sale regionale multiculturale sunt prezen­te în întreaga lume, asigurând o colaborare strânsă cu clienţii și oferind sprijin suplimentar platformei emergency.lu.

Sursă articol: Newsletter ASTRA în format tipărit fizic, trimis de către Grayling Romania si publicat pe HD Satelit cu acceptul companiei. Mai multe informatii despre SES puteti gasi pe ses.com.


Niciun comentariu despre subiectul „Sateliții care salvează viața”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile