luni, 3 iunie 2013

Suntem spionați prin televizoarele smart sau receiverele conectate la internet ?

Poate părea un titlu paranoic, dar vă garantez că este un scenariu posibil.

Industria dispozitivelor electronice conectate ( receivere tv prin protocol IP sau conectate la internet, VOD, televizoare Smart etc ) este încă la început si a cam uitat de provocările de securitate.

Cu siguranță nu ar fi pe placul nimanui ca de exemplu camera web Skype folosita la un televizor Smart sa fie accesata de un hacker, care sa urmarescă si sa audă ce se vorbeste la tine in camera sau care să vadă ce vezi tu pe televizor, poate uneori filmări private care nu se doresc publice.

Si mult mai grav este ca un astfel de hacker ar putea sa acceseze datele bancare de acces la cardurile cu care faci plăți pentru diverse servicii sau aplicatii prin respectivul dispozitiv.

Poate dispozitivul tau conectat a fost deja accesat ilegal si nu ai conștientizat aceasta.

Intradevar, in viitor cu siguranta ca vor aparea o serie întreagă de noi amenintari și este important ca problema de securitate sa fie ințeleasă si rezolvată de către producători.

Spre deosebire de computere personale ( PC-uri, laptopu-uri ), receiverele si televizoarele smart conectate la internet nu au un de obicei firewall si sunt usor de atacat de "specialisti".

Aceasta este o mare amenințare și pentru receiverele hibride, chiar daca uneori cele mai performante ( de exemplu cele cu Linux ) au uneori posibilitate de a asigura protectia printr-un firewall si sunt mai putin vulnerabile la atacurilor informatice. Totusi, astfel de protectii nu pot fi adaugate de obicei decât de catre utilizatori familiari cu sistemelor respective de operare si care au firmware custom create de comunități de pasionati, pluginuri ce sunt dificil sau imposibil de instalat de către publicul larg casnic.


6 comentarii despre subiectul „Suntem spionați prin televizoarele smart sau receiverele conectate la internet ?”:
Anonim

Televizorul Smart se conecteaza la un router protejat prin diverse tipuri de firewaluri....imagineza-ți rețeaua de acasa...E chiar paranoic ce spui, cred că și fals

Lungu Andrei

Adevarul ca firewallul de la router e ceva sfant, nu trece nimic de el. :-)))) Daca ar fi asa, de ce mai ai nevoie de firewall la calculator? Anonim, de obicei cand postezi un comentariu, e bine sa studiezi anterior o anumita problema.

Administrator

Există două tipuri de firewall-uri: firewall-uri hardware si firewall-uri software. Router-ul are un firewall hardware, în timp ce de exemplu un pc (sa spunem cu Windows ) include un firewall software. Există alte firewall terțe care le puteți instala, de asemenea.

De exemplu, in cazul în care ați conectat un sistem PC cu Windows la Internet fără un firewall software, ar putea fi infectat câteva minute de vierme Blaster, care va exploata vulnerabilități în serviciile de rețea pe care Windows le are expuse la conectarea la Internet.

Routerele utilizeaza Network Address Translation (NAT) pentru a partaja o singură adresă IP de la serviciul de Internet catre mai multe computere in casa ta. Când traficul de intrare de pe Internet ajunge la router, router-ul nu știe la ce calculator să-l transmită, așa că se debarasează de trafic. De fapt, NAT acționează ca un firewall care împiedică cererile primite s-a ajungă la computer. În funcție de router, exista posibilitatea de a bloca anumite tipuri de trafic de ieșire prin modificarea setărilor routerului.

Router-ul transmite un trafic prin port-forwarding sau pune un calculator într-o stare DMZ (zonă demilitarizată), unde tot traficul de intrare este transmis la acest computer. DMZ, de fapt inainteaza tot traficul la un anumit calculator. Acel computerul nu va mai beneficia de firewalul routerului.


Un firewall software-ul rulează insa direct pe calculatorul dumneavoastră. Acesta acționează ca un paznic, si permite un trafic individualizat, respingand in detaliu traficul de intrare care nu este necesar. Deoarece firewallul software ruleaza chiar pe computerul dumneavoastră, ei pot monitoriza ce aplicații exact, incat acestea să utilizeze internetul și blochze sau sa permită traficul pe o baza unei aplicații conectate.

Avantajele unui firewall software:

Un firewall hardware-ul stă între computer și Internet, în timp ce un firewall software stă între computer și rețea. În cazul în care alte computere din rețea devin infectate, firewall-ul software-ul poate proteja computerul de atacurile provenite de la aceste computere infectate din propia retea.

Si sunt mai multe astfel de situatii in care un firewall software este important si poate bloca atacuri pe care routerul nu le poate bloca.

De aceea este necesar sa fie introdus firewall in televizoarele conectate la internet. Situatia pe care am prezentat-o este reala si a fost dezbatuta pe larg de specialisti in IT la diverse conferinte internationale, nu e este o problema inventata in mod paranoic de catre noi.

Noi doar v-am expus in articol pe scurt ideea, dar a fost necesar sa exemplificam prin acest comentariu, pentru a intelege mai bine.

Lungu Andrei

Foarte corect plus ca in televizoarele astea smart poti instala diverse aplicatii care sa deschida ca parând licite porti in firewalul routerului voit sau datorita unui bug de securitate a aplicatiei. Sunt sute de aplicatii care lucreaza cu netul care pot fi bagate pe televizor si e suficienta una sa nu fie bine programata. Plus ca firmwareul poate sa aiba in sine un bug de securitate. Dar astea sunt discutii dincolo de intelegerea tututor celor care citesc pe net. Sparg ei hackerii servere de la Pentagon si NASA, crezi ca au multe batai de cap cu un firewall de la un router de 2 milioane lei. :PPP Securitatea televizoarelor ce se pot conecta la net e chiar o problema pe care doar struții nu vor sa o vada, bagand capul in nisip.

Anonim

mai mult ca sigur aceasta va fi urmatoarea modalitate de a spiona pe cineva! ...suna interesant si CRED nu greu de realizat!

Anonim

Ati avut dreptate !!

Pentru ca tehnologia nu vine niciodata doar cu avantaje, se pare ca Smart TV-urile conectate la internet pot cadea victime hackerilor.

hack samsung smart tv angela bellotte

Rata de adoptie a televizoarelor inteligente a crescut foarte rapid in ultimii ani datorita faptului ca, incet, incet, nu se mai gasesc alte tipuri. E ca si cum te duci intr-un magazin si cauti un televizor de peste 2000 de lei care sa nu stie 3D. Este aproape imposibil. Partea grava este ca existau deja de mult timp dovezi cum ca Smart TV-urile dotate cu camere web pot fi accesate fara voia privitorului.

Pentru ca asta nu era suficient, mai multe Smart TV-uri Samsung din 2012 pot cadea foarte usor victime hacking-ului, dupa cum au demonstrat live doi experti in domeniu, Aaron Grattafiori si Josh Yavor, in cadrul celei mai recente conferinte de securitate Black Hat. Nici macar nu e foarte complicat. Numarul foarte mare de vulnerabilitati le-a facut munca foarte usoara hackerilor. Printre activitatile pe care le-au putut intreprinde de la distanta se numara pornirea camerei, interactiunea cu aplicatii de socializare, gen Facebook si Twitter, accesarea fisierelor si a altor aplicatii stocate pe TV.

,,Pentru ca TV-ul are un singur utilizator, pentru orice tip de vulnerabilitate gasita intr-o aplicatie sau in Smart Hub, numele sistemului de operare – creierul TV-ului, are aceleasi permisiuni ca orice alt utilizator. Astfel, poti sa faci orice.” Din ce a declarat Grattafiori, munca le-a fost usurata si de faptul ca Smart TV-urile exploatate nu vin cu politici avansate vizavi de conturile de utilizator. Ce a stat, tehnic, la baza gaurilor de securitate? Aceleasi vulnerabilitati de Javascript si HTML5 care existau de ani de zile si care nu vor fi niciodata acoperite intr-un televizor printr-un update de firmware, pentru ca aceasta nu este o prioritate.

Solutia? Ati facut un efort foarte mare sa va luati un Smart TV foarte destept dotat cu toate functiile pe care le gasiti intr-un PC?

Incercati sa nu va verificati contul de mail de pe TV sau profilul de Facebook si, eventual, lipiti un scotch mat peste camera web. http://playtech.ro/2013/s-a-demonstrat-pe-samsung-smart-tv-urile-pot-spiona/

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile