marți, 11 iunie 2013

Televiziunile si radiourile de stat din Grecia își vor suspenda emisia

Guvernul conservator al Greciei a anunțat că va închide temporar televiziunea si radioul de stat , în ciuda obiecțiilor puternice ale sindicatelor și ale partenerilor de coaliție.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Simos Kedikoglou a făcut anunțul șoc marți, spunând ca emisia Hellenic Broadcasting Corporation ( ERT ) va fi suspendata miercuri.

2.500 de angajati vor fi pusi pe liber pana se va redeschide, "cât mai curând posibil."

Nu a fost precizată însă o data exacta a revenirii emisiei.

Kedikoglou a descris ERT ca un "paradis al pierderilor financiare" și nu a spus dacă si câți salariați actuali vor fi reangajati.

Sindicatele care reprezintă lucrătorii ERT de la trei posturi de televiziune terestre, unul de satelit și rețeaua de radio au declarat că vor păstra posturile in emisie.

Deja foarte multi angajati au intrat in cladirile televiziunilor si radiourilor si au spus ca nu le vor mai părăsi și vor continua sa emita si peste ultimatumul de oprire a emisiei dat pentru miezul noptii.

Multi greci spun ca asa ceva nu au mai vazut astfel de măsuri din timpul asa-numitei "dictaturi militare a coloneilor" din anii 1967-1974.

Ziaristi de la diferite trusturi de presa private si politicieni au anuntat ca ar fi bine sa se arate solidaritatea in presa , sa fie alaturi de studiourile nationale si sa intrerupa cu totii emisia pe orice canal de informare  ( un fel de "boicot media").

Altii greci sunt mai ponderați si propun desfintarea taxei radio-tv, din moment ce serviciile de televiziune si radio nu mai sunt oferite.


9 comentarii despre subiectul „Televiziunile si radiourile de stat din Grecia își vor suspenda emisia”:
Anonim

E o glumă, nu ?

detrax

Doamne, s-a ales praful de lumea asta. :(

Probabil vor sa elimine din coruptia si aspiratoarele de bani din acele televiziuni si radiouri nationale.

Dar sa le inchizi ? Asa de maine hai pa acasa ca v-ati smecherit ! :) Si apoi ce faci ? Faci niste televiziuni mai mititele ca sa nu iti mai consume atatia bani ?
Credeam ca noi o ducem rau. Dar ami stii, maine poate inchid si astia TVR-ul. :)

Anonim

Am verificat singur, nu e nici o glumă ! Am cautat pe saiturile din toata lumea deja a inceput sa apara stirea !!!!!

Romanian Dreambox Info

Intradevar asa este, se inchid deoarece NU MAI AU BANI!! situatia in Grecia este la limita imposibilului, ca, unul care am trait/muncit in Grecia pot spune ca, sa ajuns la limita imposibilului in Grecia.

Anonim

Din partea mea si in urmatoarele 5 minute poate sa dispara tvr-ul ca nu i-as simti lipsa.

Romanian Dreambox Info

Despre TVR bine spui, este o SUGATIVA de bani publici DEGEABA!!! ar merita inchis in urmatoarea secunda.

Anonim

În Grecia este anunţată o grevă generală de o zi, în semn de protest faţă de decizia aproape neanunţată a guvernului de a închide posturile publice de radio şi televiziune. Măsura este prezentată de guvern drept o încercare de a reduce numărul funcţionarilor de stat, în conformitate cu promisiunile făcute Uniunii Europene pentru a primi noi credite. La Bruxelles, decizia a fost însă criticată pentru faptul că reduce accesul publicului la informaţie.

Anonim

ce rusine!sa inchizi o televiziune nationala!in numele mult trambitatei austeritati sacalii vor sa inchida tot!

la atena e protest mare in apararea televiziunii ert!basca si o greva generala!ert trebuie sa emita din nou!

Anonim

Si-a revenit emisia la Greci ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile