vineri, 28 iunie 2013

Viteză mai mică la internet decât în contracte

Clienții din întreaga Europa au viteza la internetul de bandă largă în medie cu 25% mai mică decat precizează furnizorii de servicii în contracte si publicitate, anunţă un raport al Comisiei Europene.

Studiul sugerează că viteza medie din Europa este de 19.7Mbps.

De obicei furnizorii de servicii de internet promovează prin publicitate viteze "până la" o anumită valoare, iar majoritatea abonatilor nu vor primi viteza maxima promovată.

Uniunea Europeana dorește să impuna o limita minimă de viteza garantată de cel puţin 30 Mbps până la sfârșitul anului 2013 și 30 Mbps până în 2020.


Studiul a analizat viteza reală a intenetului de bandă largă din aproape 10.000 de gospodării din Europa. Au fost efectuate 75 de milioane de teste, fiind transferate trei miliarde de fragmente de date.

Internetul prin cablu a fost cel mai apropiat de vitezele precizate in contracte, situându-se la 91,4%, în timp ce utilizatorii de internet prin fibră optică au beneficiat in medie de 84,4% din viteza promovată.

Serviciile de internet ADSL au avut cele mai proaste statisitici, obtinând doar 63,3% din viteza contractuală. Acest lucru se datorează faptului că sunt folosite linii telefonice din cupru care oferă viteze mai mici si care sunt folosite simultan de mai mult abonati.


Niciun comentariu despre subiectul „Viteză mai mică la internet decât în contracte”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile