miercuri, 17 iulie 2013

10 canale HD din 2014, în DVB-T. Nu în Români, ci în Anglia.

Prin televiziunea digitala terestra din Anglia sunt transmise deja 5 canale HD gratuite. Acum englezii au anuntat ca vor adauga inca 5 canale HD gratuite in DVB-T, ajungand la un total de 10 canale HD gratuite terestru.

Anuntul a fost facut de BBC, ce va lansa cele cinci noi canale gratuite in High Definition: BBC News HD, BBC Three HD, BBC Four HD, CBeebies HD și CBBC HD. Televiziunile se vor lansa la începutul anului 2014 și vor fi oferite pentru toate platformele de televiziune digitală HD.

Cele cinci noi canale HD vor fi difuzate gratuit si prin satelit, care acopera aproximativ 99% din casele din Marea Britanie. Pentru pachetele de televiziune digitale terestră Freeview HD și YouView, televiziunile BBC 3 HD și CBBC HD vor folosi capacitatea existentă a multiplexului BBC HD, care are 98,5% acoperire in Marea Britanie.

De asemenea, BBC News HD, BBC Four HD și CBeebies HD vor folosi capacitatea unui nou mux, care va acoperi o parte din Regatul Unit și care isi va creste in scurt timp aria de acoperire. Cele cinci noi canale HD vor fi de asemenea oferite de catre operatorii care deţin propriile lor rețele, cum ar fi televiziunea prin cablu sau cea tv prin protocol IP.

Noile canale HD vor difuza aceleași programe ca echivalentele lor în definiție standard, oferind telespectatorilor accesul săptămânal la un număr suplimentar de 250 de ore de programe HD de la BBC. Majoritatea programelor HD de la aceste canale vor fi de asemenea disponibile la cerere, prin intermediul BBC iPlayer.

În plus, în următoarele șase luni, BBC va prezenta opțiunile tehnice și calendarul lansărilor pentru variante regionale ale BBC One HD și BBC Two HD pentru Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Aceste anunțuri urmează lansarii cu succes a BBC One HD în 2010 și în ultimele nouă luni, a BBC One Scotland HD, BBC One Wales HD, BBC One HD Irlanda de Nord și BBC Two HD.

Între timp, cererea pentru canalele HD continuă să crească. Peste 50 % din casele din Marea Britanie receptioneaza deja televiziune HD, fiind de așteptat ca procentul să crească 80% până în 2016 și 90% până în 2019.

Asadar, in maxim o jumatate de an, englezii vor putea receptiona digital terestru GRATUIT 10 canale HD, pe langa oferta serioasa de canale SD gratuite (peste 50 de televiziuni) si 25 posturi de radio digital ( tot gratuite ).

Si aceasta nu e tot. Autoritatea de reglemantare din Marea Britanie a decis sa ofere banda de frecvențe de 600 MHz (550-606 MHz) tot pentru televiziune digitală terestra, ceea ce va permite teoretic triplarea numarului de canale HD transmise in DVB-T.


2 comentarii despre subiectul „10 canale HD din 2014, în DVB-T. Nu în Români, ci în Anglia.”:
Anonim

la noi peste 50 de ani

Anonim

o tara cariata ca a noastra n are nici o sansa

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile