luni, 22 iulie 2013

Comisia Europeană, criticată de Orange

CEO Orange Stéphane Richard a adus critici la adresa Comisiei Europeane pentru ceea ce domnia sa consideră a fi obsesia normelor antitrust, care au de fapt drept scop reducerea puterii operatorilor de telecomunicatii consacraţi.

Stéphane Richard a declarat pentru cotidianul francez Le Figaro, în urma recentelor razii la birourile mai multor mari companii de telecomunicații europene, inclusiv Orange, ca parte a unei anchete ce verifica dacă operatorii restricționează accesul la internet a unor companii care ofera servicii ce utilizează transferuri mari de date, a declarat că în ultimii 20 de ani Bruxelles-ul a știut să facă doar un singur lucru - Regulamentul antitrust.

Stéphane Richard a mai spus că oficialii de la Bruxelles pare să nu fi dat seama că piaţa s-a schimbat și că ca nu mai exista lumea de odinioara a monopolurilor, iar operatorii luptă acum pe o piaţă ultracompetitivă unde preţurile scad, deşi operatorii investesc masiv în infrastructura de rețea.


Stéphane Richard a atacat de asemenea planurile vice-președintelui CE, Neelie Kroes, de a elimina tarifele de roaming pentru serviciile de telefonie mobilă. Aceasta eliminare ar costa pe Orange profituri pierdute de 300 milioane de euro in fiecare an. El a spus că a salutat planurile de a se crea o piață unică de telecomunicații, dar că aceasta a rămas pentru moment o perspectivă îndepărtată. De accea,  Stéphane Richard a spcificat ca este absolut necesară realizarea unui studiu aprofundat cu privire la reducerea tarifelor de roaming si impactul economic al acestei măsuri.

Stéphane Richard a criticat tratamentul favorabil oferit operatorilor de cablu care, a spus el, își extind rețelele de fibre optice fără aceeași obligație de le interconecta la capacitate maxima cu concurenții din domeniul comunicatiilor si fără a le fi verificate predilectiile spre monopol.


Niciun comentariu despre subiectul „Comisia Europeană, criticată de Orange”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile