marți, 23 iulie 2013

.radio, un nou domeniu de internet de nivel superior

European Broadcasting Union (EBU) a trecut de evaluarea inițială a Corporației de Internet pentru Alocarea de Nume si Numere (ICANN), în încercarea sa de a obține noul nume de domeniu de nivel superior : .radio

EBU a spus că ICANN considerat că a demonstrat ca detine mijloacele tehnice, operaționale și financiare pentru a gestiona domeniul superior .radio .

Dar acum se aşteaptă rezultatul final al cererii.

EBU a declarat că va folosi .radio pentru a "crea o comunitate globala de radio, care este deschisă tuturor organizațiilor eligibile de radio si posturi de televiziune, radio pe internet, radio amatori și profesioniști de radio, precum și companiilor care furnizează produse și servicii de radio".

Siteurile care vor folosi acest domeniu de nivel superior vor fi de forma: www.romania.radio , www.kissfm.radio etc.

Organizația a solicitat de asemenea pentru Eurovision un domeniu de nivel superior .eurovision şi se așteaptă o decizie privind această cerere. EBU a anuntat ca va folosi acest domeniu ca un punct de acces principal la comunitatea Eurovision, care include drepturile de sport, servicii de rețea, servicii de știri și deja consacratul Eurovision Song Contest. EBU aplicat pentru ambele domenii inca de anul trecut.

În prezent, există 250 de coduri de domenii la nivel de țară ( cum ar fi RO, CH, FR etc ) si 21 domenii generice de nivel superior ( de exemplu com, org, gov, și edu ).

Cererile pe care ICANN le are pentru aprobare sunt de cel puțin 1000.


Niciun comentariu despre subiectul „.radio, un nou domeniu de internet de nivel superior”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile