miercuri, 3 iulie 2013

RCS-RDS a criptat pe cablu digital 7 canale non-premium ?

Pe lângă canalele de cablu premium şi care e normal tehnic să fie criptate ( DigiFilm, Digi Film HD, SuperOne, Super One HD, HBO Romania, HBO HD, HBO Comedy, Cinemax ), RCS-RDS a mai criptat 7 canale din pachetul de bază de televiziune digitală prin cablu ( cel puţin în zona mea geografică):

- Viasat History
- Visat Nature
- History Channel
- TV1000
- BBC Knowledge
- BBC Entertainment
- 6 TV

Am abonament complet ( inclusiv pentru toate canalele premium ) si inteleg că trebuie sa platesc chirie suplimentara la receiverul HD ( cu care receptionez complet toate canalele pe unul dintre televizoare), precum si necesitatea tehnică a criptarii acestora.

Mai detin inca 3 televizoare cu tuner DVB-C ( digital cablu ) pe care nu beneficiez de canalele premium ( nu pot comenta, repet, inteleg perfect necesitatea tehnica a criptarii acestora ).

Dar nu inteleg de ce a criptat RCS-RDS prin cablu digital cele 7 canale de bază precizate în lista de mai sus si pe care nu le pot receptiona pe televizoarele fără receiver suplimentar inchiriat, dar compatibile DVB-C.

Care ar fi logica tehnică a respectivei criptari a unora dintre canalele non-premium ?

As dori sa imi confirmati daca in zona dvs. exista astfel de canale care nu sunt premium si care totusi sunt criptate.

Mai jos gasiti imagini cu:
- numarul total de canale digitale prin cablu ( criptate si necriptate )
- numarul canale digitale prin cablu necriptate.


28 de comentarii despre subiectul „RCS-RDS a criptat pe cablu digital 7 canale non-premium ?”:
Anonim

Pe satelit de doua zile Transilvania live imi scrie ca, canalul nu functioneaza. Nu ma deranjeaza neaparat lucrarile sau alte treburi pe care le fac cu grila ma dispera lipsa de comunicare !!!!!!!!!

Unknown

Sunt criptate si in Alba Iulia.

Anonim

si in arad

Anonim

Sunt criptate de câteva luni aici (Alexandria).

Anonim

Sunt criptate de la inceputul lunii mai si in Brasov!

Anonim

Translivania Live nu mai emite, a luat pauza o luna s-au mai mult parca, televiziunea in sine.

Celelalte 6-7 canale pe cablu sunt criptate intradevar, nu e bine, macar sa le cripteze pe toate sa stiu ca nu merge cecat cu box si atunci stiu care e treaba si caut sa ma abonez la altii.

Anonim

In Ploiesti sunt Criptate de aprox.2 luni

Unknown

In Timisoara merg. Testat acum la ora 14:30.

Anonim

Toate mentionate mai sus sunt criptate de ce nu introduc acele cartele pentru televizorele mai destepte sa nu folosim 100 de telecomenzi...sa le cripteze pe toate sa vand tv-ul macar stiu o treaba trec inapoi la "teatru radiofonic " PS aici Satu-Mare.

Anonim

Cum adica merg la Timisoara? Esti sigur? Ia scoate cartela din receiver si spune-ne daca mai merg cand comuti intre ele. Sau poate nu a ajuns inca pe acolo codarea?

Administrator

Ok, multumesc pentru confirmari tuturor, acum inteleg ca e o decizie pe plan national. Credeam ca doar la mine e problema. Sa speram ca le vor decripta...

Unknown

Sunt criptate in toata zona Moldovei pana in sudul țării inclusiv București

Unknown

În toată țara e așa... Ba mai mult, eu am tv neptun de două ori pe tv, pe două frecvențe apropiate, pe digital. Pe decodor apare doar odată.

Și cum eu n-am 6TV, au codat și viasat explorer.


Și motivul pentru care ele sunt codate este că fac parte dintr-un pachet superior și așadar îți trebuie un decodor! Cel puțin așa motivează cei de la RCS&RDS.

Unknown

Și se pare că a început să se defecteze decodorul lor. Se pare că acum nu mai merg listele favorite. Am făcut una, am selectat-o și dacă dau înainte să schimb postul, acum revine la prestabilirea lor și sunt nevoit mereu să tot accesez lista favorită.

Anonim

si la mine sunt criptate

Anonim

par a fi canalele din fostul pachet Extra 1. Probabil ca RCS revine la grila anterioara cu un pachet Extra 1 separat fata de grila de baza

Anonim

Da, pai atunci sa mai scada din pret la baza daca fac iarasi pachete superioare. Oficial nu e nimic pe saitu lor. Nu era normal sa ne intrebe si pe noi daca vrem sa platim canale "superioare" ? Intai trebuia sa lanseze oficial oferta cu pachetul superior, urmata de scaderea pretului la baza, urmata de codarea canalelor corespunzatoare, urmata de intrebarea daca vrem noul pachet.

Asa face o firma care se respecta si respecta abonatii.

Eu am plect de la alta firma la ei tocmai pe motivul ca aia aveau multe canale codate si trebuia risaivar la fiecare tv, si acum ma trezesc ca le cripteaza??

Goos

Eu am sunat acum cateva luni la RDS cand am observat ca unele canale nu se mai vad pe televizorul cu tuner incorporat, ci doar pe cel cu decodor, si mi-au spus ca vor ramane codate, iar treptat se vor coda majoritatea canalelor, pentru a se vedea numai cu decodor, probabil ca sa fii obligat sa platesti chirie pe decodoare sau sa le cumperi. Problema este ca nu au decodoare pe stoc. eu incerc de o luna sa mai cumpar un decodor HD si nu au.

Anonim

Si eu am problema asta cu decodorul, am nevoie de 3 decodoare HD, daca le codeaza canalele ma mut inapoi la firma de cartier, ca au net mai bun ca viteza prin torenti ( dublu la download ) si pretul de de 50 RON cu cablu cu tot si nici nu trebuie nici un decodor.

suny2013

Oare cineva din tara asta nu poate lua masuri impotriva firmelor de cablu care se folosesc de clienti si isi impun conditiile in mod abuziv!?!?!
ROMANIA TREZESTETE .

Anonim

La fel si la Bacau. Insa Visat Nature si History Channel le avem si pe analogic...deci cel putin in cazul lor, nu inteleg rostul criptarii..

Anonim

Buna seara am pachet la rds de 38 lei pe luna cu toate programele si de ceva timp de o luna cam asa nu mai merge nici Superone si mai e un program daca nu ma insel care nu merge stie cineva d c ?

Anonim

Super One trebuie platit separat cu 1 leu / luna.

Anonim

SuperOne HD am inteles ca merge doar intre orele 01:00 si 05:00 .E adevarat? Daca este adevarat,ar putea sa il de-a si gratis pt.ca nu stiu daca ar sta cineva asa tarziu sa vada ceva ce gasesti pe net la orice ora.
Din data de 23.10.2013 sunt posesorul a doua carduri HD CI+ si inca stau sa ma gandesc daca am facut o alegere inteleapta .Pana acum plateam serviciul analogic desi avand tuner DVB-C ,prindeam si posturile digitale in afara de cele codate.Pt.cele 7 programe codate platesc 4 lei in plus diferenta de la analog la digital + 3 lei chiria pt.al doilea card CI+ .

Anonim

Si eu am gandit la fel. Am abonament analogic, dar prind toate digitale, afara de cele codate. Si pentru 2 Viasat-uri si History (pe care oricum le am la analogic) am zis ca nu se merita sa dau 4 lei in plus lunar.

Anonim

Dar daca RCS-RDS codeaza toate canalele digitale ? In strainatate se foloseste acest principiu de codare a canalelor pe cablu complet sau aproape complet. Acum, ca au introdus CAM, nu mai pot fi criticati ca le codeaza. Inainte era normal sa fie criticati pe buna dreptate, fiindca te mai obligau la un receiver in plus, chiar daca tu aveai televizor cu CI+. Acum nu mai pot fi criticati de nimic. Probabil aceasta va urma: criptarea tuturor canalelor care nu sunt must-carry.

Anonim

Daca le va coda, probabil atunci o sa imi iau CAM. Vad ca deocamdata au introdus Digi Cluj si au scos 6 TV, Tv City si Giga TV...

Cristy

In dimineata asta am constatat ca a fost criptat Viasat Explorer. (In Onesti)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile