joi, 11 iulie 2013

Românii, mari fani ai internetului

România ocupă o poziţie de top între ţărilor europene ale căror cetăţeni sunt cel mai mult timp online, conform celui mai recent studiu Mediascope, se arată într-un comunicat remis catre MEDIAFAX de IAB România.

Românii se clasează pe locul al doilea în topul ţărilor europene care petrec cel mai mult timp online, cu o medie de 18,6 ore petrecute săptămânal pe internet.

Pe primul loc sunt ucrainienii, cu 20 de ore petrecute online pe săptămână. Românii sunt urmaţi în top de turci, cu o medie de 18,3 petrecute pe internet săptămânal.

La nivelul activităţilor desfăşurate online, românii sunt şi printre cei care folosesc cel mai mult mesageria instant. Ei folosesc servicii de mesagerie instant cu 60% mai mult pentru a comunica online decât media europeană a utilizatorilor de internet. E-mailul este folosit de aproximativ întreaga populaţie de origine cehă cu acces la internet, iar reţelele sociale profesionale sunt utilizate de mai mult de 90% dintre portughezi.

În ceea ce priveşte clasamentul celor mai activi europeni în mediul online, danezii fac recenzii şi dau feedback după utilizarea anumitor produse şi servicii de două ori mai mult decât media înregistrată la nivelul întregii Europe. Grecii sunt cei care folosesc cel mai mult blogurile - ei scriu pe blog de două ori mai mult decât media europeană. Bulgarii fac cele mai multe apeluri telefonice online, utilizând servicii cum ar fi Skype-ul, cu 89% mai mult decât utilizatorul mediu european.

Conform studiului, generaţia de 55+ ani este din ce în ce mai activă pe internet. 36% dintre europenii cu vârste de peste 55 de ani navighează pe internet şi petrec aproximativ 10,4 ore pe săptămână online. 84% dintre aceştia fac cumpărături online zilnic, iar 79% folosesc e-mailul în fiecare zi. Cei mai mulţi dintre utilizatorii europeni de 55+ ani conectaţi la internet vizitează preponderent site-uri de ştiri (77%) şi se uită la televizor online (34%).

În ceea ce priveşte navigarea pe internet de pe mobil, aceasta a crescut cu 42% faţă de 2010 la nivel european. În prezent, 68% dintre europeni deţin un mobil cu acces la internet, dintre care 44% folosesc un smartphone. În Marea Britanie, 6 din 10 englezi sunt posesori de smartphone. Vârsta a 60% dintre deţinătorii europeni de smartphone este de sub 35 de ani.

Totodată, 50,9% dintre europenii cu acces la internet folosesc o tabletă pentru a sta online şi petrec, în medie, 9,3 ore pe săptămână conectaţi la internet de pe tabletă. Europenii care petrec cel mai mult timp online de pe tabletă sunt norvegienii (26%), urmaţi îndeaproape de britanici (25%).

Timpul petrecut online de către europenii cu acces la internet a crescut cu 15% din 2010, situându-se în prezent la o valoare de 14,8 ore pe săptămână. Însă, timpul petrecut pe internet este în continuare devansat de cel petrecut în faţa televizorului - 16,8 ore săptămânal.

La nivel european, există 426,9 milioane de utilizatori de internet, ceea ce reprezintă 65% din totalul populaţiei europene. Numărul acestora a crescut cu 19% faţă de anul 2010.

IAB România a fost creată în anul 2006 şi reuneşte cele mai importante companii din domeniul publicităţii pe internet: regii de media, agenţii de publicitate, furnizori de servicii în domeniul publicităţii online, publisheri autohtoni şi filiale internaţionale. IAB România este membră a asociaţiei IAB Europe. Sursa: medafax.ro.


10 comentarii despre subiectul „Românii, mari fani ai internetului”:
Anonim

pai ce mai iau de facut.

detrax

Ce mai "iau" de făcut? De exemplu să înveţe mai bine limba română.

Anonim

ajuta la ceva,cine mai munceste in tara asta ,sa asigure pensiile la oameni .

Anonim

Statul pe internet este metoda care ajută la asigurarea pensiilor la oameni ?! :))

Anonim

pai daca nu muncesc ,cei care au terminat scoala(la calculator ,ca doar are mama si tata bani)trebuie sa mai si muncim.

detrax

Eu nu inteleg ce doresti să comunici prin comentariile tale, domnule anonim de la 12 iulie 2013,08:43, de la 12 iulie 2013,17:11 si de la 13 iulie 2013, 10:57.

Eu iti dau un sfat: daca nu reusesti sa te exprimi cât de cât coerent si cu o minimă logică a frazei, e mai bine atunci să te abţii de la a posta comentarii.

Anonim

e bun netul spala creierul.

detrax

Spală creierul unora, iar altora le dezvoltă inteligenţa şi bagajul informaţional. Depinde de ce IQ ai avut când luat contact cu internetul. Dacă a fost un IQ si o cultură mult sub medie, cu siguranţă a existat acest risc de wash & go, cu rezultat tabula rasa completată cu mizerii.

Anonim

in realitate sunntem ultmii din ue

Laurentiu

In privinta internetului suntem printre primii din Europa si chiar printre primii din lume, mai ales la viteza:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/romania-pe-locul-13-la-viteza.html

De aceea sta lumea pe internet mai mult in Romania decat in alte tari, ca are viteza buna internetul in tara noastra.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile