miercuri, 10 iulie 2013

Televizoarele smart, un alt eşec tehnologic ?

Televizoarele smart sunt prea puţin apreciate, telespectatorii preferând să folosească tablete, smartphone-uri și alte dispozitive conectate pentru a accesa conţinut mass-media on-line, potrivit Strategy Analytics.

Un nou studiu realizat de firma de cercetare susține că deşi jumătate din eșantionul intervievat a delcarat că a cumpărat un televizor inteligent în ultimii trei ani, aproape nimeni nu i-a folosit functiile smart ca principala sursă de divertisment mass-media online, alte dispozitive fiind considerate mai ușor de utilizat.

Cei care au cumpărat un televizor inteligent au declarat că smart tv-urile nu sunt incă pregătite pentru a oferi o experiență adecvată și că au preferat să utilizeze in continuare alte dispozitive conectate pentru aplicatii si acces online.

Studiul a concluzionat că mult timp de acum inainte televizoarele tradiționale vor continua să joace un rol cheie în divertismentul de acasă, iar consumatorii se vor baza in continuare in urmatorii ani tot pe alte dispozitive personale pentru a-şi satisface nevoile de divertisment media.

Fabricantii de televizoare si programatorii nu reușesc să ofere utilizatorilor de televizoare smart aplicații și servicii care să îmbunătățească cu adevărat experiența din faţa televizorului.

Mai mult de atât, o telecomandă intuitivă care să funcționeze fluid și care să ofere ușurință în introducerea textului este imperativă pentru majoritatea aplicațiilor și serviciilor utilizabile pe un televizor smart. Multi nu detin o astfel de telecomandă specială, iar cu ajutorul telecomenzii clasice, utilizarea funcţiilor smart este greoaie sau imposibilă.

Aşadar, problema se pare a fi lipsa de aplicatii utile, suficiente si uşor de utilizat, nu televizoarele smart în sine, ca dispozitive media.


Niciun comentariu despre subiectul „Televizoarele smart, un alt eşec tehnologic ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile