luni, 29 iulie 2013

Ungaria finalizează prima etapă a trecerii definitive la televiziunea digitală

Ungaria va începe faza inițială a trecerii la tehnologia digitală în această săptămână, transmisiile analogice terestre de televiziune încetând pe 31 iulie în partea centrală a țării.

Antena Hungária a declarat că va porni 6 emitatoare digitale pe 1 august, oferind 31 de canale de televiziune în regiunile vizate, care includ Transdanubia Centrală, Budapesta și județul Pest, precum și Câmpia de Sud.

A doua faza a trecerii la tehnologia digitală in Ungaria este programată pentru 31 octombrie.

NMHH a sfatuit telespectatorii din respectivele judeţe sa obtina receptoare digitale terestre până la sfârșitul lunii.

La 31 iulie 2013 se va renunta la analogic in zonele albastre de pe harta, iar la 31 octombrie, la zonele marcate cu culoare verde pe hartă.

Apoi, de la 1 noiembrie 2013, în Ungaria nu vor mai exista transmisii analogice terestre, ci doar digitale.

Pasionatii din judeţele Arad, Timiş şi Bihor, mai ales cei apropiati de graniţa cu Ungaria, e posibil sa receptioneze canalele emise. E posibil chiar sa existe receptie si in alte zone invecinate, daca nu există obstacole naturale, de exemplu munţi.

România mai asteapta până anul viitor pentru prima "fază" a tranzitiei, iar trecerea definitiva la televiziunea digitala va fi in ţara noastrp peste aproape doi ani, in vara anului 2015.


4 comentarii despre subiectul „Ungaria finalizează prima etapă a trecerii definitive la televiziunea digitală”:
Anonim

Super ! Oare se va prinde si in Satu Mare ?

Romanian Dreambox Info

Numai noi suntem tot inapoi, influenta cablistilor si a tuturor DTH-urilor , practic a celor ce vor pierde la maxim prin terestru digital se simte de la o posta, ca, sa nu zic ca, se simte din Africa, la noi in tara predomina "inca" nesimtirea la nivel inalt, cand va disparea partial sau complet, posibil sa avem si noi un DVBT onorabil.

PS!

Bravo ungurilor ca,stiu sa arate si altora ca, se poate....doar bunavointa sa ai ...

Anonim

Problema e cu tot alta...Romania este singura tara di Europa unde receptia terestru este aproape nula...Sunt canale prin cablu care au audienta mai mare decit canalele care au emisie totala (terestru, cablu si satelit)...Nu intereseaza marilor operatori nationali de televiziunea trecerea la dvbt pentru ca nu reprezinta o afacere comerciala...Daca de maine s-ar intrerupe emisie analogica terestru nu ar crea nici un fel de problema nici televiziunilor nici telespectatorilor...

DVB T in Romania poate sa fie o adevarata revolutie daca canalale principali sau alti operatori vor lansa noi canale Free numai acolo fara sa fie distribuite prin cablu ori satelit si in acelasi timp s-ar crea un serviciu la plata care poate sa fie concurential cu greilor cablului si satelitului....Altfel e o risipa de bani inutila

Anonim

Bravo. RDI (Bunu Antonel-Braila va spune ceva).Am spus de nenumarate ori pe acest blog ca e mina cablistilor,ei sunt asociati le ACDR,cei care le reprezinta interesele ,pai cum sa nui reprezinte daca stau la aceiasi masa.Am inceput sa montez antene pe THOR si analog terestru mai ales ca e gratis.Programe DVB-T va intra cu siguranta ,aici e vorba de publicitate ,reting,etc. Sa auzim de bine

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile