miercuri, 7 august 2013

O nouă tehnologie grafică pentru transmisiile sportive

Orad Hi-Tec Systems, un dezvoltator de nivel mondial, comerciant și distribuitor de soluții grafice pentru piata tv, a brevetat o tehnologie superioară de tracking pentru camerele video.

Cu tehnologia Orad de urmărire a miscarii camerei, îmbunătățirile grafice pot imbunatatii practic orice transmisie sportivă, iar grafica adaugată va fi afişată ferm și precis pe teren sau în punctul ales, indiferent de miscarea camerei.

Tehnologia patentata de Orad are la baza un algoritm software care recunoaște miscarea camerei fără a avea nevoie de accesorii suplimentare pentru cameră, simplificând configurarea și utilizarea.

Algoritmul analizeaza fluxul video in timp real, calculând parametrii camerei pentru fiecare cadru video.

Acest lucru permite suprapunerea în timp real de grafica video peste transmisia sportivă, cum ar fi de exemplu scorul pe un teren de fotbal, teren de tenis sau teren de golf, cchiar daca se miscă respectiva cameră.

Faţă de tehnologia augmented reality folosită la transmisiile sportive din prezent, nici macar liniile de pe teren nu vor mai fi necesare în procesul de recunoaștere a formelor.

Întreaga imagine este analizată pentru a stabilii parametrii camerei, astfel incat metoda poate fi aplicată la orice transmisie de competiţii sportive.

Algoritmul patentat este atât de precis, incât este imun chiar şi la flash-uri, care afectează de obicei algoritmii de recunoaștere a modelului la tehnologia folosita in prezent.


3 comentarii despre subiectul „O nouă tehnologie grafică pentru transmisiile sportive”:
Anonim

+Ceva in genul asta are si DolceSport ;)

Anonim

ce are dolce sport? uita-te la hd-ul transmis de ei si o sa vezi ca mimeaza un HD numai in studio.Altfel, toate transmisiunile zici ca sunt pe caseta VHS.Au am dolce si pot spune ca este cel mai slab post in format HD dintre toate programele pe care le receptionez.

DTH Fan

Nu are cum sa aiba Dolce Sport aa ceva, ca tehnologia e brevetata de doar 2 zile.
Are si DolceSport si Digisport grafica augumneted reality, dar nu de asta. Asta filmeaza jucatorii in mers, misca cum vrea cadrul cameramanul si grafica tot ramane acolo pe teren. Faceti diferenta sau cititi cu atentie inainte.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile